Download MCQs Questions Android App

General Knowledge MCQs Set 4

General Knowledge MCQs for NTS

General knowledge mcqs, General knowledge mcqs with answers, general knowledge mcqs for NTS Set 4. General knowledge quiz, easy general knowledge quiz, educators NTS past papers, NTS past papers 2015, NTS past papers 2016, general knowledge mcqs for PPSC, general knowledge mcqs for CSS, latest general knowledge, online general knowledge quiz, general knowledge India, solved general knowledge mcqs, general knowledge mcqs for FPSC, educator jobs mcqs, general knowledge Pakistan, general knowledge of world, general knowledge mcqs about Pakistan, general knowledge mcqs 2017.


General Knowledge MCQs for NTS Set 4

1. Foundation of Muslim League was at_____?
A). Lahore
B). Dhaka
C). Aligarh
D). Karachi
View Answer
Correct: B


2. First country who issued currency notes in the world?
A). China
B). Greece
C). Italy
D). Russia
View Answer
Correct: A


3. "Spirit of Islam" book was written by_____?
A). Sir Syed Ahmed Khan
B). Syed Ameer Ali
C). Maulana Zafar Ali
D). Arifa Ashfaq
View Answer
Correct: B


4. Babar's Tomb is situated in_____?
A). Delhi
B). Agra
C). Kabul
D). Lahore
View Answer
Correct: C


5. Who invented the paper?
A). Spanish
B). Egyptian
C). French
D). Chinese
View Answer
Correct: D


6. USA consists on how many states?
A). 50
B). 52
C). 53
D). 48
View Answer
Correct: A


7. Khanki Headworks is situated on the river_____?
A). Chenab
B). Indus
C). Ravi
D). Jhelum
View Answer
Correct: A


8. Braille education system was introduced by Braille for______?
A). Dumb
B). Blinds
C). Deaf
D). All of above
View Answer
Correct: B


9. ATM is an abbreviation of_____?
A). Automated teller machine
B). Automatic tell machine
C). Automobile text machine
D). None of these
View Answer
Correct: A


10. Name the countries through which equator passes?
A). Indonesia
B). China
C). Malta
D). Pakistan
View Answer
Correct: A


11. Martin Cooper is known for his invention of_____?
A). Solar energy
B). Digital camera
C). X-Ray
D). Mobile phone
View Answer
Correct: D


12. Plants exhale at night?
A). Oxygen
B). Carbon dioxide
C). Nitrogen
D). Hydrogen
View Answer
Correct: B


13. Which of the following is the parliament of Japan?
A). Folketing
B). Knesset
C). Diet
D). Sturting
View Answer
Correct: C


14. When Pakistan won the cricket World Cup?
A). 1996
B). 1992
C). 1999
D). 2003
View Answer
Correct: B


15. Hamas was founded by_____?
A). Sheikh Ahmed Yaseen
B). Khalid Mashaal
C). Ismail Haniyah
D). Yasir Arafat
View Answer
Correct: A


16. Who wrote the national anthem?
A). Josh Malieh Abadi
B). Abdul Asar Hafeez Jalandhari
C). Faiz Ahmed Faiz
D). Ahmad Nadeem Qasmi
View Answer
Correct: B


17. Who composed the tune of national anthem?
A). Ahemad Ghulam Ali Chagla
B). M. Ashraf
C). A. Hameed
D). Tahir Ali
View Answer
Correct: A


18. When the national anthem of Pakistan was approved?
A). August 1945
B). August 1952
C). August 1950
D). 13 August 1954
View Answer
Correct: D


19. How many lines each stanza of national anthem is comprised of?
A). 6 lines
B). 4 lines
C). 7 lines
D). 5 lines
View Answer
Correct: D


20. Gandhara art is related to?
A). Mohenjo Daro
B). Kot Digi
C). Harappa
D). Taxila
View Answer
Correct: D


Next: General Knowledge MCQs Set 5

Previous: General Knowledge MCQs Set 3

Post a Comment

0 Comments