Visit & Subscribe our YouTube Channel Here Subscribe!

US Presidential Elections History Quiz: 100 MCQs on US Political History

Looking for a fun way to test your American history knowledge? Ever wonder about the most interesting facts behind U.S. presidential elections? Get ready to challenge yourself with our ultimate US Presidential history quiz!

US Presidential Elections Quiz Questions with Answers
100 MCQs on American Political History - Test Your Knowledge

This quiz features 100 multiple-choice questions (MCQs) that cover fascinating trivia about US presidents. It's an easy and fun way to learn something new about the people and moments that shaped America. Whether you're a student, a history fan, or just curious, this quiz will help you explore the rich past of the presidency. Let's see how many you can get right!


US Presidential Election History Quiz

1. Who was the first President of the United States?
A). John Adams
B). Thomas Jefferson
C). George Washington
D). James Madison
2. In which year was the first US presidential election held?
A). 1776
B). 1780
C). 1792
D). 1789
3. Who was the first Vice President of the United States?
A). John Adams
B). Alexander Hamilton
C). Thomas Jefferson
D). Aaron Burr
4. Which US President was impeached in 1868?
A). Andrew Jackson
B). Abraham Lincoln
C). Andrew Johnson
D). Ulysses S. Grant
5. Who won the US presidential election in 1860?
A). Stephen Douglas
B). John Breckinridge
C). Abraham Lincoln
D). John Bell
6. Which amendment to the US Constitution established the two-term limit for Presidents?
A). 12th Amendment
B). 22nd Amendment
C). 25th Amendment
D). 26th Amendment
7. Who was the only US President to serve two non-consecutive terms?
A). Grover Cleveland
B). Theodore Roosevelt
C). Woodrow Wilson
D). Calvin Coolidge
8. The election of 1800 was a contest between which two major political figures?
A). Thomas Jefferson and John Adams
B). George Washington and Alexander Hamilton
C). James Monroe and John Quincy Adams
D). Andrew Jackson and Henry Clay
9. Who won the US presidential election in 1912?
A). Woodrow Wilson
B). Theodore Roosevelt
C). William Howard Taft
D). Eugene V. Debs
10. Which President was assassinated in 1881, just four months into his term?
A). James A. Garfield
B). William McKinley
C). Abraham Lincoln
D). John F. Kennedy
11. Who won the US presidential election in 1928?
A). Herbert Hoover
B). Al Smith
C). Calvin Coolidge
D). Franklin D. Roosevelt
12. The “Corrupt Bargain” of 1824 involved which two political figures?
A). Andrew Jackson and Henry Clay
B). John Quincy Adams and Andrew Jackson
C). Henry Clay and John Quincy Adams
D). Both A and C
13. Which President oversaw the Louisiana Purchase in 1803?
A). John Adams
B). Thomas Jefferson
C). James Madison
D). James Monroe
14. Who won the US presidential election in 1840?
A). Martin Van Buren
B). William Henry Harrison
C). Henry Clay
D). John Tyler
15. Which President was the only one to serve in both World War I and World War II?
A). Harry S. Truman
B). Dwight D. Eisenhower
C). Franklin D. Roosevelt
D). John F. Kennedy
16. Who won the US presidential election in 1968?
A). Hubert Humphrey
B). Richard Nixon
C). George Wallace
D). Eugene McCarthy
17. Which President was responsible for the "New Deal" programs?
A). Theodore Roosevelt
B). Herbert Hoover
C). Franklin D. Roosevelt
D). Harry S. Truman
18. Who won the US presidential election in 1980?
A). Jimmy Carter
B). Ronald Reagan
C). John Anderson
D). George H.W. Bush
19. Which President was a former Hollywood actor?
A). Ronald Reagan
B). Arnold Schwarzenegger
C). George H.W. Bush
D). Bill Clinton
20. Who was the President during the Cuban Missile Crisis?
A). Dwight D. Eisenhower
B). John F. Kennedy
C). Lyndon B. Johnson
D). Richard Nixon
21. Which President signed the Civil Rights Act of 1964?
A). John F. Kennedy
B). Lyndon B. Johnson
C). Richard Nixon
D). Martin Luther King Jr.
22. Who won the US presidential election in 2000?
A). Al Gore
B). George W. Bush
C). Bill Clinton
D). Ralph Nader
23. Which President was known as the "Great Communicator"?
A). John F. Kennedy
B). Ronald Reagan
C). Bill Clinton
D). Franklin D. Roosevelt
24. Who was the first President to live in the White House?
A). George Washington
B). John Adams
C). Thomas Jefferson
D). James Madison
25. Who won the US presidential election in 1932?
A). Herbert Hoover
B). Franklin D. Roosevelt
C). Alfred E. Smith
D). Norman Thomas
26. Which President was the first to resign from office?
A). Richard Nixon
B). Bill Clinton
C). Gerald Ford
D). George W. Bush
27. Who was the youngest President to be elected?
A). Theodore Roosevelt
B). John F. Kennedy
C). Bill Clinton
D). Barack Obama
28. Who won the US presidential election in 1896?
A). William Jennings Bryan
B). William McKinley
C). Grover Cleveland
D). Theodore Roosevelt
29. Which President was a general in the Civil War?
A). Ulysses S. Grant
B). Abraham Lincoln
C). Andrew Jackson
D). Theodore Roosevelt
30. Who won the US presidential election in 1856?
A). James Buchanan
B). John C. Frémont
C). Millard Fillmore
D). Franklin Pierce
31. Which President was known for his "Square Deal" domestic policy?
A). Theodore Roosevelt
B). Franklin D. Roosevelt
C). Woodrow Wilson
D). Harry S. Truman
32. Who won the US presidential election in 1976?
A). Gerald Ford
B). Jimmy Carter
C). Ronald Reagan
D). George H.W. Bush
33. Which President was a peanut farmer from Georgia?
A). Jimmy Carter
B). Lyndon B. Johnson
C). Bill Clinton
D). George W. Bush
34. Who was the President during the start of the Great Depression?
A). Calvin Coolidge
B). Herbert Hoover
C). Franklin D. Roosevelt
D). Warren G. Harding
35. Which President was known for his "Fireside Chats" radio addresses?
A). Theodore Roosevelt
B). Woodrow Wilson
C). Franklin D. Roosevelt
D). Harry S. Truman
36. Who won the US presidential election in 1844?
A). James K. Polk
B). Henry Clay
C). Martin Van Buren
D). John Tyler
37. Which President was a former five-star general in the US Army?
A). Theodore Roosevelt
B). Dwight D. Eisenhower
C). Ulysses S. Grant
D). George Patton
38. Who won the US presidential election in 1908?
A). William Jennings Bryan
B). William Howard Taft
C). Theodore Roosevelt
D). Woodrow Wilson
39. Which President was the first to be born after the American Revolution?
A). Thomas Jefferson
B). James Madison
C). Martin Van Buren
D). Andrew Jackson
40. Who won the US presidential election in 1864?
A). Abraham Lincoln
B). George B. McClellan
C). Ulysses S. Grant
D). Jefferson Davis
41. Which President oversaw the end of the Vietnam War?
A). Lyndon B. Johnson
B). Richard Nixon
C). Gerald Ford
D). Jimmy Carter
42. Who won the US presidential election in 1948?
A). Thomas E. Dewey
B). Harry S. Truman
C). Strom Thurmond
D). Henry A. Wallace
43. Which President was known as "Tricky Dick"?
A). Richard Nixon
B). Ronald Reagan
C). Lyndon B. Johnson
D). Gerald Ford
44. Who won the US presidential election in 1888?
A). Grover Cleveland
B). Benjamin Harrison
C). James G. Blaine
D). William McKinley
45. Which President was known as the "Trust Buster"?
A). Theodore Roosevelt
B). William Howard Taft
C). Woodrow Wilson
D). Franklin D. Roosevelt
46. Who won the US presidential election in 1992?
A). George H.W. Bush
B). Bill Clinton
C). Ross Perot
D). Al Gore
47. Which President was a former leader of the Senate?
A). Lyndon B. Johnson
B). John F. Kennedy
C). Richard Nixon
D). Dwight D. Eisenhower
48. Who won the US presidential election in 1960?
A). Richard Nixon
B). John F. Kennedy
C). Lyndon B. Johnson
D). Adlai Stevenson
49. Which President was a five-star general in the US Army?
A). Theodore Roosevelt
B). Dwight D. Eisenhower
C). Ulysses S. Grant
D). George Patton
50. Who won the US presidential election in 1876?
A). Rutherford B. Hayes
B). Samuel J. Tilden
C). Grover Cleveland
D). Ulysses S. Grant
51. Which President signed the Homestead Act into law?
A). Abraham Lincoln
B). Andrew Jackson
C). Ulysses S. Grant
D). Theodore Roosevelt
52. Who won the US presidential election in 1952?
A). Adlai Stevenson
B). Dwight D. Eisenhower
C). Harry S. Truman
D). Thomas E. Dewey
53. Which President was the first to visit China?
A). Richard Nixon
B). Jimmy Carter
C). Ronald Reagan
D). Bill Clinton
54. Who won the US presidential election in 1884?
A). James G. Blaine
B). Grover Cleveland
C). Benjamin Harrison
D). Chester A. Arthur
55. Which President was a Rhodes Scholar?
A). John F. Kennedy
B). Bill Clinton
C). George W. Bush
D). Barack Obama
56. Who won the US presidential election in 2008?
A). John McCain
B). Barack Obama
C). Hillary Clinton
D). Mitt Romney
57. Which President was known for his "New Frontier" programs?
A). Franklin D. Roosevelt
B). John F. Kennedy
C). Lyndon B. Johnson
D). Richard Nixon
58. Who won the US presidential election in 1940?
A). Franklin D. Roosevelt
B). Wendell Willkie
C). Herbert Hoover
D). Alfred M. Landon
59. Which President was a former Supreme Allied Commander during WWII?
A). Dwight D. Eisenhower
B). Douglas MacArthur
C). George Patton
D). Harry S. Truman
60. Who won the US presidential election in 1920?
A). Warren G. Harding
B). James M. Cox
C). Woodrow Wilson
D). Theodore Roosevelt
61. Which President was a former five-star general in the US Army?
A). Theodore Roosevelt
B). Dwight D. Eisenhower
C). Ulysses S. Grant
D). George Patton
62. Who won the US presidential election in 1872?
A). Ulysses S. Grant
B). Horace Greeley
C). Rutherford B. Hayes
D). Samuel J. Tilden
63. Which President signed the Emancipation Proclamation?
A). Abraham Lincoln
B). Andrew Jackson
C). Ulysses S. Grant
D). Theodore Roosevelt
64. Who won the US presidential election in 1956?
A). Adlai Stevenson
B). Dwight D. Eisenhower
C). Harry S. Truman
D). Thomas E. Dewey
65. Which President was a former CIA Director?
A). Richard Nixon
B). Jimmy Carter
C). Ronald Reagan
D). George H.W. Bush
66. Who won the US presidential election in 2016?
A). Hillary Clinton
B). Donald Trump
C). Bernie Sanders
D). Mike Pence
67. Which President was the first to have a televised press conference?
A). Franklin D. Roosevelt
B). Harry S. Truman
C). Dwight D. Eisenhower
D). John F. Kennedy
68. Who won the US presidential election in 1900?
A). William McKinley
B). William Jennings Bryan
C). Theodore Roosevelt
D). Grover Cleveland
69. Which President was known as "Old Hickory"?
A). Andrew Jackson
B). Martin Van Buren
C). James K. Polk
D). Zachary Taylor
70. Who won the US presidential election in 1892?
A). Benjamin Harrison
B). Grover Cleveland
C). James B. Weaver
D). William McKinley
71. Which President signed the Social Security Act into law?
A). Theodore Roosevelt
B). Franklin D. Roosevelt
C). Harry S. Truman
D). Lyndon B. Johnson
72. Who won the US presidential election in 1964?
A). Barry Goldwater
B). Lyndon B. Johnson
C). Richard Nixon
D). John F. Kennedy
73. Which President was a former college football star?
A). Gerald Ford
B). Jimmy Carter
C). Bill Clinton
D). George W. Bush
74. Who won the US presidential election in 1984?
A). Walter Mondale
B). Ronald Reagan
C). George H.W. Bush
D). Geraldine Ferraro
75. Which President was known for his "Great Society" programs?
A). John F. Kennedy
B). Lyndon B. Johnson
C). Richard Nixon
D). Jimmy Carter
76. Who won the US presidential election in 1848?
A). Zachary Taylor
B). Lewis Cass
C). Martin Van Buren
D). James K. Polk
77. Which President signed the Medicare Act into law?
A). Franklin D. Roosevelt
B). Harry S. Truman
C). Lyndon B. Johnson
D). Richard Nixon
78. Who won the US presidential election in 1968?
A). Hubert Humphrey
B). Richard Nixon
C). George Wallace
D). Eugene McCarthy
79. Which President was a former professional baseball team owner?
A). George W. Bush
B). Bill Clinton
C). Ronald Reagan
D). Jimmy Carter
80. Who won the US presidential election in 1996?
A). Bob Dole
B). Bill Clinton
C). Ross Perot
D). Al Gore
81. Which President was the first to be born in a hospital?
A). Jimmy Carter
B). Ronald Reagan
C). Franklin D. Roosevelt
D). Abraham Lincoln
82. Who won the US presidential election in 2012?
A). Mitt Romney
B). Barack Obama
C). Paul Ryan
D). Gary Johnson
83. Which President was the only one to serve as President of the Continental Congress?
A). George Washington
B). John Adams
C). Thomas Jefferson
D). John Hancock
84. Who won the US presidential election in 1860?
A). Abraham Lincoln
B). Stephen Douglas
C). John C. Breckinridge
D). John Bell
85. Which President was a former general in the War of 1812?
A). Andrew Jackson
B). James Madison
C). William Henry Harrison
D). James Monroe
86. Who won the US presidential election in 1852?
A). Winfield Scott
B). Franklin Pierce
C). John P. Hale
D). Millard Fillmore
87. Which President was the only one to serve in the House of Representatives after his presidency?
A). John Quincy Adams
B). Thomas Jefferson
C). James Madison
D). Martin Van Buren
88. Who won the US presidential election in 1904?
A). Theodore Roosevelt
B). Alton B. Parker
C). William Jennings Bryan
D). William Howard Taft
89. Which President was a former schoolteacher?
A). Woodrow Wilson
B). Lyndon B. Johnson
C). Jimmy Carter
D). All of the above
90. Who won the US presidential election in 1880?
A). James A. Garfield
B). Winfield Scott Hancock
C). James B. Weaver
D). Chester A. Arthur
91. Which President was the first to be born a US citizen?
A). George Washington
B). John Adams
C). Martin Van Buren
D). Andrew Jackson
92. Who won the US presidential election in 2004?
A). John Kerry
B). George W. Bush
C). Al Gore
D). Ralph Nader
93. Which President was the first to travel overseas while in office?
A). Theodore Roosevelt
B). Woodrow Wilson
C). Franklin D. Roosevelt
D). Harry S. Truman
94. Who won the US presidential election in 1916?
A). Charles Evans Hughes
B). Woodrow Wilson
C). Theodore Roosevelt
D). William Howard Taft
95. Which President was the first to have a child born in the White House?
A). John Adams
B). Thomas Jefferson
C). Grover Cleveland
D). Benjamin Harrison
96. Who won the US presidential election in 2020?
A). Donald Trump
B). Joe Biden
C). Bernie Sanders
D). Mike Pence
97. Who won the US presidential election in 1872?
A). Ulysses S. Grant
B). Horace Greeley
C). Rutherford B. Hayes
D). Samuel J. Tilden
98. Which President signed the Homeland Security Act into law?
A). Bill Clinton
B). George W. Bush
C). Barack Obama
D). Donald Trump
99. Who won the US presidential election in 1820?
A). James Monroe
B). John Quincy Adams
C). Andrew Jackson
D). Henry Clay
100. Which President was the first to use a motorcade?
A). Theodore Roosevelt
B). Woodrow Wilson
C). Franklin D. Roosevelt
D). William Howard Taft

Congratulations on finishing the ultimate U.S. Presidential history quiz! Whether you aced it or learned a few new facts, we hope you enjoyed this deep dive into American history.

Now it's your turn! Share your results with your friends on social media and challenge them to beat your score. Do you have a favorite presidential fact that wasn't on the list? Leave a comment below and let us know!

About the Author

My Name is M. Zahid, I have master degree in Computer Science. Currently I am working as an Information Technology Teacher in Govt sector of Pakistan. Blogging is my passion and I try my best to deliver some useful contents on our blogs for my res…
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.