Download MCQs Questions Android App

English Preposition MCQs With Answers Set 1

nts english preposition mcqs

Preposition MCQs With Answers, preposition test for NTS. A preposition is a small word used to connect nouns, pronouns, or phrases to other words within a sentence. Prepositions are usually short words, and they are normally placed directly in front of nouns. There are approximately 80 to 100 prepositions in the English language. Prepositions don't stand alone. They work in groups of words that we call prepositional phrases. Mostly used prepositions are in, on, for, from, at, about etc..

Prepositions mcqs are the part of any NTS, PPSC, FPSC test. There are 3-5 preposition mcqs included in every NTS / PPSC test. Before appearing in either test we should prepare it. According to the needs of students, job seekers and our loyal readers we start the preposition mcqs series in which you can prepare the preposition mcqs perfectly. All the mcqs taken from the past NTS, PPSC, FPSC tests. These preposition mcqs are helpful in every NTS or PPSC jobs test.

English Preposition MCQs With Answers Set 1

1. Nafeesa is afraid_____ spiders.
A).from
B). in
C). about
D). of
View Answer
Correct: D


2. I am worried_____ the exam.
A). in
B). about
C). on
D). of
View Answer
Correct: B


3. He looks upset, I think he took the criticism_____ heart.
A). to
B). about
C). in
D). of
View Answer
Correct: A


4. I am envious_____ them.
A). of
B). about
C). in
D). on
View Answer
Correct: A


5. He confided_____ me.
A). about
B). in
C). on
D). of
View Answer
Correct: B


6. They decided_____ the grey sofa.
A). about
B). on
C). in
D). of
View Answer
Correct: B


7. She suffers_____ a heart disease.
A). about
B). in
C). from
D). on
View Answer
Correct: C


8. The teacher set some homework_____ the end of the lesson.
A). about
B). in
C). of
D). at
View Answer
Correct: D


9. I am good_____ tennis.
A). about
B). in
C). at
D). of
View Answer
Correct: C


10. We arrived_____ the station an hour late.
A). about
B). in
C). at
D). of
View Answer
Correct: C


Read also>->>English Preposition MCQs With Answers Set 2

11. He is interested_____ history.
A). about
B). of
C). in
D). on
View Answer
Correct: C


12. Please do not interfere_____ my personal affairs.
A). about
B). in
C). of
D). on
View Answer
Correct: B


13. Green pepper is very rich_____ vitamin C.
A). of
B). about
C). on
D). in
View Answer
Correct: D


14. He was embarrassed because everybody was_____ laughing him.
A). on
B). in
C). at
D). about
View Answer
Correct: C


15. She cares_____ the environment.
A). on
B). in
C). of
D). about
View Answer
Correct: D


Read also>->>English Preposition MCQs With Answers Set 3

16. It was kind_____ you to help.
A). of
B). in
C). about
D). on
View Answer
Correct: A


17. Unfortunately, we had to cancel it owing_____ the bad weather.
A). in
B). to
C). of
D). about
View Answer
Correct: B


18. What did you make_____ the lecture?
A). in
B). on
C). about
D). of
View Answer
Correct: D


19. He was accused_____ theft.
A). on
B). about
C). in
D). of
View Answer
Correct: D


20. As_____ me, I will be happy to lend a hand.
A). in
B). for
C). about
D). of
View Answer
Correct: B


Read also>->>English Preposition MCQs With Answers Set 4

21. It differs_____ their last suggestion.
A). about
B). in
C). of
D). from
View Answer
Correct: D


22. I am_____ favour the idea. I think it will work well.
A). on
B). in
C). of
D). about
View Answer
Correct: C


23. What is the cause_____ the problem?
A). of
B). on
C). about
D). in
View Answer
Correct: A


24. I would like to thank you_____ behalf of all of us.
A). on
B). in
C). about
D). of
View Answer
Correct: A


25. He is jealous_____ her success.
A). about
B). of
C). in
D). on
View Answer
Correct: B


Read also>->>English Preposition MCQs With Answers Set 5

26. Everything is_____ control there is no need to worry.
A). about
B). under
C). in
D). of
View Answer
Correct: B


27. He is married_____ Maria.
A). about
B). to
C). of
D). in
View Answer
Correct: B


28. He does not care_____ losing his job.
A). about
B). in
C). of
D). on
View Answer
Correct: A


29. I never listen_____ the radio.
A). to
B). of
C). about
D). in
View Answer
Correct: A


30. Do not take any notice_____ him.
A). about
B). on
C). of
D). in
View Answer
Correct: C


Next: English Preposition MCQs With Answers Set 2

Post a Comment

0 Comments