General Knowledge MCQs With Answers Set 7

General knowledge mcqs set 7

General knowledge MCQs set 7 comprises 30 most important general knowledge questions with answers. These mcqs are taken from previous PPSC, FPSC, CSS, NTS and PMS past papers. A candidate must prepare general knowledge multiple choice questions before appearing any competitive exam because it is the essential part of every job test.

General Knowledge Questions With Answers Set 7

1. Nanga Parbat is the highest peak of _____?
A). Karakoram
B). Himalayan
C). Hindu Kush
D). Suleman Range
View Answer
Correct: B


2. Dr. Abdul Salam, 1st Nobel Prize recipient of Pakistan got his Ph.D degree from which university?
A). University of London
B). Howard University
C). University of Cambridge
D). Oxford University
View Answer
Correct: C


3. "Wealth of Nations" was written by _____?
A). Adam Smith
B). Max Weber
C). Karl Marx
D). Shakespeare
View Answer
Correct: A


4. Statue of Liberty was given to USA by _____?
A). Britain
B). France
C). Italy
D). Germany
View Answer
Correct: B


5. Watergate scandal is related to _____?
A). Spying
B). Dam issues
C). Canal water issues
D). Terrorism issues
View Answer
Correct: A


6. The article 3 of Sustainable Development Goals (SDGs) of UN relates to _____?
A). Health
B). Nutrition
C). Environment
D). Education
View Answer
Correct: A


7. The Treaty of Versailles settled peace in _____?
A). Europe
B). Middle East
C). America
D). Africa
View Answer
Correct: A


8. International Monetary Fund (IMF) was created after the _____?
A). Malta conference
B). London Conference
C). Round Table conference
D). Bretton wood conference
View Answer
Correct: D


9. China have claim on part of Indian province of _____?
A). Madhya Pradesh
B). Arunachal Pradesh
C). Himachal Pradesh
D). United Province
View Answer
Correct: B


10. "Deal of the century" presented by US President Donald Trump related to _____?
A). US China trade
B). Palestine issue
C). US Iran relations
D). US Russia Relations
View Answer
Correct: B


11. The lengthiest written constitution of the world is _____?
A). British Constitution
B). Indian Constitution
C). Chinese Constitution
D). French Constitution
View Answer
Correct: B


12. Ho Chi Minh was _____?
A). Leader of Vietnam
B). Leader of Laos
C). Leader of Japan
D). Leader of Thailand
View Answer
Correct: A


13. Soviet Union was replaced by Russian Federation in _____?
A). October, 1991
B). November, 1991
C). December, 1991
D). January, 1992
View Answer
Correct: C


14. Kyoto Protocol came into force in _____?
A). 2003
B). 2005
C). 2006
D). 2007
View Answer
Correct: B


15. Pakistan installed her first nuclear power station in Karachi with the cooperation of _____?
A). France
B). USA
C). Canada
D). China
View Answer
Correct: C


16. Hugo Shavez was leader of _____?
A). Venezuela
B). Brazil
C). Haiti
D). Cuba
View Answer
Correct: A


17. The Bolshevik Revolution took place in _____?
A). 1915
B). 1917
C). 1919
D). 1979
View Answer
Correct: B


18. In 2018, German Chancellor Angela Merkel was sworn in for _____?
A). Second time
B). Third time
C). Fourth time
D). Fifth time
View Answer
Correct: C


19. The World Water Day celebrated every year on?
A). March 22
B). March 23
C). April 22
D). April 23
View Answer
Correct: A


20. India represents what percent of South Asia's population?
A). 40%
B). 55%
C). 70%
D). 20%
View Answer
Correct: C


21. Oceans cover how much of the earth's surface?
A). 70%
B). 71%
C). 75%
D). 76%
View Answer
Correct: A


22. How many members are there in the Security Council?
A). 14
B). 15
C). 16
D). 18
View Answer
Correct: B


23. SAPTA la a trade agreement by _____?
A). ASEAN Nations
B). SAARC Nations
C). APEC Nations
D). EU Nations
View Answer
Correct: B


24. What is the brightest planet in the solar system?
A). Jupiter
B). Mercury
C). Uranus
D). Venus
View Answer
Correct: D


25. Dome of Rock is located in _____?
A). Iraq
B). Lebanon
C). Jordan
D). Jerusalem
View Answer
Correct: D


26. How many countries are members of SAARC?
A). 5
B). 6
C). 7
D). 8
View Answer
Correct: D


27. How many official wording languages are recognized by UNO?
A). 4
B). 6
C). 8
D). None of these
View Answer
Correct: B


28. The second largest desert of the world is _____?
A). Arabian
B). Sahara
C). Gobi
D). Great Bear
View Answer
Correct: A


29. Which of the following country has no boundary with Syria?
A). Iran
B). Iraq
C). Turkey
D). Israel
View Answer
Correct: A


30. Vasco da Gama was the native of _____?
A). Italy
B). France
C). Portugal
D). Spain
View Answer
Correct: C



Read also>->>General Knowledge MCQs Set 1

Read also>->>General Knowledge MCQs Set 2

Read also>->>General Knowledge MCQs Set 3

Read also>->>General Knowledge MCQs Set 4

Read also>->>General Knowledge MCQs Set 5

Read also>->>General Knowledge MCQs Set 6

Post a Comment

0 Comments