Download MCQs Questions Android App

General Knowledge MCQs Set 5

General knowledge mcqs NTS set 5, general knowledge mcqs nts 2017, general knowledge mcqs nts 2015, general knowledge nts mcqs pdf, general knowledge mcqs for nts test pdf, general knowledge mcqs for nts in urdu, general knowledge mcqs for nts educators, general knowledge mcqs for nts test 2016, general knowledge solved mcqs nts, Pakistan general knowledge mcqs nts.

General knowledge multiple choice questions with answers series started according to the new educator test pattern of NTS, PPSC, FPSC and others jobs tests. There are 10 general knowledge mcqs in educators jobs NTS tests. Candidates should prepare general knowledge mcqs before appearing in educators NTS tests or lecturers, Headmaster, subject specialist PPSC tests.

General Knowledge MCQs for NTS Set 5

1. How many alphabets are in Urdu language?
A). 30
B). 32
C). 37
D). 40
View Answer
Correct: C


2. Which is the national game of Pakistan?
A). Polo
B). Football
C). Hockey
D). Cricket
View Answer
Correct: C


3. The Peacock Throne was made for_____?
A). Jahangir
B). Akbar
C). ShahJahan
D). Aurangzeb
View Answer
Correct: C


4. When Pakistan became Islamic Jamhooria?
A). 23 March 1946
B). 23 March 1953
C). 23 March 1954
D). 23 March 1956
View Answer
Correct: D


5. How much forest area Pakistan has?
A). 4.8 percent
B). 5.2 percent
C). 6 percent
D). 10 percent
View Answer
Correct: B


6. How much forest area a country should have?
A). 15%
B). 20%
C). 25%
D). 30%
View Answer
Correct: C


7. Name the king who fell from the horse while playing polo and died?
A). Ghori
B). Akbar
C). Zaheeruddin Babar
D). Qutbuddin Aibak
View Answer
Correct: D


8. The local body government system was introduced in sub-continent in_____?
A). 1881
B). 1882
C). 1883
D). 1884
View Answer
Correct: D


9. The origin of the idea of Pakistan is associated with the name of_____?
A). Sir Syed
B). Allama Iqbal
C). Quaid-e-Azam
D). Liaqat Ali Khan
View Answer
Correct: B


10. Davis Cup is associated with which of the following sports?
A). Cricket
B). Volleyball
C). Badminton
D). Tennis
View Answer
Correct: D


11. Book "Jinnah of Pakistan" is written by_____?
A). Hector Bolitho
B). K.K Aziz
C). Stanley Wolpert
D). G. Allana
View Answer
Correct: C


12. The famous book the "The origin of Species" is written by_____?
A). Tennyson
B). Charles Darwin
C). Karl Marx
D). Virgil
View Answer
Correct: B


13. When first census was conducted in Pakistan?
A). 1951
B). 1952
C). 1953
D). 1954
View Answer
Correct: A


14. Which one of the following planets has the maximum number of satellites?
A). Jupiter
B). Saturn
C). Venues
D). Uranus
View Answer
Correct: A


15. Which is the largest planet?
A). Venues
B). Earth
C). Jupiter
D). Mars
View Answer
Correct: C


16. Which country has shortest coastline in the world?
A). Grenada
B). Monaco
C). Malta
D). San Marino
View Answer
Correct: B


17. Archipelago is a cluster of_____?
A). Flowers
B). Island
C). Stars
D). Trees
View Answer
Correct: B


18. Which neighbour country of Pakistan is called landlocked country?
A). India
B). Afghanistan
C). China
D). Iran
View Answer
Correct: B


19. Saindak project is producing copper, silver, ______ with the help of China.
A). Iron
B). Gold
C). Silver
D). Lead
View Answer
Correct: B


20. Foundation of Indian National Congress by A.O.Hume in_____?
A). 1877
B). 1878
C). 1885
D). 1892
View Answer
Correct: C


Next: General Knowledge MCQs Set 6

Previous: General Knowledge MCQs Set 4

Post a Comment

0 Comments