Software Engineering MCQs Set 5

Agile mcq questions

Software engineering mcqs, Software engineering mcqs for UGC NET, software engineering mcqs for PPSC, agile quiz with answers, agile xp mcq questions, agile multiple choice questions and answers, scrum multiple choice questions and answers, how many phases are there in scrum, software engineering mcqs for competitive exams, software engineering solved mcqs, software engineering multiple choice questions with answers.

This software engineering MCQs set 5 contains agile software development MCQs. Agile software development refers to software development methodologies focused around the idea of repetitive development, wherever requirements and solutions evolve through collaboration between self-organizing cross functional groups. Scrum and Kanban are two of the foremost widely used agile methodologies.

Software Engineering MCQs Set 5

1. Agile software development is based on _____?
A). Iterative development
B). Incremental development
C). Linear development
D). Both incremental and iterative development
View Answer
Correct: D


2. How do you create agile processes to manage unpredictability?
A). Software processes must adapt to changes incrementally
B). Software increments must be delivered in short time periods
C). Requirements gathering must be conducted very carefully
D). Risk analysis must be conducted before planning takes place
E). Both A and B
View Answer
Correct: E


3. Select the option that suits the manifesto for agile software development.
A). Working software
B). Customer collaboration
C). Individuals and interactions
D). All of the above
View Answer
Correct: D


4. How is plan driven development different from agile development?
A). Iteration occurs within activities
B). Specification, design, implementation and testing are interleaved
C). Outputs are decided through a process of negotiation during the software development process
D). All of the mentioned
View Answer
Correct: A


5. Which of the following traits need to exist among the members of an agile software team?
A). Decision-making ability
B). Competence
C). Mutual trust and respect
D). All of the above
View Answer
Correct: D


6. Which of the following does not apply to agility to a software process?
A). Only essential work products are produced
B). Eliminate the use of project planning and testing
C). Uses incremental product delivery strategy
D). All of the above
View Answer
Correct: B


7. Which three framework activities are present in adaptive software development(ASD)?
A). Analysis, design, coding
B). Feasibility study, functional model iteration, implementation
C). Speculation, collaboration, learning
D). Requirements gathering, adaptive cycle planning, iterative development
View Answer
Correct: C


8. Agile Modeling(AM) provides guidance to practitioner during which of these software tasks?
A). Analysis
B). Design
C). Testing
D). Coding
E). Both A and B
View Answer
Correct: E


9. Which of the followings is a characteristics of agile development?
A). Implement the simplest solution to meet today's problem
B). Shared code ownership
C). Continual feedback from customer
D). Test-driven development
E). All of the above
View Answer
Correct: D


10. _____ is not an agile method.
A). Waterfall
B). Crystal Clear
C). Scrum
D). Extreme Programming
View Answer
Correct: A


11. Which of the following is the type of aglie methodologies?
A). DSDM
B). Scrum
C). FDD
D). All of the above
View Answer
Correct: D


12. Which of the following is the disadvantage of aglie methodology?
A). In agile methodology, documentation and designing take a back seat
B). Speedy and continuous delivery of the software ensures customer satisfaction
C). It facilitates close interaction between business people and developers
D). All of the above
View Answer
Correct: A


13. What does an aglie approach value?
A). Process over people
B). People over process
C). Plans over people
D). Plans over process
View Answer
Correct: B


14. _____ is a characteristics of an aglie leader.
A). Disinterested
B). Process oriented
C). Supportive
D). Task focused
View Answer
Correct: C


15. Which one of the following is not an agile method?
A). XP
B). AUP
C). 4GT
D). All of the above
View Answer
Correct: C


16. Some of the aglie framework are ______?
A). Scrum & Kanban
B). Feature driven development
C). Test driven development
D). All of the above
View Answer
Correct: D


17. Which of the following methodology advocates the use of problem domain?
A). Extreme programming (XP)
B). Feature driven development (FDD)
C). Scrum
D). Evo
View Answer
Correct: B


18. What are the four framework activities found in the Extreme Programming (XP) process model?
A). Planning, design, coding, testing
B). Planning, analysis, coding, testing
C). Planning, analysis, design, coding
D). Analysis, design, coding, testing
View Answer
Correct: A


19. On every how many weeks the increments are delivered in XP model?
A). One
B). Two
C). Three
D). Four
View Answer
Correct: B


20. User requirements are expressed as _____ in Extreme Programming.
A). Functionalities
B). Scenarios
C). Implementation tasks
D). None of the above
View Answer
Correct: B


21. How many phases are there in Scrum?
A). Two
B). Three
C). Four
D). Scrum is an agile method which means it does not have phases
View Answer
Correct: B


22. Is a customer involved test development and validation in XP?
A). No
B). Yes
C). It may vary from customer to customer
D). None of the mentioned
View Answer
Correct: C


23. Which of the following is the responsible of sprint meeting?
A). Product owner
B). Scrum team
C). Scrum master
D). None of the above
View Answer
Correct: C


24. What are the responsibilities of scrum master?
A). Improving the performance of the team
B). Work to obtain the project properly
C). Tracking and monitoring project development
D). All of the above
View Answer
Correct: D


25. _____ is delivered at the end of the Sprint.
A). An increment of done software
B). Wireframes designs for user interface
C). An architectural design of the solution
D). A document containing test cases for the current sprint
View Answer
Correct: A


26. Which is not one of the key questions that is answered by each team member at each daily Scrum meeting?
A). What did you do since the last meeting?
B). What is the cause of the problems you are encountering?
C). What do you plan to accomplish at the next team meeting?
D). What obstacles are you encountering?
View Answer
Correct: D


27. When is a sprint retrospective ceremony performed?
A). At the end of each sprint
B). When the product owner suggests then
C). When the team suggests then
D). When the scrum master suggests then
View Answer
Correct: A


28. Burn down chart represents _____?
A). The velocity of the team
B). Project Progress
C). Amount of remaining work with respect to time
D). The capacity of the team members
View Answer
Correct: C


29. What should a development team do during a sprint planning meeting when they have realized that they have selected more than the items they can complete in a sprint?
A). Work overtime
B). Get more developers onboard
C). Get help from the other scrum team members
D). Inform the product owner & take a call to remove some of the sprint backlog items
View Answer
Correct: D


30. In Scrum, when is a sprint over?
A). After completing all the sprint backlog tasks
B). After completing all the sprint backlog items
C). When the time box expires
D). After completing the final testing
View Answer
Correct: C


Read also>->>Software Engineering MCQs With Answers Set 1

Read also>->>Software Engineering MCQs With Answers Set 2

Read also>->>Software Engineering MCQs With Answers Set 3

Read also>->>Software Engineering MCQs With Answers Set 4

Read also>->>Software Engineering MCQs With Answers Set 6

Post a comment

0 Comments