Software Engineering MCQs Set 6

MCQs on software engineering

Software engineering MCQs set 6 contains software requirement specification mcqs, requirements analysis mcq, requirement engineering mcqs, multiple choice questions software requirement specification, mcqs on software requirements, software requirements engineering questions and answers.


Software Engineering MCQs Set 6

1. Whose responsibility it is to conduct interviews with the users and understand their requirements?
A). Steering committee
B). Business Analyst
C). Domain Specialist
D). Project Managers
View Answer
Correct: B


2. If every requirement stated in the Software Requirement Specification(SRS) has only one interpretation, SRS is said to be _____?
A). Correct
B). Unambiguous
C). Verifiable
D). Consistent
View Answer
Correct: B


3. The major goal of requirement determination phase of information system development is _____?
A). Determine whether information is needed by an organization
B). Determine what information is needed by an organization
C). Determine when information is to be given
D). Determine how information needed by an organization can be provided
View Answer
Correct: B


4. Consider a system where a heat sensor detects an intrusion and alerts the security company. What kind of a requirement the system is providing?
A). Functional
B). Non-Functional
C). Known Requirement
D). None of the mentioned
View Answer
Correct: A


5. Everyone on the software team should be involved in the planning activity so that we can _____?
A). Analyze requirements in depth
B). Reduce the granularity of the plan
C). Get all team members to "sign up" to the plan
D). Begin design
View Answer
Correct: C


6. Analysis models depict software in which three representations?
A). Architecture, interface, component
B). Information, function, behavior
C). Cost, risk, schedule
D). None of the above
View Answer
Correct: B


7. Which one of the following is not a step of requirement engineering?
A). Requirement analysis
B). Requirement elicitation
C). Requirement design
D). Requirement documentatIon
View Answer
Correct: C


8. Which one of the following is a functional requirement?
A). Maintainability
B). Portability
C). Robustness
D). None of the above
View Answer
Correct: D


9. Requirement Development, organizational process focus, organizational training, risk management and integrated supplier management are process areas required to achieve maturity level _____?
A). Defined
B). Optimized
C). Managed
D). Performed
View Answer
Correct: A


10. Which of the following is not the primary objectives in the preliminary investigation of system development?
A). Assess cost and benefit of alternative approces
B). Determining the size of the project
C). Preparing the SRS to cover all the system specifications
D). Report finding to the management with recomendation to accept or reject the proposal
View Answer
Correct: C


11. If every requirement can be checked by a cost-effective process, then the SRS is _____?
A). Verifiable
B). Complete
C). Traceable
D). Modifiable
View Answer
Correct: A


12. Information requirements of an organization can be determined by ____?
A). Finding out what similar organizations do
B). Interviewing managers and users and arriving at the requirements based on consensus
C). Sending a questionnaire to all employees of the organization
D). Telling organization what they need based on your experience
View Answer
Correct: B


13. _____ and _____ are not the subject matter of requirement analysis.
A). Performance, modelling present system
B). Functional, non-functional
C). Internal controls, present system work load
D). Stakeholder knowledge of computers, developer’s staff
View Answer
Correct: D


14. In which testing strategy requirements established during requirements analysis are validated against developed software?
A). Validation testing
B). Regression testing
C). Integration testing
D). System testing
View Answer
Correct: A


15. Initial requirements specification is _____?
A). Only a rough indication of the requirement
B). Not changed till the end of the project
C). Continuously changed during project implementation
D). Changed and finalized after feasibility study
View Answer
Correct: A


16. It is necessary to consult the following while drawing up requirement specification.
A). Only top managers
B). Only top and middle management
C). Only top, middle and operational managers
D). Top, middle and operational managers and also all who will use the system
View Answer
Correct: D


17. It is necessary to prioritize information requirements of an organization at the requirements determination phase as _____?
A). It is always good to prioritize
B). There are conflicting demands from users
C). There are constraints on budgets, available time, human resource and requirement
D). All good organization do it
View Answer
Correct: C


18. Which of the following statements about SRS is/are true?
i). SRS is written by customer
ii). SRS is written by a developer
iii). SRS serves as a contract between customer and developer
A). Only i is true
B). Both ii and iii are true
C). All are true
D). None of the above
View Answer
Correct: C


19. Requirement specification is carried out _____?
A). Simultaneously with requirements determination
B). Before requirements are determined
C). After requirements are determined
D). Independent of requirements determination
View Answer
Correct: C


20. Which of the following is not included in SRS?
A). Performance
B). Functionality
C). Design solutions
D). External Interfaces
View Answer
Correct: C


21. The main goal of arriving at a final specification is _____?
A). To compute the cost of implementing the system
B). To assist in designing the system
C). To tell the organization’s managers how the system will function
D). To tell the organization’s managers what the proposed system will achieve in a language understood by them
View Answer
Correct: D


22. Final specifications are drawn up by _____?
A). System designers along with users
B). The managers of user organization
C). System analyst in consultation with programmers
D). System analyst in consultation with the management of the organization
View Answer
Correct: D


23. The role of a system analyst drawing up a requirements specification is similar to _____?
A). Architect designing a building
B). A structural engineer designing a building
C). A contractor constructing a building
D). The workers who construct a building
View Answer
Correct: A


24. Which one from the following is highly associated activity of project planning?
A). Keep track of the project
B). Compare actual and planned progress and costs
C). Identify the activities, milestones and deliverables produced by a project
D). Both B and C
View Answer
Correct: C


25. The final specifications are arrived at _____?
A). During feasibility study
B). After feasibility study
C). Just before implementation phase
D). When the system is being designed
View Answer
Correct: B


26. Arrange the given sequence to form a SRS prototype outline as per SRS standard.
i). General description
ii). Introduction
iii). Review
iv). Appendices
v). Specific Requirements
A). iii, i, ii,v, iv
B). iii, ii, i, v, iv
C). ii, i, v, iv, iii
D). iii, i, ii,v,iv
View Answer
Correct: C


27. Requirements prioritization and negotiation belongs to _____?
A). Feasibility study
B). Requirements elicitation
C). Requirements validation
D). Requirements reviews
View Answer
Correct: B


28. System approval criteria are specified _____?
A). During feasibility study
B). During the requirements specifications stage
C). During system study stage
D). When the final specifications are drawn up
View Answer
Correct: D


29. Which of the following is used to determine the specificity of requirements. Where n1 is the number of requirements for which all reviewers have identical interpretations, n2 is number of requirements in a specification.
A). n1/n2
B). n2/n1
C). n1+n2
D). n1–n2
View Answer
Correct: A


30. Requirements analysis is critical to the success of a development project.
A). True
B). False
C). Depends upon the size of project
D). None of the mentioned
View Answer
Correct: A


Read also>->>Software Engineering MCQs With Answers Set 1

Read also>->>Software Engineering MCQs With Answers Set 2

Read also>->>Software Engineering MCQs With Answers Set 3

Read also>->>Software Engineering MCQs With Answers Set 4

Read also>->>Software Engineering MCQs With Answers Set 5

Post a comment

0 Comments