Download MCQs Questions Android App

General Knowledge MCQs Set 1

general knowledge mcqs for NTS

General knowledge mcqs, general knowledge mcqs for NTS, NTS past papers mcqs, NTS past papers 2015, NTS past papers 2016, general knowledge mcqs for PPSC, general knowledge mcqs for CSS, solved general knowledge mcqs, general knowledge mcqs for FPSC, educator jobs mcqs, general knowledge Pakistan, general knowledge of world, general knowledge mcqs about Pakistan, general knowledge mcqs 2017, general knowledge mcqs for nts, general knowledge mcqs with answers 2015, general knowledge mcqs with answers 2017, general knowledge mcqs with answers in urdu.

General knowledge mcqs series started according to the new test pattern of NTS, PPSC, FPSC and others jobs tests. There are 10 general knowledge mcqs in educators jobs NTS tests. Candidates should prepare general knowledge mcqs before appearing in educators NTS tests or lecturers, Headmaster, subject specialist PPSC tests.

General Knowledge MCQs for NTS with answers set 1

1. Boundary line between India and China is called______?
A). Radcliffe line
B). Green line
C). Control line
D). McMahan line
View Answer
Correct: D


2. The name of parliament of China is_____?
A). National people's Congress
B). National Congress
C). National people's assembly
D). parliament
View Answer
Correct: A


3. Who designed first stamp of Pakistan and approved by Quaid-i-Azam?
A). Abdur Rahman Chugtai
B). Abdul Asar Hafeez
C). Ahmed G. Chagla
D). Mahmood Alam
View Answer
Correct: A


4. Bethlehem is associated with_______?
A). Martin Luther King
B). Jesus Christ
C). St. Anatomy
D). St. Marry
View Answer
Correct: B


5. What is the importance of city Baku?
A). Tanning industry
B). Oil centre
C). Sea port
D). Coal mining
View Answer
Correct: B


6. Wimbledon known for lawn tennis courts is in_______?
A). London
B). New York
C). Geneva
D). Washington
View Answer
Correct: A


7. Golan Heights belonging to country A was captured by country B which of the following A and B respectively?
A). Syria and Israel
B). Israel and Iraq
C). Iran and Iraq
D). Kuwait and Iraq
View Answer
Correct: A


8. Which place of the world is called "city of peace"?
A). Baghdad
B). Venice
C). Rome
D). Quito
View Answer
Correct: A


9. Which place is called the Brasilia of Pakistan
A). Karachi
B). Queta
C). Islamabad
D). Lahore
View Answer
Correct: C


10. Which city is called city of seven hills?
A). Himalayas
B). Rome
C). Venice
D). None of these
View Answer
Correct: B


11. Angkor Wat is located in______?
A). Cambodia
B). Thailand
C). Russia
D). Vietnam
View Answer
Correct: A


12. AFP is the news agency of_______?
A). France
B). Iran
C). Pakistan
D). Afghanistan
View Answer
Correct: A


13. WAFA is a news agency of_____?
A). Jordan
B). Palestine
C). Syria
D). Pakistan
View Answer
Correct: B


14. RAW is an abbreviation of_______?
A). Red Army wing
B). Research and Analysis Wing
C). Research and warning
D). None of these
View Answer
Correct: B


15. Scotland yard secret agency is belongs to______?
A). Russia
B). Britain
C). Canada
D). Israel
View Answer
Correct: B


16. Oldest airline of the Pakistan is_______?
A). Orient Airways
B). Pakistan airline
C). Aero Asia airline
D). Shaheen airline
View Answer
Correct: A


17. Operation Midnight Jackal was launched to?
A). Topple Benazir government in 1996
B). Topple Nawaz Sharif government in 1999
C). Topple Benazir government in 1989
D). Capture Kargil Heights
View Answer
Correct: A


18. Which gas was used for the first time in World War I?
A). Nitrogen
B). Chlorine
C). Hydrogen
D). Helium
View Answer
Correct: B


19. Who was the president of USA during World War I?
A). Theodore Roosevelt
B). Calvin Coolidge
C). James Buchanan
D). Woodrow Wilson
View Answer
Correct: D


20. The Fall of the Berlin Wall was the most significant event in a recent German history and the wall event was took place on?
A). 9 November 1987
B). 9 July 1988
C). 9 March 1990
D). 9 November 1989
View Answer
Correct: D


Next: General Knowledge MCQs Set 2

Post a Comment

0 Comments