General Knowledge MCQs Set 2

General Knowledge MCQs Set 2

General knowledge mcqs for NTS, general knowledge mcqs with answers, general knowledge mcqs quiz, educators NTS past papers, NTS past papers 2015, NTS past papers 2016, general knowledge mcqs for PPSC, general knowledge mcqs for CSS, solved general knowledge mcqs, general knowledge mcqs for FPSC, educator jobs mcqs, general knowledge Pakistan, general knowledge of world, general knowledge mcqs about Pakistan, general knowledge mcqs 2017, general knowledge mcqs for nts, general knowledge mcqs with answers 2015, general knowledge mcqs with answers 2017, general knowledge mcqs with answers in urdu.


General knowledge mcqs series follow to the new test pattern of NTS, PPSC, FPSC and others jobs tests. There are 10 general knowledge mcqs in educators jobs NTS tests, lecturers jobs PPSC tests. Candidates should prepare general knowledge mcqs before appearing in educators NTS tests or lecturers, Headmaster, subject specialist PPSC tests.


General Knowledge MCQs For NTS with Answers Set 2

1. Hundred year war was fought between?
A). France and Germany
B). France and England
C). England and Germany
D). None of these
View Answer
Correct: B


2. Panda is found in which country?
A). China
B). Bhutan
C). Nepal
D). India
View Answer
Correct: A


3. How many FATA agencies?
A). 7
B). 5
C). 4
D). 6
View Answer
Correct: A


4. What is the running time of National Anthem?
A). 80 seconds
B). 120 seconds
C). 60 seconds
D). 100 seconds
View Answer
Correct: A


5. Who coined the word Pakistan?
A). Ch. Rehmat Ali
B). Liaqat Ali Khan
C). Sir Syed Ahmed
D). Quaid-e-Azam
View Answer
Correct: A


6. How many stanzas are there in the national anthem?
A). 3
B). 4
C). 8
D). 9
View Answer
Correct: A


7. Who was the last Mughal emperor to sit on the peacock throne?
A). Bahadur Shah Zafar
B). Aurangzeb
C). Mohammad Shah
D). Shah Alam II
View Answer
Correct: C


8. How many radio station were working at the time of partition of sub-continent?
A). 3
B). 4
C). 5
D). 6
View Answer
Correct: A


9. Where the Pakistan first radio station was setup?
A). karachi
B). lahore
C). islamabad
D). nutan
View Answer
Correct: A


10. Blind dolphins are found in_____?
A). Indus
B). Chenab
C). Kabul
D). Jhelum
View Answer
Correct: A


11. Where Jhelum and Chenab river meet?
A). Trimmu
B). Panjnad
C). Rasoolpur
D). Khanki
View Answer
Correct: A


12. ICU stands for______?
A). Initial Care Unit
B). Intensive cardio unit
C). Intensive Care Unit
D). Internal Care Unit
View Answer
Correct: C


13. Sunlight is made of_____?
A). 5 colours
B). 7 colours
C). 3 colours
D). None of these
View Answer
Correct: B


14. Spectrum made of_____?
A). 3 colours
B). 7 colours
C). 8 colours
D). 5 colours
View Answer
Correct: B


15. Which country has no railway track?
A). Afghanistan
B). Somalia
C). China
D). Denmark
View Answer
Correct: A


16. The oldest anthem of the world belongs to country_____?
A). China
B). Japan
C). Russia
D). Denmark
View Answer
Correct: B


17. The oldest flag of the world belongs to country_____?
A). China
B). Greece
C). Japan
D). Denmark
View Answer
Correct: D


18. What is Big Ben?
A). The world's highest tower in Tokyo
B). Clock at British Parliament building
C). The world's first railway engine
D). A galaxy of stars on the sky
View Answer
Correct: B


19. What is the percentage of salt water on earth surface?
A). 95%
B). 93%
C). 97%
D). 76%
View Answer
Correct: C


20. Battle of Waterloo was fought in_____?
A). 1805
B). 1813
C). 1815
D). 1809
View Answer
Correct: C


Next: General Knowledge MCQs Set 3

Previous: General Knowledge MCQs Set 1

Post a comment

0 Comments