Download MCQs Questions Android App

General Knowledge MCQs Set 6

General knowledge mcqs for all nts, ppsc jobs

General knowledge mcqs for NTS, general knowledge mcqs for PPSC, general knowledge mcqs for FPSC, general knowledge mcqs for headmaster, general knowledge mcqs for subject specialist, general knowledge mcqs for lecturers, general knowledge mcqs for educators, general knowledge mcqs for all private and government jobs, past papers general knowledge mcqs, general knowledge mcqs online quiz, general knowledge multiple choice questions with answers.


General knowledge mcqs questions are the compulsory portion of every job test. Mostly 5 to 10 general knowledge mcqs are include in jobs test. A candidate should prepare the general knowledge mcqs before appearing any job test. Our general knowledge mcqs series will help you to prepare the mcqs related to every topic of general knowledge.

This general knowledge mcqs set includes 30 multiple choice questions with answers. This set of mcqs includes the mcqs of world oceans, rivers, lakes, water falls, canals, straits, bays and where these situated, which country or city situated on specific canal or bay, the length of rivers and canals, which particular strait separate two countries and much more..

General Knowledge MCQs Set 6

1. Which of the following rivers crosses the Equator twice?
A). Amazon
B). Nile
C). Congo
D). Tigris

View Answer
Correct: C


2. Which is the longest river of America?
A). Missouri
B). Mississippi
C). Red
D). Colorado

View Answer
Correct: B


3. Don is a river of ____?
A). Turkey
B). UK
C). Russia
D). USA

View Answer
Correct: C


4. What is the length of Khyber pass?
A). 52 km
B). 54 km
C). 56 km
D). 58 km

View Answer
Correct: C


5. Longest glacier of the world is Lambert situated in Antarctica, what is its length?
A). 320 miles
B). 310 miles
C). 300 miles
D). 429 miles

View Answer
Correct: A


6. Which of the following lake is most polluted lake in the world?
A). Lake mead
B). lake Victoria
C). Huron
D). Lake Erie

View Answer
Correct: D


7. Tugela water fall is present in____?
A). Venezuela
B). South Africa
C). Canada
D). USA

View Answer
Correct: B


8. Gota canal is a the ship canal situated in _____?
A). Italy
B). France
C). Sweden
D). USA

View Answer
Correct: C


9. Kiel canal of Germany was opened in 1895 what is its length?
A). 59.3 miles
B). 60.3 miles
C). 61.3 miles
D). 65.1 miles

View Answer
Correct: C


10. Erie canal is situated in ____?
A). France
B). Australia
C). USA
D). Canada

View Answer
Correct: C


11. Houston and Delaware canals are present in the country?
A). Australia
B). France
C). Italy
D). USA

View Answer
Correct: B


12. Grand canal is oldest man made canal for shaping purpose situated in _____?
A). Iraq
B). China
C). France
D). India

View Answer
Correct: B


13. Persian Gulf is located in ____?
A). Indian ocean
B). Arabian sea
C). Red sea
D). None of these

View Answer
Correct: B


14. Sutherland waterfall is present in ___?
A). Canada
B). Australia
C). New Zealand
D). USA

View Answer
Correct: C


15. Hudson Bay is situated in____?
A). Northern China
B). Northern USA
C). Northern Canada
D). None of these

View Answer
Correct: C


16. Which is the largest gulf of the world?
A). Gulf of Mexico
B). Gulf of Aden
C). Gulf of Riga
D). Gulf Sian

View Answer
Correct: A


17. Which is the largest bay of the world?
A). Hudson bay
B). Baffin bay
C). Bay of Biscay
D). None of these

View Answer
Correct: A


18. Yosemite is a famous waterfall of_____?
A). USA
B). Canada
C). Kenya
D). France

View Answer
Correct: A


19. Strait of Bosporus connects____?
A). Black sea and red sea
B). Black sea and Baltic sea
C). Black sea and sea of Marmara
D). None of these

View Answer
Correct: C


20. It separates Italy form Sicily?
A). Palk strait
B). Sunda strait
C). Messina
D). Megellan

View Answer
Correct: C


21. Strait of Malacca separates?
A). Malaysia and China
B). Malaysia and Indonesia
C). Malaysia and Sri Lanka
D). None of these

View Answer
Correct: B


22. Which of the following straits separate India from Sir Lanka?
A). Davis
B). Sunda
C). Palk
D). Johor

View Answer
Correct: C


23. Which of the following straits separate Malaysia from Singapore?
A). Dover
B). Johor
C). Sunda
D). Palk

View Answer
Correct: B


24. Budapest is the capital of Hungary situated on the bank of____?
A). River Spree
B). River Danube
C). River Volga
D). River UB

View Answer
Correct: B


25. Sea of Marmara and Aegean sea are connected by the strait?
A). Davis
B). Dardanelles
C). Mozambique
D). Malacca

View Answer
Correct: B


26. Cook strait separates South New Zealand from?
A). North Australia
B). North New Zealand
C). Papua
D). None of these

View Answer
Correct: B


27. Paris is the capital of France situated on the bank of____?
A). Seine
B). Po
C). Thane
D). Spree

View Answer
Correct: A


28. English channel separates England from___?
A). Italy
B). Germany
C). France
D). Sicily

View Answer
Correct: C


29. Agra is very famous city of India due to Taj Mahal it is situated on bank of river___?
A). Brahmaputra
B). Ganges
C). Yamuna
D). None of these

View Answer
Correct: C


30. Great Victoria desert is present in____?
A). England
B). South Africa
C). New Zealand
D). Australia

View Answer
Correct: D


Next:General Knowledge MCQs Set 7

Previous:General Knowledge MCQs Set 5

Post a Comment

0 Comments