General Knowledge MCQs Set 3

General Knowledge MCQs for NTS

General knowledge mcqs with answers, General knowledge mcqs, general knowledge mcqs for NTS Set 3. General knowledge is knowledge about many different things or different subjects that you collect gradually as opposed to detailed knowledge about one particular subject. general knowledge, general knowledge quiz, easy general knowledge quiz, latest general knowledge, online general knowledge quiz, general knowledge India, general knowledge questions and answers, general knowledge for kids, general knowledge test, general knowledge Pakistan.


General Knowledge MCQs For NTS with Answers Set 3

1. "Mein Kampf" is autobiography of_____?
A). Adolf Hitler
B). Posternak
C). Geothe
D).B. Navakov
View Answer
Correct: A


2. Who composed the verses of the national anthem?
A). Faiz Ahmed Faiz
B). Josh Malieh Abadi
C). Ahmed Nadeem Qasmi
D). Abdul Asar Hafeez Jalandhri
View Answer
Correct: D


3. Which of the following is the lightest gas?
A). Ammonia
B). Nitrogen
C). Carbon dioxide
D). Hydrogen
View Answer
Correct: D


4. Dialysis is used for people with the defective_____?
A). Liver
B). Heart
C). Kidneys
D). Diffusion
View Answer
Correct: C


5. Who was the first viceroy of India?
A). Lord Canning
B). Lord Mayo
C). Lord Ripon
D). Lord Curzon
View Answer
Correct: A


6. Napoleon Bonaparte was a king of_____?
A). Italy
B). Spain
C). France
D). Russia
View Answer
Correct: C


7. Who was the first Asian to have received the Nobel Prize in 1913?
A). C.V. Raman
B). Rabinder Nath Tagore
C). Mother Teresa
D). I.A. Bunin
View Answer
Correct: B


8. Which bank provided 80 million loans for making first budget of Pakistan?
A). UBL
B). MCB
C). NB
D). Habib Bank
View Answer
Correct: D


9. When the banks were nationalized in Pakistan?
A). 1971
B). 1972
C). 1973
D). 1974
View Answer
Correct: D


10. CPU is the abbreviation of_____?
A). Central programming unit
B). Central Processing Unit
C). Central power unit
D). Computer Processing Unit
View Answer
Correct: B


11. Where is the Kallar kahar Lake situated?
A). Chakwal
B). Jhelum
C). Murree
D). Sialkot
View Answer
Correct: A


12. Debates is a diseases of______?
A). Kidneys
B). Lungs
C). Pancreas
D). Liver
View Answer
Correct: C


13. Harappa city is situated on the bank of_____?
A). Ravi river
B). Chenab river
C). Satluj river
D). Indus river
View Answer
Correct: A


14. Sim stands for_____?
A). Single inline module
B). Subscriber identity module
C). Single inline memory
D). Subscriber identification model
View Answer
Correct: B


15. Which is the biggest bird in the world?
A). Kiwi
B). Eagle
C). Ostrich
D). None of these
View Answer
Correct: C


16. Who was the first President of Pakistan?
A). Zafarullah Khan
B). Muhammad Ali Bogra
C). General Sikandar Mirza
D). Abdul Rab Nishtar
View Answer
Correct: C


17. Who was the first elected President of Pakistan?
A). Muhammad Ali Bogra
B). Ayub Khan
C). Abdul Rab Nishter
D). Zafarullah Khan
View Answer
Correct: B


18. Who was the first president of United States?
A). George Washington
B). Truman
C). Abraham Lincoln
D). Thomas Jefferson
View Answer
Correct: A


19. Who was the first Prime Minister of England?
A). Richard Attlee
B). Pit The Younger
C). Sir Robert Walpole
D). Castle Rough
View Answer
Correct: C


20. Battle of Pallasy was fought between Siraj-ud-doala and_____?
A). Lord Canning
B). Shah Alam
C). Lord Clive
D). Warren Hasten
View Answer
Correct: C


Next: General Knowledge MCQs Set 4

Previous: General Knowledge MCQs Set 2

Post a comment

0 Comments