#Advertisement

Pak Studies MCQs With Answers Set 4

Pak Studies MCQs PPSC

Pak study MCQs with answers set 4. Pak Studies MCQs PPSC, Pak Study MCQs for NTS, Pak study mcqs with answers in Urdu, most repeated PPSC Pak study MCQs, Pakistan studies MCQs in English, Pak study MCQs for FPSC.

This MCQS set includes 20 most important Pak study MCQs which are most repeated in PPSC & FPSC past papers. This Pakistan study MCQs with answers series may help you to prepare all PPSC, FPSC, PMS, CSS, NTS, and other Pakistani jobs competitive exams. Every candidate must prepare for Pakistan study multiple-choice questions before appearing in any competitive job exam. The following MCQs are grabbed from PPSC and other commissions' past papers.



Note: To read all questions and options in Urdu language !Click Me!

Pak Study MCQs Set 4

1. The largest airport in Pakistan is _____?
A). Allama Iqbal international airport Lahore
B). Benazir International airport Islamabad
C). Jinnah International Airport Karachi
D). None of the above
View Answer
Correct: C


2. Which country first of all recognized Pakistan?
A). Iran
B). China
C). Afghanistan
D). None of these
View Answer
Correct: A


3. Which is the largest industry of Pakistan?
A). Leather
B). Garments
C). Textile
D). None of these
View Answer
Correct: C


4. How many years Jahangir Khan remained unbeaten?
A). 3 years
B). 5 years
C). 7 years
D). 8 years
View Answer
Correct: B


5. When did Pakistan won 1st hockey world Cup?
A). 1964
B). 1971
C). 1972
D). 1975
View Answer
Correct: B



Note: To read all questions and options in Urdu language !Click Me!

6. What is the total area of Pakistan?
A). 860,912 Sq Km
B). 790,98 Sq Km
C). 7,96 960 Sq Km
D). 881,913 Sq Km
View Answer
Correct: D


7. In which direction of Pakistan Russia lies?
A). North-South
B). South-East
C). North-East
D). North-West
View Answer
Correct: C


8.How many aircrafts by MM Alam downed in one go?
A). 3
B). 4
C). 5
D). 6
View Answer
Correct: C


9. The Cultural Center of Gandhara Civilization was situated at present day in _____?
A). Afghanistan
B). China
C). Pakistann
D). Iraq
View Answer
Correct: C


10. Ahmad Khan Kharal the famous character of War of independence belongs to _____?
A). Gogera
B). Jhamra
C). Satiana
D). Cheecha Watni
View Answer
Correct: B



Note: To read all questions and options in Urdu language !Click Me!

11. Faiz Ahmad Faiz was imprisoned for his alleged involvement in _____ conspiracy?
A). Agartala
B). Lahore
C). Attocks
D). Rawalpindi
View Answer
Correct: D


12. Quaid-e-Azam joined Muslim League in _____?
A). 1913
B). 1914
C). 1911
D). 1916
View Answer
Correct: A


13. Which of the following districts of Balochistan contains huge deposits of Copper?
A). Loralai
B). Khuzdar
C). Sibbi
D). Chaghi
View Answer
Correct: D


14. Kachura Lake is situated in _____?
A). Gilgit
B). Baltistan
C). Kaghan Valley
D). Azad Kashmir
View Answer
Correct: B


15. Working boundary is a boundary between?
A). Indian Held Kashmir and Azad Kashmir
B). India and Pakistan
C). Indian Held Kashmir and Pakistan
D). Azad Kashmir and Pakistan
View Answer
Correct: C



Note: To read all questions and options in Urdu language !Click Me!

16. The National Bird of Pakistan is?
A). Chukor
B). Pigeon
C). Markhor
D). Parrot
View Answer
Correct: A


17. Name the biggest barrage of Pakistan?
A). Sukhar Barrage
B). Taunsa Barrage
C). Guddu Barrage
D). Ghulam Muhammad Barrage
View Answer
Correct: A


18. Katas Raj Temple is in?
A). Jhelum
B). Chakwal
C). Nankana Sahib
D). Attock
View Answer
Correct: B


19. Malakand Pass connects Peshawar with?
A). Gilgit
B). Swat
C). Dir
D). Chitral
View Answer
Correct: D


20. The highest battlefield in the world is?
A). Tibet
B). Siachen Glacier
C). Jafna
D). Kashmir
View Answer
Correct: B




Read also>->>Pak Study MCQs Set 1

Read also>->>Pak Study MCQs Set 2

Read also>->>Pak Study MCQs Set 3

Post a Comment

0 Comments