Pakistan Study MCQs With Answers Set 3

pak study mcqs set 3

Pak study MCQs with answers set 3. This MCQS set contains important Pakistan studies multiple choice questions with answers about Pakistan history, geography, constitution and landmarks. These MCQs are very helpful to solve PPSC, FPSC, SPSC, KPKSC and CSS based jobs test. Every candidate must prepare Pakistan study multiple choice questions before appear in any competitive job exam. The following MCQs are grabbed from PPSC and others commissions past papers.


Pak Study MCQs Set 3

1. Who among the following was the longest serving chairman of the Senate?
A). Mian Muhammad Soomro
B). Wasim Sajjad
C). G.I Khan
D). Habibullah Marwat
View Answer
Correct: B


2. Pakistan's population is what per cent of the world's population?
A). 2.4 %
B). 2.8 %
C). 2.65 %
D). 2.7 %
View Answer
Correct: B


3. Who was the 2nd PM of Pakistan?
A). Quaid-e-Azam
B). Khawaja Nazim Uddin
C). Malik Ghulam Muhammad
D). Iskandar Mirz
View Answer
Correct: B


4. Total length of Durand line is _____?
A). 2422 km
B). 2423 km
C). 2670 km
D). 2430 km
View Answer
Correct: C


5. In which year Musharraf became President of Pakistan?
A). 1998
B). 1999
C). 2000
D). 2001
View Answer
Correct: D


6. Bhutto was the _____ PM of Pakistan.
A). 6th
B). 8th
C). 9th
D). 10th
View Answer
Correct: C


7. In which year Pakistan left common wealth?
A). January, 1971
B). January, 1972
C). January, 1973
D). January, 1971
View Answer
Correct: B


8. When did Zia died during plane crash?
A). 1985
B). 1986
C). 1987
D). 1988
View Answer
Correct: D


9. Which is the largest district of Punjab?
A). Lahore
B). Bahawalpur
C). Multan
D). Faisalabad
View Answer
Correct: B


10. The area between Ravi and Beas is called _____?
A). Sindh Sagar Doab
B). Bari Doab
C). Rachna Doab
D). None of these
View Answer
Correct: B


11. When did the Kargil war fight?
A). 1997
B). 1998
C). 1999
D). 2000
View Answer
Correct: C


12. When did Pakistan leave CENTO?
A). 1975
B). 1976
C). 1977
D). 1979
View Answer
Correct: D


13. To which country Imran Khan took his first official visit?
A). China
B). Saudi Arab
C). Indonesia
D). None of these
View Answer
Correct: B


14. In which language the Lok story Sussi Punnu has been described?
A). Punjabi
B). Balochi
C). Sindhi
D). None of these
View Answer
Correct: C


15. Who is the first lady fighter pilot of Pakistan?
A). Ghazala Suleman
B). Shukerya Khanam
C). Maliha Sami
D). Ayesha Farooq
View Answer
Correct: D


16. In which amendment article 58-2B removed from the constitution?
A). 7th
B). 8th
C). 10th
D). 18th
View Answer
Correct: D


17. When did crown prince Muhammad Bin Salman visit Pakistan?
A). February 2019
B). June 2019
C). October 2019
D). None of these
View Answer
Correct: A


18. Which Governor General of Pakistan has the shortest tenure?
A). Khawaja Nazim-u-din
B). Quaid-e-Azam
C). Ghulam Muhammad
D). Iskandar Mirza
View Answer
Correct: D


19. Which peak is not in the Karakoram range?
A). Rakaposhi
B). Masherbrum
C). Tirch Mir
D). Haramosh Peak
View Answer
Correct: C


20. In which field Dr. Abdul Salam won Nobel Prize?
A). Chemistry
B). Physics
C). Biology
D). Computer
View Answer
Correct: B


21. The largest airport in Pakistan is _____?
A). Allama Iqbal international airport Lahore
B). Benazir International airport Islamabad
C). Karachi airport
D). None of the above
View Answer
Correct: B


22. When did Pakistan won 1st hockey world Cup?
A). 1964
B). 1971
C). 1972
D). 1975
View Answer
Correct: B


23. Which country first of all recognized Pakistan?
A). Iran
B). China
C). Afghanistan
D). None of these
View Answer
Correct: A


24. Which is the largest industry of Pakistan?
A). Leather
B). Garments
C). Textile
D). None of these
View Answer
Correct: C


25. How many years Jahangir Khan remained unbeaten?
A). 3 years
B). 5 years
C). 7 years
D). 8 years
View Answer
Correct: B


Read also>->>Pak Study MCQs Set 1

Read also>->>Pak Study MCQs Set 2

Post a Comment

0 Comments