Download MCQs Questions Android App

Introduction to Software Engineering MCQs Set 2

software engineering mcqs set 2

Software engineering, software engineering mcqs, introduction to software engineering mcqs set 2. Software engineering is the branch of engineering in computer science which deals with the construction of application programs or software's by studying the end user requirements using the well organized systematic phases. These phases are Requirement gathering and analysis, design, implementation or coding, testing, deployment and maintenance.
This is the second set of software engineering mcqs series. This mcq set includes the multiple choice questions with answers which covers the basic topics of introduction to software engineering. Software engineering multiple choice questions are the compulsory part of any job test such as computer lecture test, computer educator test, software engineer jobs test, software developer jobs test, software quality insurance jobs test and others test related to computer science fields. He/she should prepare the software engineering mcqs before appearing any of above jobs test.

Introduction to Software Engineering MCQs Set 2

1. Structured design methodology is an approach to design that adheres to rules based on principles such as:
A). Bottom-up design
B). Data flow analysis
C).Top-down refinement
D). All of these
View Answer
Correct: B


2. Software compatibility means:
A). Being able to connect machines together
B). Being able to transfer data between the old and new machines
C). Being able to use existing programs with the new program
D). Both (b) and (c)
View Answer
Correct: C


3. User documentation consists of:
A). Descriptions of the program logic in the form of flowcharts and the program listings
B). Training manuals, operations manuals, and reference manuals
C). Flow diagrams
D). All of these
View Answer
Correct: B


4. The document listing all procedures and regulations that generally govern an organization is the:
A). Personal policy book
B). Administrative policy manual
C). Organization manual
D). Procedures log
View Answer
Correct: C


5. A statement by statement description of a procedure is detailed in a:
A). Procedure log
B). Record layout
C). Systems flowchart
D). Written narrative
View Answer
Correct: D


6. A systems investigation may result from:
A). An analysis investigation
B). A manager's formal request
C). A scheduled systems review
D). All of these
View Answer
Correct: D


7. On the feasibility committee, department representatives serve as:
A). Liaison to their departments
B). Direct users of the new system
C). Ready source of information
D). All of these
View Answer
Correct: C


8. Which of the following is generally not contained in a feasibility document?
A). Project Name
B). Problem descriptions
C). Feasible alternative solutions
D). Data Flow Diagrams
View Answer
Correct: D


9. Which of the following tools is (are) used in modelling the new system?
A). Decision Table
B). Data Flow Diagrams
C). Data dictionary
D). All of these
View Answer
Correct: D


10. Which of the following tools is not used for process descriptions?
A). Pseudo codes
B). Decision tables
C). Data Dictionary
D). Structured
View Answer
Correct: C


11. What part of documentation offers both a pictorial and written description of system?
A). System's narrative
B). Problem definition
C). System's overview
D). System's abstract
View Answer
Correct: C


12. Compilers, Editors software come under which type of software?
A). Application software
B). Scientific software
C). System software
D). None of the above
View Answer
Correct: C


13. Which design identifies the software as a system with many components interacting with each other?
A). High-level design
B). Architectural design
C). Detailed design
D). Both B & C
View Answer
Correct: B


14. Software process and improvement are assessed by ____?
A). ISO 9000
B). ISO 9001
C). SPICE (ISO/IEC15504)
D). Both B and C
View Answer
Correct: D


15. CASE Tool stands for?
A). Component Aided Software Engineering
B). Computer Aided Software Engineering
C). Constructive Aided Software Engineering
D). Computer Analysis Software Engineering
View Answer
Correct: B


16. Which box specifies the behavior of a system or a part of a system?
A). State box
B). Clear box
C). Black box
D). None of the above
View Answer
Correct: C


17. Desk chucking is involved with?
A). Coding the program
B). Running the program
C). Compiling the program
D). Debugging the program
View Answer
Correct: D


18. FAST stands for ______?
A). Functional Application Software Technique
B). Facilitated Application Specification Technique
C). Facilitated Application Software Technique
D). None of the above
View Answer
Correct: B


19. Which metrics are derived by normalizing quality and/or productivity measures by considering the size of the software that has been produced?
A). Function-Oriented
B). Object-Oriented
C). Size oriented
D). Use-case-Oriented
View Answer
Correct: C


20. Which document is created by system analyst after the requirements are collected from Various stakeholders?
A). Feasibility study
B). Software requirement validation
C). Software requirement specification
D). Requirement Gathering
View Answer
Correct: C


Previous:  Introduction to Software Engineering MCQs Set 1

Post a Comment

0 Comments