Download MCQs Questions Android App

Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 13

ms word mcqs set 13

MS Word mcqs set 13 contains word mcq questions related to word shortcut keys and different menu features. Microsoft Word Mcqs for preparation,MCQs for UDC, LDC, FIA, OTS, MS Office computer awareness questions answers mcq, computer knowledge for preparation of competitive exams.

MS Word MCQs series set are helpful for PPSC, FPSC, NTS, and CSS objective written test. MS office related jobs like computer operator, office management, data entry operator, ms office trainer, office assistant, clerks and others jobs tests could be prepare by following our MS Word MCQs set.


Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 13

1. What is the default font used in MS Word 2007 document ?
A). Times New Roman
B). Arial
C). Calibri
D). Preeti
View Answer
Correct: C


2. How to use Format Painter multiple times ?
A). By Click on Lock Format Painter Icon
B). By Double Click on the Format Painter Icon
C). By Selecting Edit -> Format Painter -> Multiple Use
D). Format Painter cannot be use multiple times
View Answer
Correct: B


3. How can you increase the font size of selected text by one point every time?
A). By pressing Ctrl + ]
B). By pressing Ctrl + [
C). By pressing Ctrl + }
D). By pressing Ctrl + {
View Answer
Correct: A


4. Which feature is used to replace straight quotes with smart quotes as you type?
A). Auto Correct as you type
B). Auto Change as you type
C). Auto Format as you type
D). Smart Tags as you type
View Answer
Correct: C


5. In Word you can force a page break ?
A). By positioning your cursor at the appropriate place and pressing the F1 key
B). By using the Insert/Section break on the Insert tab
C). By positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl+Enter
D). By changing the font size of your document
View Answer
Correct: C


6. You need to jump to the next column breaking current column right at the cursor position. How can you break column ?
A). Pressing Ctrl+Enter
B). Pressing Alt+Shift+Enter
C). Break command from Insert menu
D). Both b and c
View Answer
Correct: C


7. Which of the following enables you to paste data multiple times ?
A). Windows Clipboard
B). Office Clipboard
C). Both Windows & Office Clipboard
D). None of the all
View Answer
Correct: C


8. You can jump to the next column by ?
A). Clicking with your mouse on the next column
B). Press Alt + Down-arrow
C). Both of above
D). None of Above
View Answer
Correct: C


9. To move the cursor page to page of document
A). Ctrl+PgDn
B). Ctrl+PgUp
C). Both of above
D). None of above
View Answer
Correct: C


10. After typing header text, how can you quickly enter footer text ?
A). Press PageDown key and type the text for footer
B). Click on Switch between Heeder & Footer then type the text
C). Both of above
D). None of above
View Answer
Correct: C


11. A feature of MS Word that saves the document automatically after certain interval is available on ?
A). Save tab on Options dialog box
B). Save As dialog box
C). Both of above
D). None of above
View Answer
Correct: A


12. If the number of columns is selected 1 and the line between check box is marked, where is the line drawn ?
A). In the left margin
B). In the right margin
C). Both in left and right margin
D). None of Above
View Answer
Correct: D


13. A master document contains_________, each of which contains a pointer to a file on a disk ?
A). Placeholders
B). Sub documents
C). Bookmarks
D). References
View Answer
Correct: B


14. Ctrl + B ?
A). Search the selected text
B). Paste the selected text
C). Bold the selected text
D). Open the specified file
View Answer
Correct: C


15. Why the document you created at home displays with a different font at school ?
A). Because you have a different printer at school than at home
B). Because you have a different monitor at school than at home
C). Because the font you used at home is not installed on your school computer
D). Because the version of Windows is different
View Answer
Correct: C


16. Tabs stop position cannot be the following alignment ?
A). Decimal Alignment
B). Center Alignment
C). Bar Alignment
D). Justify Alignment
View Answer
Correct: D


17. When you click on File menu in Word 2010, it opens
A). File menu
B). File Commands
C). Backstage View
D). File Ribbon
View Answer
Correct: C


18. Which option is not available in Insert Table Autofit behavior?
A). Fixed Column Width
B). AutoFit to Contents
C). Autofit to Window
D). Autofit to Column
View Answer
Correct: D


19. Word has a list of predefined typing, spelling, capitalization, and grammar errors that _____ can detect and correct ?
A). AutoEntry
B). AutoCorrect
C). AutoAdd
D). AutoSpell
View Answer
Correct: B


20. Which of the following command is not available in Tools menu?
A). Auto text
B). AutoCorrect
C). Auto summarize
D). Macro
View Answer
Correct: A


Next: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 14

Previous: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 12

Post a Comment

0 Comments