Direct and Indirect Speech MCQs Set 2

Direct and Indirect Speech MCQs Set 2

Direct and Indirect Speech MCQs Set 2. Direct and indirect test, questions on direct and indirect speech with answers, direct and indirect MCQs with answers, direct and indirect speech MCQs online, direct and indirect speech quiz multiple choice, direct and indirect speech quiz, English MCQs for NTS, English grammar MCQs for nts test, English solved MCQs for NTS test, English MCQs with answers, PPSC lecturer jobs, English lecturer MCQs.

Direct and Indirect speech MCQ questions are the compulsory part of the any NTS, PPSC, CSS, FPSC job test. There are 1-5 direct indirect speech MCQs included in the English section. These direct and indirect MCQs should prepare before appearing for any job test. According to the need of students and job seekers, we start the direct and indirect MCQs series in which we also describe the direct and indirect speech rules of how to solve the particular direct indirect mcq.

Rule

If the tense of reporting speech is in simple present tense then convert reported speech tense into simple past tense. The following mcq set are the same pattern mcqs which obeys above rule.

Direct and Indirect Speech MCQs Set 2

1. She said, "I work in a hospital."
A). She said to me that she work in a hospital.
B).She said that she worked in a hospital.
C). She said that she work in a hospital.
D). She told that I worked in a hospital.
View Answer
Correct: B


2. They said, "We play Football."
A). They said that they played Football.
B). They said that they play Football.
C). They told that they play Football.
D). They said that we played Football.
View Answer
Correct: A


3. He said, "I love my parents."
A). He said that he love his parents.
B). He said that he loved his parents.
C). He said he loved him parents.
D). He said that I loved my parents.
View Answer
Correct: B


4. She said, "I don't waste time."
A). She said that she don't waste time.
B). She said that she does not waste time.
C). She said that she didn't waste time.
D). She told me she didn't waste her time.
View Answer
Correct: C


5. she said, "I always drink tea."
A). She said that she always drunk tea.
B). She said that she have always drank tea.
C). She said that she always drank tea.
D). She said that she always drink tea.
View Answer
Correct: C


6. He said, "I write a letter".
A). He said that he write a letter.
B). He said that I wrote a letter.
C). He said that he written a letter.
D). He said that he wrote a letter.
View Answer
Correct: D


7. She said, "He goes to school daily".
A). She said that he go to school daily.
B). She said that he went to school daily.
C). She said that he will go to school daily.
D). She said that he go to school everyday.
View Answer
Correct: B


8. He said, "He does not like beef".
A). He said that he does not like beef.
B). He said that he did not liked beef.
C). He said that he did not like beef.
D). He told that he does not liked beef.
View Answer
Correct: C


9. The girl said, "I like sleeping."
A). The girl said that she like sleeping.
B). The girl told that she like sleeping.
C). The girl said that she liked sleeping.
D). The girl said that she had been liked sleeping.
View Answer
Correct: C


10. Aslam said to me, "If I hear any news, I will phone you."
A). Aslam said me that if I heard any news, I would phone me.
B). Aslam told me that if he hear any news, he will phone me.
C). Aslam told me that if he heard any news, he would phone me.
D). Aslam told me that if he hear any news, he will phone me.
View Answer
Correct: C


11. He told her, "I want to meet your father."
A). He told her that he wanted to meet her father.
B). He told her that I want to meet her father.
C). He told her that he want to meet her father.
D). He told her that I want to met her father.
View Answer
Correct:


12. She said to me, "He mostly ignores me".
A). She told to me that he mostly ignored me.
B). She said to me that he always ignore her.
C). She said to him that I mostly ignored her.
D). She said to me that he mostly ignored her.
View Answer
Correct: D


13. The teacher said to Sam,"Congratulations ! Wish you success in life."
A). The teacher congratulated Sam and wished him success in life.
B). The teacher congratulate Sam and wish him success in life.
C). The teacher congratulate Sam and wished his success in life.
D). The teacher congratulate Sam and wish him success in his life.
View Answer
Correct: A


14. Mrs. Aslam said, "I don't do business that way."
A). Mrs. Aslam said she don't do business that way.
B). Mrs. Aslam told that I didn't do business that way.
C). Mrs. Aslam said she didn't do business that way.
D). Mrs. Aslam said I don't do business that way.
View Answer
Correct: C


15. He said, "I work hard to prepare my speech."
A).He said that I worked hard to prepare my speech.
B).He said that he worked hard to prepare his speech.
C). He said to me that I worked hard to prepare my speech.
D). He told that he work hard to prepare his speech.
View Answer
Correct: B


16. She said, "I go to USA in 1998 and I liked it very much."
A). She said that she went to USA in 1994 and she liked it very much.
B). She told that she go to USA in 1994 and she likes it very much.
C). She said that she go to USA in 1994 and she like it very much.
D). She said that I went to USA in 1994 and I liked it very much.
View Answer
Correct: A


17. She said, "I earns a living by writing stories."
A). She said that she earns a living by writing stories.
B). She said that she earn a living by writing stories.
C). She told that she had earned a living by writing stories.
D). She said that she earned a living by writing stories.
View Answer
Correct: D


18. He said to me, "My Mother cooks delicious pasta every Sunday."
A). He told me that his mother cook delicious pasta every Sunday.
B).He told me that his mother cooked delicious pasta every Sunday.
C). He said to me that my mother cooked delicious pasta every Sunday.
D). He said me that my mother cookes delicious pasta every Sunday.
View Answer
Correct: B


19. He said, "We withdraw money from the bank daily."
A). He said that we withdraw money from the bank daily.
B). He said that they withdrew money from the bank daily.
C). He said to me that they withdrawn money from the bank daily.
D). He said that we withdraw money from the bank everyday.
View Answer
Correct: B


20. Ali said, " Waqas buys new shoes on Eid."
A). Ali said Waqas bought new shoes on Eid.
B).Ali said Waqas buy new shoes on Eid.
C). Ali said to me that Waqas buy new shoes on Eid.
D). Ali told me that Waqas buys new shoes on Eid.
View Answer
Correct: A


Read also>->>Questions on direct and indirect speech with answers Set 1

Read also>->>Direct and indirect speech multiple choice questions Set 3

Read also>->>Direct indirect speech multiple choice test set 4

Read also>->>Direct indirect speech multiple choice test set 5

Read also>->>Direct indirect speech multiple choice test set 6

Read also>->>Direct and Indirect MCQ set 7

Read also>->>Direct and Indirect MCQ set 8

Post a comment

0 Comments