English Preposition MCQs With Answers Set 4

english prepositions online quiz

English Preposition MCQs With Answers Set 4. Preposition is a small meaningful word that is commonly used in front of nouns or pronouns and they present the relationship between the noun or pronoun and other words in a sentence or paragraph. There are approximately 80 to 100 prepositions in English language grammar. Prepositions don't work alone. They work in groups of words formed sentences that we call prepositional phrases.

Prepositions multiple-choice questions, English prepositions online quiz, preposition MCQs test, preposition MCQs test with answers, preposition MCQs for NTS, English MCQs for NTS educator test. Prepositions multiple-choice questions are the compulsory part of any NTS, PPSC, FPSC job test. Before appearing in either test we should prepare it. There are 2-5 preposition MCQs included in every NTS / PPSC job test. According to the needs of students, job seekers, and our loyal readers, we start the preposition MCQs series and now this is the 4th set of preposition MCQs. All the MCQs in our series taken from the previous NTS, PPSC, FPSC tests.

English Preposition MCQs With Answers Set 4

1. He will be with you _____ a moment.
A). of
B). in
C). about
D). on
View Answer
Correct: B


2. I was robbed _____ my way home.
A). on
B). in
C). about
D). of
View Answer
Correct: A


3. I could not get in because there were so many people ____ the way.
A). in
B).of
C). about
D). on
View Answer
Correct: A


4. She is away _____ business.
A). about
B). of
C). in
D). on
View Answer
Correct: C


5. The new store opens _____ business in March.
A). for
B). in
C). about
D). of
View Answer
Correct: A


6. The situation is _____ control.
A). under
B). in
C). about
D). of
View Answer
Correct: A


7. _____ the years, things got better.
A). over
B). about
C). in
D). of
View Answer
Correct: A


8. Hamza was standing _____ the front of the queue.
A). about
B). in
C). at
D). of
View Answer
Correct: C


9. You should not take what she says _____ and upset yourself.
A). from
B). in
C). about
D). of
View Answer
Correct: A


10. She learnt the poem _____ heart
A). by
B). in
C). about
D). of
View Answer
Correct: A


11. The parcel was delivered _____ hand.
A). about
B). in
C). by
D). of
View Answer
Correct: C


12. Osama called Ahmad _____ short.
A). for
B). in
C). about
D). of
View Answer
Correct: A


13. I need some time _____ think it over.
A). about
B). in
C). of
D). to
View Answer
Correct: D


14. She went into hospital _____ kidney surgery.
A). for
B). about
C). of
D). in
View Answer
Correct: A


15. Come over _____ have dinner.
A). about
B). in
C). of
D). to
View Answer
Correct: D


16. The restaurant is _____ the sea front.
A). on
B). of
C). about
D). in
View Answer
Correct: A


17. The car _____ front is slowing down.
A). in
B). on
C). about
D). of
View Answer
Correct: A


18. The soldiers were sent _____ the front to fight.
A). of
B). in
C). about
D). to
View Answer
Correct: D


19. The film was different _____ what I had been expecting.
A). about
B). from
C). in
D). of
View Answer
Correct: B


20. I did not get on with them _____ the word go.
A). about
B). of
C). from
D). in
View Answer
Correct: C


21. His success was due _____ the support he got from the team.
A). about
B). to
C). of
D). in
View Answer
Correct: B


22. Have you heard _____ the company you applied to for a job?
A). from
B). about
C). in
D). of
View Answer
Correct: A


23. He is suffering _____ prostate cancer.
A). about
B). of
C). in
D). from
View Answer
Correct: D


24. It was translated _____ Italian to English.
A). from
B). in
C).about
D). of
View Answer
Correct: A


25. We waited for nearly an hour and _____ the end we went without her.
A). about
B). in
C). of
D). on
View Answer
Correct: B


26. How do you feel _____ their coming?
A). in
B). of
C). about
D). on
View Answer
Correct: C


27. What did you think _____ the film? I did not like it much.
A). in
B). of
C). about
D). on
View Answer
Correct: B


28. There is an eraser _____ the end of my pencil.
A). in
B). of
C). on
D). about
View Answer
Correct: C


29. We were exhausted _____ the end of the journey.
A). in
B). by
C). about
D). of
View Answer
Correct: B


30. They could not decide which one they liked and _____ the end they didn't bother.
A). of
B). at
C). in
D). about
View Answer
Correct: C


Next: English Preposition MCQs With Answers Set 5
Previous: English Preposition MCQs With Answers Set 3

Post a comment

0 Comments