Download MCQs Questions Android App

Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 7

ms office mcqs set 7

Microsoft Office mcqs with answers set 7 includes Microsoft Word mcqs for Punjab public service commission, KPK public service commission, NTS, CSS and federal public service commission jobs tests. Ms word mcqs is also essential part of universities admission entry tests. Our ms office mcqs series includes all ms word mcqs which asked in previous ppsc, fpsc, nts jobs tests.

MS word mcqs set 7 includes total 20 multiple choice questions with answers. The students or job searcher from Pakistan, India, Bangladesh and other countries who want to prepare their jobs or universities admission tests can also follow this series because most of the ms word mcqs appeared in previous tests covered in this series. You can also prepare English preposition mcqs from our site.


Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 7

1.The ability to combine name and addresses with a standard document is called _________ ?
A). Document formatting
B). Database management
C). Mail merge
D). Form letters
View Answer
Correct: C


2. When you point to the _____ corner of a table, the table move handle appears ?
A). Upper-right
B). Lower-left
C). Lower-right
D). Upper-left
View Answer
Correct: D


3. Which corner of the Word window has the zoom control ?
A). Upper-left
B). Upper-right
C). Lower-left
D). Lower-right
View Answer
Correct: D


4. Which of the following position is not available for fonts on MS Word ?
A). Normal
B). Raised
C). Lowered
D). Centered
View Answer
Correct: D


5. Which option enables automatic updates in destination documents ?
A). Embedding
B). Objects
C). Links
D). Relationships
View Answer
Correct: C


6. A ____ is a formatting mark at the end of a line that moves the insertion point to the beginning of the next physical line ?
A). Paragraph break character
B). Nonbreaking space
C). Line break character
D). Nonbreaking hyphen
View Answer
Correct: C


7. A document in portrait orientation prints ?
A). The same characters per line with the same document in landscape
B). More characters per line than the same document in landscape
C). Less characters per line than the same document in landscape
D). Smaller fonts in order to fit the same amount of characters per line with landscape
View Answer
Correct: C


8. The ____ indents all the lines of a paragraph except first line ?
A). First Line Indent Marker
B). Hanging Indent Marker
C). Left Indent Marker
D). Right Indent Marker
View Answer
Correct: B


9. Gutter position can be set in following positions ?
A). Left & Right
B). Left & Top
C). Left & Bottom
D). Left Only
View Answer
Correct: B


10. What is the use of "All Caps" feature in MS-Word?
A). It changes all selected text into Capital Letter
B). It adds captions for selected Image
C). It shows all the image captions
D). None of the above
View Answer
Correct: A


11. What happens if you press Ctrl + Shift + F8 ?
A). It activates extended selection
B). It activates the rectangular selection
C). It selects the paragraph on which the insertion line is
D). None of above
View Answer
Correct: B


12. What happens when you click on Insert >> Picture >> Clip Art ?
A). It inserts a clipart picture into document
B). It lets you choose clipart to insert into document
C). It opens Clip Art task pane
D). None of above
View Answer
Correct: C


13. What does EXT indicator on status bar of MS Word indicate ?
A). It indicates whether the external text is pasted on document or not
B). It indicates whether extended add-ons are installed on MS Word or not
C). It indicates whether Extended Selection mode is turned on or off
D). None of above
View Answer
Correct: C


14. What happens when you insert an AutoShape by simply clicking in the document?
A). it appears near the insertion point
B). it is inserted in its default size
C). is selected
D). all of the above
View Answer
Correct: D


15. Which menu do you choose to create header? (in MS Office 2003) ?
A). Format, header and footer
B). View, header
C). Insert, header and footer
D). View, header and footer
View Answer
Correct: D


16. Which menu do you choose to create footer? (in MS Office 2003) ?
A). Format, header and footer
B). View, footer
C). Insert, header and footer
D). View, header and footer
View Answer
Correct: D


17. Which of the following is used to create newspaper style columns?
A). Format Tabs
B). Table Insert Table
C). Insert Textbox
D). Format Columns
View Answer
Correct: D


18. Which of the following can NOT be used to create parallel style column?
A). Format Tabs
B). Table Insert Table
C). Insert Textbox
D). Format Columns
View Answer
Correct: D


19. Ctrl + K ?
A). Insert Page Humber
B). Insert Hyperlink
C). Insert Header
D). Insert Footer
View Answer
Correct: B


20. The keystrokes Ctrl + I is used to ?
A). Increase font size
B). Inserts a line break
C). Indicate the text should be bold
D). Applies italic format to selected text
View Answer
Correct: D


Next: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 8

Previous: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 5

Post a Comment

0 Comments