Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 12

ms word mcqs set 12

MS Word mcqs set 12 contain 25 objective questions related to word shortcut keys and different menu features. These important word mcqs are grabbed from past papers. If you want to give any job pre test or you have been called after pass the written test successfully then you must prepare Microsoft office multiple choice questions especially Microsoft Word.

Our MS Word MCQs series is helpful for PPSC, FPSC, KPK PSC, Sindh PSC, NTS, CSS and universities objective written test. Mostly 5 to 10 computer related mcqs are asked in the test and there is 5 MS Office related multiple choice questions. These ms word mcqs are also helpful for computer operator, office management, data writer, data entry operator, ms office trainer, office assistant, clerks and others ms office related jobs exams.


Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 12

1. What is the short cut key to open Font dialog box ?
A). CTRL + F
B). Alt + CTRL + F
C). CTRL + D
D). CTRL + Shift + D
View Answer
Correct: C


2. What is the shortcut key you can press to create a copyright symbol ?
A). Alt+CTRL+C
B). Alt + C
C). CTRL + C
D). CTRL + Shift + C
View Answer
Correct: A


3. Which enables you to move directly to specific location in a document ?
A). Sub documents
B). Bookmarks
C). Cross-references
D). Outlines
View Answer
Correct: A


4. Which of the following is not available in Font Spacing ?
A). Normal
B). Loosely
C). Condensed
D). Expanded
View Answer
Correct: C


5. A letterhead should contain all of the following EXCEPT ____ ?
A). Full street address
B). Logo
C). Complete legal name of the company, group, or individual
D). None of the above
View Answer
Correct: B


6. Which feature do you use to create a newspaper like document ?
A). Bullets & numbering
B). Tables
C). Columns
D). Tab stops
View Answer
Correct: D


7. CTRL + O ?
A). Save Document
B). Print Document
C). Close Document
D). Open Document
View Answer
Correct: C


8. Which option in File pull-down menu is used to close a file in MSWord ?
A). New
B). Quit
C). Close
D). Exit
View Answer
Correct: D


9. Which of the following option is not available in Insert >> Picture ?
A). Chart
B). Word Art
C). Clip Art
D). Graph
View Answer
Correct: C


10. You cannot close MS Word application by ?
A). Choosing File menu then Exit submenu
B). Press Alt+F4
C). Click X button on title bar
D). From File menu choose Close submenu
View Answer
Correct: D


11. Which would you choose to save a document with a new name?
A). Press CTRL+S
B). Click File, Save
C). Click Tools, Options, Save
D). Click File, Save As
View Answer
Correct: D


12. To switch between insert mode and overtype mode, _____ ?
A). Click Caption on the Insert menu
B). Double-click the OVR status indicator on the status bar
C). Click Text Box on the Insert menu
D). Double-click the INS status indicator on the status bar
View Answer
Correct: D


13. How do you close a word document without closing Word window ?
A). Click on the Close button on the title bar
B). Click on Xminimize button on the title bar
C). Click on the Close command on Office menu
D). Click Exit on the File menu
View Answer
Correct: B


14. When a custom tab stop is set, Word _____ ?
A). Clears all default tab stops
B). Clears all default tab stops to the right of the custom tab stop
C). Clears all default tab stops to the left of the custom tab stop
D). Does not clear any default tab stops
View Answer
Correct: B


15. CTRL + E ?
A). Exit Application
B). Select All
C). Clear All
D). Align Center
View Answer
Correct: C


16. Which of the following is not on Home ribbon ?
A). Columns
B). Font color
C). Change Style
D). Font
View Answer
Correct: A


17. CTRL + A ?
A). Align Right
B). Select All
C). Change font
D). Save document
View Answer
Correct: B


18. Which of the following is not a type of page margin ?
A). Left
B). Right
C). Center
D). Top
View Answer
Correct: C


19. A (n) _____is a dot or other symbol positioned at the beginning of a paragraph ?
A). Bullet
B). Logo
C). Cell
D). Target
View Answer
Correct: C


20. Word includes a series of predefined graphics called _____ that can be inserted into a Word document ?
A). Clip Art
B). Hyperlinks
C). Captions
D). Bookmarks
View Answer
Correct: A


Next: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 13

Previous: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 11

Post a comment

0 Comments