Download MCQs Questions Android App

Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 11

ms word mcqs set 11

MS Word mcqs set 11 is another word mcqs set which contain 25 mcqs with their answers. This set contains mostly ms word shortcut keys related objective questions. These mcqs are the same for all ms word versions. These mcqs covers the following searches in Google ms word 10 mcqs, ms word 7 mcqs, ms word 11 mcqs, ms word 13 mcqs, ms word 16 mcqs or ms word 19 mcqs. All the mcqs in this page supported all MS word word 2007 to onward versions.

We shortlisted the mcqs which are asked in various previous exams. A student or job seeker must prepare ms word objective before any test or interview. Basically the examiners judges the candidate computer knowledge related to MS Office. The knowledge of MS Office is now most demanding in every field of life. So a student or job finder must have Microsoft office knowledge before appearing in test.


Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 11

1. Headers and footers can include text and graphics, as well as the _____ ?
A). Current date
B). Page number
C). Current time
D). All of the above
View Answer
Correct: D


2. The scroll box on the vertical scroll bar indicates the _____ ?
A). Position of the insertion point from the top of the page
B). Distance of the insertion point from the left margin
C). Current relative location of the document portion displayed in the window
D). Rank of the word in which the insertion point is found
View Answer
Correct: C


3. To undo the last work, press....?
A). CTRL+U
B). CTRL+Y
C). CTRL+Z
D). CTRL+W
View Answer
Correct: C


4. Which key is used to select all the text in the document ?
A). CTRL+T
B). CTRL+A
C). CTRL+F
D). CTRL+N
View Answer
Correct: B


5. To move to the end of the document, press the _____ key(s) ?
A). Down arrow
B). End
C). CTRL+down arrow
D). CTRL+end
View Answer
Correct: D


6. To increase a paragraph indent, use the _____ shortcut keys ?
A). CTRL+l
B). CTRL+e
C). CTRL+1
D). CTRL+m
View Answer
Correct: D


7. Which key do you press to force a page break ?
A). CTRL+ALT
B). CTRL+ break
C). CTRL+ Enter
D). none of the above
View Answer
Correct: C


8. What is the shortcut key to "Undo" the last action in a document ?
A). CTRL + X
B). CTRL + Y
C). CTRL + Z
D). None of above
View Answer
Correct: C


9. How to remove all character formats ?
A). Shift + Spacebar
B). Shift + Enter
C). CTRL + Spacebar
D). CTRL + Enter
View Answer
Correct: C


10. What is the shortcut key to show font dialog box ?
A). CTRL + D
B). CTRL + Shift + F
C). CTRL + Shift + P
D). All of the above
View Answer
Correct: D


11. What is the shortcut key to Close Active Document in Microsoft Word ?
A). CTRL + F4
B). Shift + F4
C). CTRL + Shift + F4
D). None of above
View Answer
Correct: A


12. What is the shortcut key for "Superscript" the selected text ?
A). CTRL + =
B). CTRL + -
C). CTRL + Shift + =
D). CTRL + Shift + -
View Answer
Correct: C


13. What is the shortcut key for "Subscript" the selected text ?
A). CTRL + =
B). CTRL + -
C). CTRL + Shift + =
D). CTRL + Shift + -
View Answer
Correct: A


14. How can you access the font size tool on formatting toolbar ?
A). CTRL + S
B). CTRL + Shift + S
C). CTRL + P
D). CTRL + Shift + P
View Answer
Correct: D


15. What is the shortcut key to "Insert Hyperlink" in a document?
A). CTRL + H
B). CTRL + L
C). CTRL + K
D). None of above
View Answer
Correct: C


16. What is the shortcut key for "Find and Replace" dialog box ?
A). CTRL + F
B). CTRL + R
C). CTRL + H
D). CTRL + Shift + F
View Answer
Correct: C


17. What is the shortcut key for "Font" dialog box ?
A). CTRL + F
B). CTRL + D
C). CTRL + G
D). None of the above
View Answer
Correct: B


18. What is the shortcut key to Update Formula in a table ?
A). F9
B). Alt + F9
C). CTRL + F9
D). Shift + F9
View Answer
Correct: A


19. What is the shortcut key for Spelling Check in document ?
A). F7
B). Shift + F7
C). CTRL + F7
D). Alt + F7
View Answer
Correct: A


20. What is the shortcut key to "Center Align" the selected text ?
A). CTRL + C
B). CTRL + E
C). CTRL + F
D). None of above
View Answer
Correct: B


Next: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 12

Previous: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 10

Post a Comment

0 Comments