Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 10

ms word mcqs set 10

Microsoft Word is the graphical word processing application software developed by Microsoft Corporation which is the giant information technology recognized worldwide. The knowledge of Microsoft Word is the essential in all educational or professional level. In all educational institutes in Pakistan and other countries provides the subject level training in their institutes. Education department in Pakistan includes Microsoft Word as a chapter in 6th & 7th class syllabus by knowing it's importance. So every job or university entry exam contains Microsoft Word related multiple choice questions to check the candidates basic computer knowledge.

Today Mcqs Questions website release 10th set of MS Word Mcqs in ms office mcqs series. MS office mcqs section includes ms word mcqs for PPSC, ms word mcqs for NTS, ms word mcqs questions with answers, NTS, PPSC, FPSC past paper mcqs. Microsoft office word multiple choice questions with answers for CSS test preparation.

Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 10

1. Which of the following is best for quick copy operation ?
A). Copy and Paste
B). Windows Clipboard
C). Drag and Drop
D). Auto Text
View Answer
Correct: C


2. Which of the following enables you to make multiple changes in a document at once ?
A). Find command
B). Replace command
C). Drag and Drop
D). copy command
View Answer
Correct: B


3. To cancel a job that is printing or one that is waiting to be printed _____ ?
A). Click the Print button on the Standard toolbar
B). Click the printer icon on the taskbar
C). Double-click the Print button on the Standard toolbar
D). Double-click the printer icon on the taskbar
View Answer
Correct: B


4. To open Columns dialog box quickly ?
A). Double click on the left margin area of ruler
B). Double click the space between area on ruler
C). Double click the right margin in ruler
D). All of above
View Answer
Correct: B


5. To autofit the width of column ?
A). Double click the right border of column
B). Double click the left border of column
C). Double click the column header
D). All of above
View Answer
Correct: A


6. What is the extension of Word files ?
A). FIL
B). DOT
C). DOC
D). TXT
View Answer
Correct: C


7. In normal view, automatic page breaks _____ ?
A). Do not display
B). Display on the screen as a single dotted horizontal line
C). Display on the screen above the header and beneath the footer
D). Display on the screen as a line separated by the words Page Break
View Answer
Correct: B


8. Auto text and Auto correct are ___________ tools ?
A). Styling
B). Editing
C). Designing
D). None of the above
View Answer
Correct: B


9. "Ctrl + Backspace" is used to ?
A). Delete the single letter just before the cursor
B). Delete the single letter just after the cursor
C). Delete the word just before the cursor
D). Delete the word just after the cursor
View Answer
Correct: C


10. "Ctrl + Delete" is used to ?
A). Delete the word just after the cursor
B). Delete the word just before the cursor
C). Delete the single letter just after the cursor
D). Delete the single letter just before the cursor
View Answer
Correct: A


11. Ctrl + Y ?
A). Undo the last Action
B). Repeat the last Action
C). Delete the last page
D). Delete the first page
View Answer
Correct: B


12. Ctrl + D ?
A). Delete Dialog Box
B). Font Dialog Box
C). Delete All
D). Do nothing
View Answer
Correct: B


13. To erase a character to the right of the insertion point, press the _____ key ?
A). Cancel
B). Backspace
C). Delete
D). Either B or C
View Answer
Correct: C


14. On the horizontal ruler, an upside down T indicates a _____ tab stop ?
A). Left-aligned
B). Right-aligned
C). Decimal-aligned
D). Centered
View Answer
Correct: D


15. In Word, the mailing list is known as the _________ ?
A). Data sheet
B). Source
C). Data source
D). Sheet
View Answer
Correct: C


16. Which is not a data source component ?
A). Mail merge toolbar
B). Header row
C). Data fields
D). Data records
View Answer
Correct: A


17. Ctrl + X ?
A). Close Document
B). Close Word Application
C). Cut the Selected Contents
D). Copy the Selected Contents
View Answer
Correct: C


18. Which would you choose to move selected text from one place to another ?
A). Move and Paste
B). Copy and Paste
C). Cut and Paste
D). Delete and Paste
View Answer
Correct: C


19. _____ are types of changes that occur when text has been omitted from a document and must be inserted later ?
A). Copy
B). Paste
C). Cut
D). Paste Special
View Answer
Correct: C


20. Text boundary can be displayed or hidden from ?
A). Auto text option from Insert menu
B). Options from Tools menu
C). Customize from Tools menu
D). All of above
View Answer
Correct: B


Next: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 11

Previous: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 9

Post a comment

0 Comments