English Preposition MCQs With Answers Set 11

english preposition mcqs set 11

A preposition is a word placed before a noun or a pronoun to show in what relation the person or thing indicated by it stands in regard to something else. Preposition mcq with answers set 11 contains 30 preposition MCQs related to 'words followed by appropriate prepositions'. This mcq on preposition set will help in all jobs or universities competitive exams held in all countries of the world.


Preposition MCQ With Answers Set 11

1. He is fond _____ tea.
A). of
B). off
C). in
D). at
View Answer
Correct: A


2. He is ashamed _____ his behavior.
A). upon
B). of
C). at
D). by
View Answer
Correct: B


3. He was angry _____ me.
A). at
B). with
C). to
D). of
View Answer
Correct: B


4. She was absent _____ the class.
A). to
B). in
C). from
D). at
View Answer
Correct: C


5. Let us hope _____ the best.
A). to
B). of
C). for
D). through
View Answer
Correct: C


6. Players must abide _____ the rules of the game.
A). to
B). off
C). of
D). by
View Answer
Correct: D


7. He will appear _____ the judge.
A). to
B). at
C). for
D). before
View Answer
Correct: D


8. He was accused _____ theft.
A). on
B). with
C). to
D). of
View Answer
Correct: D


9. You must act _____ the advice of your teacher.
A). upon
B). against
C). on
D). in
View Answer
Correct: A


10. I agree _____ you in this matter.
A). to
B). at
C). with
D). over
View Answer
Correct: C


11. She was angry ______ my behavior.
A). with
B). to
C). of
D). at
View Answer
Correct: D


12. The train arrived _____ the Lahore station in time.
A). of
B). at
C). upon
D). in
View Answer
Correct: B


13. She assured me ____ her help.
A). to
B). with
C). off
D). of
View Answer
Correct: D


14. He was not aware ____ my difficulties.
A). of
B). on
C). with
D). to
View Answer
Correct: A


15. The children were begging _____ alms.
A). upon
B). into
C). for
D). with
View Answer
Correct: C


16. Muslims believe _____ the oneness of Allah.
A). on
B). in
C). to
D). upon
View Answer
Correct: B


17. These books belong _____ her.
A). on
B). into
C). upon
D). to
View Answer
Correct: D


18. He was born _____ a rich family.
A). in
B). with
C). to
D). into
View Answer
Correct: D


19. He does not care _____ me.
A). of
B). off
C). for
D). to
View Answer
Correct: C


20. The teacher made a complaint _____ his son.
A). over
B). against
C). to
D). of
View Answer
Correct: B


21. He is very careful _____ his health.
A). about
B). with
C). on
D). of
View Answer
Correct: A


22. He has no confidence _____ his parents.
A). in
B). on
C). upon
D). into
View Answer
Correct: A


23. She was confident _____ her success.
A). of
B). to
C). with
D). for
View Answer
Correct: A


24. She congratulated me _____ my success.
A). over
B). at
C). of
D). on
View Answer
Correct: D


25. He is not conscious _____ his weakness.
A). off
B). to
C). of
D). against
View Answer
Correct: C


26. They have no control _____ their son.
A). on
B). into
C). over
D). of
View Answer
Correct: C


27. Pakistan is very dear _____ us.
A). to
B). for
C). on
D). into
View Answer
Correct: A


28. The whole family depends _____ her _____ its living.
A). upon, for
B). on, for
C). to, of
D). into, with
View Answer
Correct: B


29. This letter was delivered _____ me only yesterday.
A). from
B). after
C). to
D). of
View Answer
Correct: C


30. We should always be prepared _____ die _____ our country.
A). to, for
B). to, with
C). for, to
D). on, into
View Answer
Correct: A


Read also>->>Preposition MCQs Set 1

Read also>->>Preposition MCQs Set 5

Read also>->>Preposition MCQs Set 9

Read also>->>Preposition MCQs Set 10

Post a comment

0 Comments