Direct and Indirect Speech MCQs Set 7

direct and indirect speech quiz 7

Direct and Indirect Speech MCQs Set 7. Indirect speech multiple-choice questions, questions on reported Speech with answers, direct indirect Mcqs with answers, direct and indirect speech MCQs online, direct and indirect speech quiz, direct to indirect speech conversion questions & answers, direct and indirect speech online test, English narration quiz, reported speech MCQ, direct and indirect speech exercises for PPSC English lecturer test, PPSC lecturer jobs 2020, PPSC lecturer English past papers, MCQ on direct and indirect speech.

Direct and Indirect MCQ multiple-choice questions are the compulsory part of any PPSC, FPSC, NTS or CSS base jobs test. There are 1-5 direct indirect speech MCQs included in the paper English section. A candidate should prepare direct and indirect MCQs before appearing in any PPSC, FPSC, SPSC, KPKPSC, NTS, or CSS job test. According to the need for job searchers, students, or English learners we start the direct and indirect MCQs series. The following is the 7th MCQs set on direct and direct narration.

Direct into Indirect Speech MCQs Set 7

1. My father said, “All that glitters is not gold”.
A). My father told that all that glitters is not gold.
B). My father told that all that glitters was not gold.
C). My father told all that glitters is not gold.
D). My father told all that glitters was not gold.
View Answer
Correct: A


2. Zaira’s mother said to her, “Cook the food properly”.
A). Zaira’s mother asked her if she could cook the food properly.
B). Zaira’s mother ordered her that to cook the food properly.
C). Zaira’s mothers order her to cook the food properly.
D). Zaira’s mother ordered her to cook the food properly.
View Answer
Correct: D


3. Shahid’s brother said to him, “Please wait for me”.
A). Shahid’s brother requested him to wait for him.
B). Shahid’s brother in called him to wait for him.
C). Shahid’s brother requested him please to wait for him.
D). Shahid’s brother said to him to wait for me.
View Answer
Correct: A


4. The teacher said to a student, “Don't waste your time”.
A). The teacher requested a student not to waste the time.
B). The teacher ordered a student not to waste the time.
C). The teacher asked a student not to waste the time.
D). The teacher ordered a student that not to waste the time.
View Answer
Correct: B


5. The police officer said to a culprit, “Don't try to be clever”.
A). The police officer asked the culprit not to try to be clever.
B). The police officer called the culprit not to try to be clever.
C). The police officer ordered a culprit not to try to be clever.
D). The police officer ordered to culprit that not to try to be clever.
View Answer
Correct: C


:>>Watch Top 12 Dangerous Beaches in the World

6. He said to me, “I may not be able to reach the court in time”.
A). He told me that he might not be able to reach the court in time.
B). He asked me that he might not be able to reach the court in time.
C). He told me he might not be able to reach the court in time.
D). He said to me that he may not be able to reach the court in time.
View Answer
Correct: A


7. He said to me, “Do you know the fact”.
A). He asked me if I know the fact.
B). He asked me if I knew the fact.
C). He asked me that if I knew the fact.
D). He asked me do I know the fact.
View Answer
Correct: B


8. The teacher said to his pupil, “Have you finished the work?”
A). The teacher asked his pupil if he had finished his work.
B). The teacher requested his pupil if he had finished his work.
C). The teacher asked his pupil that if he had finished his work.
D). The teacher enquired from his pupil if he has finished his work.
View Answer
Correct: A


9. My friend said to me, “Will you take me to my office”?
A). My friend told me if I would take him to his office.
B). My friend asked me if I would take him to his office.
C). My friend said to me if I will take him to his office.
D). My friend ask me if I would take him to his office.
View Answer
Correct: B


10. He said to me, “Where do you live?”
A). He asked me where I lived.
B). He told me where I lived.
C). He asked me where do I live.
D). He said to me where did I live.
View Answer
Correct: A


:>>Watch Top 10 Interesting Facts About Russia That You May Not Know Before

11. The police man shouted to the man, “Stop or I will shoot you”.
A). The policeman told the man to stop, adding that if he did not he would be shoot.
B). The police man asked the man to stop, and added that if he did not he would shoot.
C). The police man ordered the man to stop and threatened that otherwise he would shoot him.
D). The police man ordered the man to stop or added he would not shoot him.
View Answer
Correct: C


12. The teacher said to the children, “Now close your books and answer my question”.
A). The teacher ordered the children first to close their books and next to answer the question.
B). The teacher asked the children to close their books and answer her question.
C). The teacher told the children to answer the question after closing their books.
D). The teacher ordered the children first to close their books and next to answer the question.
View Answer
Correct: C


13. My elder brother said to me, “Please post this letter for me”.
A). My elder brother ordered me to please post this letter for him.
B). My elder brother told me to post that letter for him.
C). My elder brother requested me to post this letter for him.
D). My elder brother said to me that I should post that letter for him.
View Answer
Correct: C


14. Sadiq’s uncle tried out, “Call the fire brigade: there’s a fire next door”.
A). Sadiq’s uncle ordered him to call the fire brigade as there is a fire next door.
B). Sadiq’s uncle asked him to call the fire brigade since there was a fire next door.
C). Sadiq’s uncle shouted for the fire brigade to be called as there was a fire next door.
D). Sadiq’s uncle ordered to call the fire brigade to because there was a fire next door.
View Answer
Correct: C


15. My friend said to me, “Has your father returned from Lahore”?
A). My friend said to me that my father has returned from Lahore.
B). My friend asked me if my father had returned from Lahore.
C). My friend told me that his father had returned from Lahore.
D). My friend enquired me if his father had returned from Lahore.
View Answer
Correct: B


16. He said to his servant, “Why are you so lazy today?”
A). He asked his servant why was he so lazy that day.
B). He asked his servant why he was being lazy that day.
C). He asked his servant why he had been lazy that day.
D). He asked his servant why he was so lazy that day.
View Answer
Correct: D


17. He said, “Will you listen to such a man?”
A). He asked them will you listen to such a man.
B). He asked them would they listen to such a man.
C). He asked them whether they would listen to such a man.
D). He asked them whether they will listen to such a man.
View Answer
Correct: C


:>>Watch Top 10 Craziest Ways of Smuggling Drugs Used by People

18. He said to me, “What time do the office close?”
A). He asked me what time the officers did close.
B). He asked me what time the office close.
C). He said me what time did the office close.
D). He wanted to know what time the office close.
View Answer
Correct: B


19. I said to my brother, “Let us go to some hill station for a change”.
A). I asked my brother if he would go to some hill station for a change.
B). I asked my brother to go to some hill station for a change.
C). I permitted my brother to go to some hill station for a change.
D). I suggested to my brother that we should go to some hill station for a change.
View Answer
Correct: D


20. Saleem said, “I do not eat mangoes”.
A). Saleem said he did not eat mangoes.
B). Saleem said that he did not eat mangoes.
C). Saleem said that he does not eat mangoes.
D). Saleem ordered that he did not eat mangoes.
View Answer
Correct: B


Read also>->>Direct and Indirect MCQ Set 1

Read also>->>Direct and Indirect MCQ Set 2

Read also>->>Direct and Indirect MCQ Set 3

Read also>->>Direct and Indirect MCQ set 4

Read also>->>Direct and Indirect MCQ set 5

Read also>->>Direct and Indirect MCQ set 6

Read also>->>Direct and Indirect MCQ set 8

Post a comment

0 Comments