Direct and Indirect Speech MCQs Set 8

direct and indirect speech mcqs with answers

Direct and indirect reported speech MCQ set 8. Direct and indirect speech quiz multiple choice set 8 contains a total of 20 direct and indirect speech MCQ which are taken from previous competitive exams. MCQ on direct and indirect speech is an essential part of every competitive exam. If you are preparing PPSC, FPSC, SPSC, KPKPSC, NTS, or CSS based job test then you must prepare MCQ on reported speech. The following reported speech MCQ questions are comprised of mixed tenses.

There are 1-5 MCQs on reported speech included in the paper English section. A job seeker should prepare direct and indirect MCQs before appearing in any GAT, Gree, PPSC, FPSC, SPSC, KPKPSC, NTS, or CSS job test. According to the need, we start the MCQ questions on reported speech with answers series. The following is the 8th MCQs set on direct and indirect speech MCQs.

Direct and Indirect Speech MCQs Set 8

1. He says, “This is not correct”.
A). He says that this is not correct.
B). He said that that was not correct.
C). He says this is not correct.
D). He says this was not correct.
View Answer
Correct: A


2. She says, “This was my fault”.
A). She said that that was her fault.
B). She says that that is her fault.
C). She says that was her fault.
D). She says that that was her fault.
View Answer
Correct: D


3. She has told me, “This is my house”.
A). She told me that that is her house.
B). She has told me that this was her house.
C). She has told me that that is her house.
D). She has told me that is her house.
View Answer
Correct: C


4. He said, “She has finished her work”.
A). He said that she has finished the her work.
B). He said she has finished her work.
C). He says that she has finished the hard work.
D). He said that she had finished her work.
View Answer
Correct: D


5. He said, “I shall come tomorrow”.
A). He said that he would come the following day.
B). He said he would come the following day.
C). He said that he would come tomorrow.
D). He said that he will come the following day.
View Answer
Correct: A


:>>Watch Top 12 Dangerous Beaches in the World

6. The teacher said, “The earth moves round the sun”.
A). The teacher said that the earth moved round the sun.
B). The teacher said that the earth moves round the sun.
C). The teacher said the earth moved round the sun.
D). The teacher says that the earth moves round the sun.
View Answer
Correct: B


7. The teacher said, “Why are you so late”?
A). The teacher asked why he was so late.
B). The teacher told why he was so late.
C). The teacher asked that while he was so late.
D). The teacher asked why he is so late.
View Answer
Correct: A


8. He said to her, “Are you leaving today”?
A). He said to her whether she was leaving that day.
B). He enquired her whether she was leaving that day.
C). He enquired of her whether she was leaving that day.
D). He asked her whether she was leaving that day.
View Answer
Correct: C


9. She said, “Did you take part in the competition”?
A). She asked the whether she had taken part in the competition.
B). She asked if she had taken part in the competition.
C). She asked the her if she would take part in the competition.
D). She told her that she must take part in the competition.
View Answer
Correct: B


10. Raza said, “Will you go to the pictures with me”?
A). Raza requested if he would go to the pictures with me.
B). Raza said to him if he will go to the pictures with him.
C). Raza asked him if he would go to the pictures with him.
D). Raza asked him that if he would go to the pictures with him.
View Answer
Correct: A


:>>Watch Top 10 Interesting Facts About Russia That You May Not Know Before

11. He said to his servant, “Leave the room at once”.
A). He ordered the servant to leave the room at once.
B). He requested the servant to leave the room at once.
C). He asked the servant to leave the room at once.
D). He ordered the servant that to leave the room at once.
View Answer
Correct: A


12. Muneer said, “Let us play cricket”.
A). Muneer asked if they can play cricket.
B). Muneer said that let us play cricket.
C). Muneer proposed that we should play cricket.
D). Muneer proposed to play cricket.
View Answer
Correct: D


13. He said, “You must take your shoes off before entering a mosque”.
A). He said he must take his shoes off before entering the mosque.
B). He said that he must take his shoes off before entering the mosque.
C). He requested that he must take his shoes off before entering a mosque.
D). He ordered that he must take his shoes off before entering a mosque.
View Answer
Correct: B


14. He said to me, “May you live long”.
A). He wished that I might live long.
B). He told me that I might live long.
C). He said to that I might live long.
D). He wished I might live long.
View Answer
Correct: A


15. Tanveer said, “Alas! I am undone”!
A). Tanveer said with sorrow that he was undone.
B). Tanveer exclaimed with sorrow he was undone.
C). Tanveer exclaimed with sorrow that he was undone.
D). Tanveer said alas he was undone.
View Answer
Correct: C


16. Principal said to the clerk, “Why are you late today”?
A). The principal asked the clerk that why was he late that day.
B). The principal asked the clerk why was he late that day.
C). The principal asked the colour that why was he late today.
D). The principal asked the told that why was he late that day.
View Answer
Correct: A


17. Sajid said, “Alas! How foolish I have been”!
A). Sajid exclaimed with sorrow that he had been very foolish.
B). Sajid exclaimed with sorrow that he has been very foolish.
C). Sajid said with sorrow that he had been very foolish.
D). Sajid exclaimed with sorrow that he had been very foolish.
View Answer
Correct: A


:>>Watch Top 10 Craziest Ways of Smuggling Drugs Used by People

18. Aziz will say, “There is no boy in the class”.
A). Aziz will say that there is no boy in the class.
B). Aziz will say that there was no boy in the class.
C). Aziz will say there is no boy in the class.
D). Aziz say that there is no boy in the class.
View Answer
Correct: A


19. Rashid said, “I can work for seven hours daily”.
A). Rashid asked if he could work for seven hours daily.
B). Rashid said that he could work for seven hours daily.
C). Rashid said he could work for seven hours daily.
D). Rashid told that he can work for seven hours daily.
View Answer
Correct: B


20. He said, “I passed the examination long ago”.
A). He said that he had passed the examination long ago.
B). He said that he had passed the examination long before.
C). He said he had passed the examination long before.
D). He asked that he had passed the examination long before.
View Answer
Correct: B


Read also>->>Direct and Indirect MCQ Set 1

Read also>->>Direct and Indirect MCQ Set 2

Read also>->>Direct and Indirect MCQ Set 3

Read also>->>Direct and Indirect MCQ set 4

Read also>->>Direct and Indirect MCQ set 5

Read also>->>Direct and Indirect MCQ set 6

Read also>->>Direct and Indirect MCQ set 7

Post a comment

0 Comments