Download MCQs Questions Android App

Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 8

ms office mcqs set 8

Microsoft Word mcqs with answers set 8 includes ms office questions and answers for competitive exams. Ms word mcqs is an essential part of NTS, PPSC, FPSC and other testing services jobs tests. Our ms office word mcqs series includes all ms word mcqs which asked in past ppsc, fpsc, nts jobs tests. MS Word MCQS for Computer Operator NTS, Kppsc, Ppsc, Spsc, Fpsc and other competitive, ability and aptitude Jobs exams.

MS word mcqs set 8 includes total 20 multiple choice questions with answers. The students or job searcher who want to prepare their jobs or universities admission tests can follow this series because most of the ms word mcqs appeared in past papers covered. You can also prepare Fundamentals of Computer MCQs from our site by following given link.


Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 8

1. Ctrl + L ?
A). Left Align
B). Left Indent
C). Increase Left Margin
D). Decrease Left Margin
View Answer
Correct: A


2. Which of the following is not the part of standard office suite ?
A). Word Processor
B). Database
C). Image Editor
D). File manager
View Answer
Correct: D


3. Footnotes, endnotes, and indexes are all inserted as __________ ?
A). Bookmarks
B). Cross-references
C). Hyperlinks
D). Word fields
View Answer
Correct: D


4. By default, Word automatically formats each heading in a table of contents as _______?
A). Bookmarks
B). Cross-references
C). Hyperlinks
D). Word-fields
View Answer
Correct: C


5. When you save a file as a Web page, Word converts the contents of the document into _____ ?
A). Java
B). Perl
C). HTML
D). Unix
View Answer
Correct: C


6. Where is the quick Access Toolbar and when should you use it ?
A). Upper-left corner and use it for your favorite commands
B). Floats over your text and use it when you need to make formatting changes
C). Home tab and use it when you need to quickly launch or start new document
D). None of above
View Answer
Correct: A


7. Which key deletes the character to the right of the cursor ?
A). End
B). Backspace
C). Home
D). Delete
View Answer
Correct: D


8. Which key deletes the character to the left of the cursor ?
A). End
B). Backspace
C). Home
D). Delete
View Answer
Correct: B


9. To advance rightward from one cell to the next in a table, press the _____ key ?
A). Tab
B). Backspace
C). Home
D). Enter
View Answer
Correct: A


10. MS Office provides help in many ways, which of these is one of them ?
A). What is this
B). Office Assistant
C). Help menu
D). All of the above
View Answer
Correct: D


11. Which of the following typically appear at the end of document for citation of source ?
A). End notes
B). Foot notes
C). Header
D). Footer
View Answer
Correct: A


12. Which indent marker controls all the lines except first line?
A). First Line Indent Marker
B). Left Indent Marker
C). Hanging Indent Marker
D). Right Indent Marker
View Answer
Correct: C


13. Which of the following is Page Orientation ?
a. Landscape
b. Portrait
c. Gutter
d. Only A & B
View Answer
Correct: D


14. To display more of the document on the screen in print layout view, the _____ can be hidden ?
A). White space at the top of the pages
B). White space at the bottom of the pages
C). Gray space between pages
D). All of the above
View Answer
Correct: D


15. If you need to hide some paragraphs, how can you do it ?
A). From Paragraph dialog box
B). From Font dialog box
C). From Options Dialog box
D). None of above
View Answer
Correct: B


16. You wished to justify text over the height of paper, which option will you choose ?
A). Page Setup from File menu
B). Paragraph from Format menu
C). From formatting toolbar
D). Font from Format menu
View Answer
Correct: A


17. Word stores all frames associated with a Web page in a single file called the _____ ?
A). Authoring page
B). Text page
C). Frames page
D). Hyperlink page
View Answer
Correct: C


18. Which language does MS-Word use to create Macros ?
A). Visual C++
B). Visual Basic
C). FoxPro
D). Access
View Answer
Correct: B


19. Changing the appearance of a document is called ?
A). Proofing
B). Editing
C). Formatting
D). All of above
View Answer
Correct: C


20. _____ are types of wizards and templates in the Resume Wizard dialog box ?
A). Standard, Contemporary, and Sophisticated
B). Professional, Contemporary, and Elegant
C). Formatted, Unformatted, and Graphic
D). Basic, Comprehensive, and Formatted
View Answer
Correct: B


Next: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 9

Previous: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 7

Post a Comment

0 Comments