Download MCQs Questions Android App

Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 9

ms office mcqs set 9

MS Office MCQs, MS Word MCQs set 9. MS Office MCQ questions and answers for Punjab public service commission exams, MS Office MCQs for NTS test, MS Office MCQs for NTS jobs tests, MS Office MCQs for PPSC base jobs, MS Office MCQs with answers, Microsoft word multiple choice questions with answers for all jobs exams.

Microsoft is an application word processing software which belongs to Microsoft family which also includes MS Excel, MS PowerPoint, MS Access, etc. Microsoft Word is now the essential to learn for every student or job seeker because the basic computer knowledge and Microsoft Word is the requirements of every job and field. In our MS Word MCQs series we covered all word topics mcqs and the mcqs which are asked in various competitive jobs exams. You can also prepare Islamic study mcqs by using the given link.


Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 9

1. Select a ______ to apply a predefined format to a Word 2007 table ?
A). Table style
B). Table format
C). Format Style
D). None of above
View Answer
Correct: A


2. What is the tool in Word that copies only the format of selected text so that you can apply on other text ?
A). Copy
B). Paste
C). Format Painter
D). Paste Special
View Answer
Correct: C


3. From which menu you can insert Header and Footer ?
A). Insert Menu
B). View Menu
C). Format menu
D). Tools Menu
View Answer
Correct: B


4. Which menu in MSWord can be used to change character size and typeface ?
A). View
B). Tools
C). Format
D). Data
View Answer
Correct: C


5. To change margin settings, click _____ on the menu bar and then point to the Page Setup command ?
A). File
B). Edit
C). Format
D). Tools
View Answer
Correct: A


6. Although it is not shown in normal view, to view a header, click ___ on the menu bar and then click Header and Footer ?
A). View
B). Edit
C). Format
D). Tools
View Answer
Correct: A


7. If you need to change the typeface of a document, which menu will you choose ?
A). Edit
B). View
C). Format
D). Tools
View Answer
Correct: C


8. Which of the following function key activates the speller ?
A). F5
B). F7
C). F9
D). Shift + F7
View Answer
Correct: B


9. Pressing the _____ key instructs Word to replace an AutoText entry name with the stored AutoText entry ?
A). F1
B). F2
C). F3
D). F4
View Answer
Correct: C


10. Which keystroke is used for updating a field ?
A). F6
B). F9
C). F11
D). F12
View Answer
Correct: B


11. Which of the following is best for quick copy operation ?
A). Copy and Paste
B). Windows Clipboard
C). Drag and Drop
D). Auto Text
View Answer
Correct: C


12. Which of the following option in File pull down menu is used to close a MS Word document ?
A). Quit
B). Close
C). Exit
D). New
View Answer
Correct: B


13. The paragraph mark (¶) is a formatting mark that indicates where the _____ was pressed ?
A). Tab key
B). Spacebar
C). Enter key
D). Shift key
View Answer
Correct: C


14. Which of the following is graphics solution for Word Processors ?
A). Clipart
B). WordArt
C). Drop Cap
D). All of above
View Answer
Correct: A


15. Which toolbar has crop button ?
A). Standard toolbar
B). Formatting toolbar
C). Drawing toolbar
D). Picture Toolbar
View Answer
Correct: D


16. Where can you find the Draw Table tool button ?
A). Standard toolbar
B). Formatting toolbar
C). Drawing toolbar
D). Tables and Formatting toolbar
View Answer
Correct: D


17. What must be used to control the layering of objects ?
A). Formatting toolbar
B). Picture toolbar
C). Drawing toolbar
D). Image toolbar
View Answer
Correct: C


18. On which toolbar can you find Format Painter tool ?
A). Standard toolbar
B). Formatting toolbar
C). Drawing Toolbar
D). Picture Toolbar
View Answer
Correct: A


19. To select a group of words, _____ ?
A). Click the Group button on the Formatting toolbar
B). Double-click anywhere within the group to be selected
C). Drag the mouse pointer through the characters to be selected
D). Right-click the first and last characters of the group to be selected
View Answer
Correct: C


20. Which of the following operations moves text from clipboard ?
A). Copy
B). Paste
C). Drag and Drop
D). Cut
View Answer
Correct: B


Next: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 10

Previous: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 8

Post a Comment

0 Comments