Download MCQs Questions Android App

Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 14

ms word mcqs set 14

MS Word mcqs set 14 contains word mcq questions related to word shortcut keys and different word ribbon commands. MS Word Multiple Choice Questions and Answers set 14, MS Word MCQs, MS Word Objective Questions, MS Word Quiz, MS Word MCQ's with Answers.

Mcqsquestions.com MS office MCQs series is helpful for PPSC test preparation, FPSC jobs test preparation, NTS exam online preparation, CSS exam preparation, To make ms word class tests, To make ms word quiz online, for different information technology base jobs like computer operator, data entry operator and online freelancing jobs.


Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 14

1. When assigning a shortcut key to a symbol, you should always try to select a key or key combination that is ?
A). Unassigned
B). Located on the ten-key pad section of your keyboard.
C). Assigned to another task.
D). From the same font family as the symbol.
View Answer
Correct: A


2. Which of the following is the second step in creating a macro ?
A). Start recording
B). Using your mouse or keyboard, perform the task you want to automate
C). Assign a keyboard shortcut to the macro
D). Give the macro a name
View Answer
Correct: D


3. How many different documents you can open at one time ?
A). No more than three
B). Only one
C). As many as your computer memory will hold
D). As many as your taskbar can display
View Answer
Correct: C


4. When the same word is used in multiple locations or a word is used that was not quite appropriate, a thesaurus can be used to look up a (n) _____ or a word similar in meaning ?
A). Synonym
B). Homonym
C). Antonym
D). Metronym
View Answer
Correct: A


5. Which key is used to increase left indent ?
A). Ctrl+I
B). Ctrl+M
C). Alt+I
D). F10
View Answer
Correct: B


6. What is the shortcut key to split a table ?
A). Ctrl + Alt + Enter
B). Ctrl + Shift + Enter
C). Alt + Shift + Enter
D). Alt + Space + Enter
View Answer
Correct: B


7. To make outline we uses table of contents option which is available in______ ?
A). Insert tab
B). View tab
C). PageLayout tab
D). References tab
View Answer
Correct: D


8. What is the short cut key to open the Open dialog box ?
A). F12
B). Shift F12
C). Alt + F12
D). Ctrl + F12
View Answer
Correct: B


9. When typing in a word field manually, what must you press to insert the code’s braces ?
A). Ctrl + F6
B). Ctrl + F9
C). Alt + F11
D). Shift + F12
View Answer
Correct: B


10. How can you make the selected character super scripted ?
A). Ctrl + =
B). Ctrl + Shift + =
C). Alt + Ctrl + Shift + =
D). None of above
View Answer
Correct: A


11. The word wrap feature ?
A). Automatically move text to the next line when necessary
B). Appears at the bottom of the document
C). Allows you to type over text
D). Is the short horizontal line
View Answer
Correct: A


12. The spike ?
A). Allows you to combine text from several documents and tehn insert all the text into one document at one time
B). Allows you to edit auto text entries
C). Allows you to format uto text entries
D). All of above
View Answer
Correct: B


13. What does Ctrl + = key effect ?
A). Superscript
B). Subscript
C). All Caps
D). Shadow
View Answer
Correct: D


14. The _____ in the Resume Wizard dialog box indicates the wizard is ready to create the document ?
A). Start panel
B). Address panel
C). Add/Sort Heading panel
D). Finish panel
View Answer
Correct: A


15. Ctrl + Z ?
A). Undo the last Action
B). Redo the last Action
C). Add the new page
D). Paste the contents from clipboard
View Answer
Correct: D


16. What is a Document Outline View ?
A). A preview in a full screen
B). A preview with margins
C). A View with a margins and gutter
D). A view with a structure of heading at various levels
View Answer
Correct: C


17. What do you call ‘a collection of character and paragraph formatting commands’ ?
A). The defaults
B). A template
C). A style
D). A boilerplate
View Answer
Correct: B


18. Pressing F8 key for three times selects ?
A). A word
B). A sentence
C). A paragraph
D). Entire document
View Answer
Correct: A


19. In mail merge operation which of the following might represent the main document ?
A). A sales brochure
B). A form letter
C). A database of Names and Addresses
D). All of above
View Answer
Correct: A


20. How will MS Word will respond in repeated word ?
A). A Red wavy line under the repeated word
B). A Green wavy line under the repeated word
C). A Blue wavy line under the repeated word
D). None of the above
View Answer
Correct: A


Next: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 15

Previous: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 13

Post a Comment

0 Comments