Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 15

ms word mcqs set 15

MS Word mcqs set 15 contains word mcq questions related to different default features of MS Word. This ms word mcqs set 15 is the final mcqs set in our MS Word MCQs series. The whole series contains total 300 MS Word mcqs in 15 sets. All 300 mcqs of ms word are asked in different exams worldwide. PPSC which is the recruitment institute in Punjab province of Pakistan mostly grabbed mcqs from online websites to prepare various jobs tests. If you checked the past papers of PPSC you will know how much mcqs material are grabbed from online by PPSC.

Mcqsquestions.com MS office MCQs series is helpful for PPSC jobs test preparation, FPSC test preparation, NTS test preparation, CSS exam preparation, To make ms word class tests, To make ms word quiz online, for different information technology base jobs like computer operator, data entry operator and online freelancing jobs.


Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 15

1. The minimum number of rows and columns in MS Word document is ?
A). 1 and 1
B). 2 and 1
C). 2 and 2
D). None of above
View Answer
Correct: B


2. What is the default font size of a new Word document based on Normal template in Word 2003 ?
A). 10 pt
B). 12 pt
C). 14 pt
D). None of above
View Answer
Correct: D


3. The Footnote Text style defines characters as _____ ?
A). 12-point Times New Roman and paragraphs as single-spaced and right-aligned
B). 10-point Times New Roman and paragraphs as double-spaced and left-aligned
C). 12-point Times New Roman and paragraphs as double-spaced and right-aligned
D). 10-point Times New Roman and paragraphs as single-spaced and left-aligned
View Answer
Correct: D


4. What is the smallest and largest font size available in Font Size tool on formatting toolbar ?
A). 8 and 72
B). 8 and 64
C). 12 and 72
D). None of above
View Answer
Correct: A


5. What is the default left margin in Word 2003 document ?
A). 1"
B). 1.25"
C). 1.5"
D). 2"
View Answer
Correct: B


6. Word is preset to use standard 8.5-by-11-inch paper with _____ margins ?
A). 1-inch left, right, top, and bottom
B). 1.25-inch left, right, top, and bottom
C). 1.25-inch left and right margins and 1-inch top and bottom
D). 1-inch left and right margins and 1.25-inch top and bottom
View Answer
Correct: C


7. By default, your document prints with ?
A). 1 inch top and bottom margins
B). a portrait orientation
C). 1.25 inches left and right margins
D). all of the above
View Answer
Correct: D


8. What is the smallest width of a column ?
A). 0"
B). 0.5"
C). 1"
D). 1.5"
View Answer
Correct: B


9. How much space in minimum must be provided between columns ?
A). 0"
B). 0.5"
C). 1"
D). 1.5"
View Answer
Correct: A


10. Which of the following button will allow you to add, delete, or change records in your Data Source ?
A). ‘Data Source’ button
B). ‘Edit’ button
C). ‘Edit Data Source’ button
D). ‘Data Editing’ button
View Answer
Correct: C


11. With Word’s AutoCorrect entries, to display an indifferent face ( :| ) type _____ ?
A). :)
B). :(
C). :|
D). :/
View Answer
Correct: C


12. The file type _____ indicates the file is a Word document ?
A). .msw
B). .wor
C). .wrd
D). .doc
View Answer
Correct: D


13. What is the default file extension for all Word documents ?
A). .txts
B). .word
C). .docs
D). .docx
View Answer
Correct: D


14. Word, by default, places a tab stop at every _____ mark on the ruler ?
A). .25"
B). .5"
C). .75"
D). 1"
View Answer
Correct: B


15. What is the default number of lines to drop for drop cap
A). 3
B). 10
C). 15
D). 20
View Answer
Correct: A


16. What is the maximum font size you can apply for any character ?
A). 163
B). 1638
C). 16038
D). None of above
View Answer
Correct: B


17. What is the maximum scale percentage available in Scale drop down box ?
A). 500
B). 200
C). 100
D). 90
View Answer
Correct: B


18. In a document what is the maximum number of columns that can be inserted in MS Word Table ?
A). 35
B). 15
C). 63
D). 65
View Answer
Correct: C


19. How many columns can you insert in a word document in maximum?
A). 35
B). 45
C). 55
D). 65
View Answer
Correct: B


20. What is the maximum number of lines you can set for a drop cap ?
A). 3
B). 10
C). 15
D). 20
View Answer
Correct: B


Previous: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 14

Post a comment

2 Comments

  1. please re-check these all questions and answers because there is some mistakes in this and it is very helpful specially for computer science. I prepared these questions in ms office and i re-checked all questions , there is some mistakes in computer science please solve it or all questions which you re uploaded

    ReplyDelete
    Replies
    1. Notify Us which question answer is wrong?

      Delete

Do Not Enter any Link, All comments checked before published