Download MCQs Questions Android App

English Preposition MCQs With Answers Set 6

preposition mcqs set 6

Preposition mcqs, preposition mcqs with answers, preposition mcq for NTS test, english preposition mcqs for PPSC. A preposition is a small word used to connect nouns, pronouns, or phrases to other words within a sentence. Prepositions are usually short words, and they are normally placed directly in front of nouns. There are approximately 80 to 100 prepositions in the English language. Prepositions don't stand alone. They work in groups of words that we call prepositional phrases. Mostly used prepositions are in, on, for, from, at, about, within, between, among, behind, into etc..

English prepositions mcqs are the part of any NTS, PPSC, FPSC or CSS test. There are 3-5 preposition mcqs included in every test. Before appearing in either test we should prepare it. According to the needs of students, job seekers and our loyal readers we start the preposition mcqs test with answers mcqs series in which you can prepare the mcqs of preposition perfectly. All the prepositions mcqs are taken from the NTS, PPSC, FPSC past papers. These prepositions mcqs are helpful in every NTS, PPSC, FPSC job test.

English Preposition MCQs With Answers Set 6

1. A hare fell _____ a well.
A).in
B). into
C). at
D). of
View Answer
Correct: B


2. My watch is _____ the table.
A). in
B). at
C). on
D). of
View Answer
Correct: C


3. I am going _____ Paris.
A). to
B). for
C). in
D). of
View Answer
Correct: A


4. He will reach here _____ sunset.
A). in
B). for
C). at
D). on
View Answer
Correct: C


5. I shall leave for Mumbai _____ 6 o clock in the morning.
A). at
B). in
C). on
D). of
View Answer
Correct: A


6. She will come here _____ the evening.
A). about
B). on
C). in
D). at
View Answer
Correct: C


7. Did he leave for New York _____ the month of July?
A). for
B). in
C). from
D). on
View Answer
Correct: B


8. There are many buildings worth seeing _____ Hong Kong.
A). on
B). in
C). of
D). at
View Answer
Correct: B


9. He was busy _____ his office work.
A). on
B). for
C). at
D). in
View Answer
Correct: D


10. Nelson Mandela was born _____ Mvezo in South Africa.
A). upon
B). in
C). at
D). of
View Answer
Correct: C


11. Aslam sat _____ the roof of bus.
A). upon
B). of
C). in
D). on
View Answer
Correct: D


12. The cat sprang _____ the rat.
A). upon
B). in
C). of
D). on
View Answer
Correct: A


13. David reached Germany _____ the 7th of January.
A). of
B). upon
C). on
D). in
View Answer
Correct: C


14. The ball fell _____ the well.
A). on
B). into
C). at
D). in
View Answer
Correct: B


15. He jumped _____ the river from bridge.
A). on
B). in
C). of
D). into
View Answer
Correct: D


16. Pakistan defeated India _____ 1965 war.
A). of
B). in
C). at
D). on
View Answer
Correct: B


17. He will return my software engineering books ____ a week.
A). in
B). to
C). of
D). at
View Answer
Correct: A


18. He said to me I shall return your money _____ a week.
A). in
B). within
C). at
D). for
View Answer
Correct: B


19. Maria came to Sydney _____ six years.
A). on
B). after
C). in
D). of
View Answer
Correct: B


20. Divide this money _____ Elizabeth and Jennifer.
A). within
B). between
C). among
D). of
View Answer
Correct: B


21. Distribute this match winning prize _____ all the team players.
A). among
B). within
C). between
D). in
View Answer
Correct: A


22. These four monkeys always quarrel _____ themselves in cage.
A). on
B). in
C). among
D). between
View Answer
Correct: C


23. There is a large table _____ the cupboard and the wall.
A). among
B). between
C). within
D). in
View Answer
Correct: B


24. Susan came _____ three days.
A). on
B). in
C). at
D). after
View Answer
Correct: D


25. He was standing _____ the wall.
A). after
B). of
C). behind
D). on
View Answer
Correct: C


26. We must finish our work ____ 4 o' clock.
A). about
B). by
C). in
D). of
View Answer
Correct: B


27. You should wait here _____ I come.
A). about
B). to
C). till
D). in
View Answer
Correct: C


28. A voice came _____ the dinning table.
A). to
B). at
C). from
D). on
View Answer
Correct: C


29. They parked their car _____ a parking place.
A). to
B). at
C). on
D). in
View Answer
Correct: B


30. Lisa looked _____ the departmental stores.
A). at
B). on
C). of
D). in
View Answer
Correct: A


Next: English Preposition MCQs With Answers Set 7
Previous: English Preposition MCQs With Answers Set 5

Post a Comment

0 Comments