Download MCQs Questions Android App

Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 6

mcq on ms word with answers set 6

Mcq on MS Word with answers, MS Word mcqs questions with answers set 6. Microsoft Word is the widely used word processing application program around the world which is developed by Microsoft corporation. This word processing software capable to fulfill personal or professional word processing needs. MS Word belongs to the Microsoft office family.


MS Word MCQs questions with Answers series includes all old and latest Microsoft Office versions MCQs. By following our MS Word MCQs series anyone can prepare his/her jobs or admissions entry test. All Microsoft word MCQs grabbed from past objective types admissions/jobs examination tests. The students or job seeker from Pakistan, India and other countries who want to prepare their jobs test can also follow this series because most of the MCQs questions appeared in previous tests covered in this series.


Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 6

1. Which of the following is not valid version of MS Office ?
A). Office XP
B). Office Vista
C). Office 2007
D). None of above
View Answer
Correct: B


2. Which of the following is not the Section Break Option ?
A). Next Page
B). Previous Page
C). Odd Page
D). Even Page
View Answer
Correct: B


3. What are inserted as cross-reference in Word ?
A). Placeholders
B). Bookmarks
C). Objects
D). Word fields
View Answer
Correct: D


4. Ctrl + N ?
A). Save Document
B). Open Document
C). New Document
D). Close Document
View Answer
Correct: C


5. Which file starts MS Word ?
A). Winword.exe
B). Word.exe
C). Msword.exe
D). Word2013.exe
View Answer
Correct: A


6. Which of the following are word processing software?
A). WordPerfect
B). Easy Word
C). MS Word
D). All of above
View Answer
Correct: D


7. "Ctrl + End" is used to ?
A). Moves the cursor to the end of Line
B). Moves the cursor to the end of Document
C). Moves the cursor to the end of Paragraph
D). None of the Above
View Answer
Correct: B


8. "Ctrl + Home" is used to ?
A). Moves the cursor to the beginning of Document
B). Moves the cursor to the beginning of Line
C). Moves the cursor to the beginning of Paragraph
D). All of the above
View Answer
Correct: A


9. "Ctrl + Up Arrow" is used to ?
A). Moves the cursor one page up
B). Moves the cursor one line up
C). Moves the cursor one screen up
D). Moves the cursor one paragraph up
View Answer
Correct: D


10. "Ctrl + PageUp" is used to ?
A). Moves the cursor one Page Up
B). Moves the cursor one Paragraph Up
C). Moves the cursor one Screen Up
D). Moves the cursor one Line Up
View Answer
Correct: A


11. Page Down Key ?
A). Moves the cursor one line down
B). Moves the cursor one page down
C). Moves the cursor one screen down
D). Moves the cursor one paragraph down
View Answer
Correct: C


12. "Ctrl + Left Arrow" is used to ?
A). Moves the cursor beginning of the Line
B). Moves the cursor one word left
C). Moves the cursor one paragraph up
D). Moves the cursor one paragraph down
View Answer
Correct: D


13. Page Up Key ?
A). Moves the cursor one line up
B). Moves the cursor one screen up
C). Moves the cursor one page up
D). Moves the cursor one paragraph up
View Answer
Correct: B


14. "Ctrl + Down Arrow" is used to ?
A). Moves the cursor one paragraph down
B). Moves the cursor one line down
C). Moves the cursor one page down
D). Moves the cursor one screen down
View Answer
Correct: A


15. "Ctrl + PageDown" is used to ?
A). Moves the cursor one Paragraph Down
B). Moves the cursor one Page Down
C). Moves the cursor one Line Down
D). Moves the cursor one Screen Down
View Answer
Correct: B


16. End Key ?
A). Moves the cursor end of the line
B). Moves the cursor end of the document
C). Moves the cursor end of the paragraph
D). Moves the cursor end of the screen
View Answer
Correct: A


17. "Ctrl + Right Arrow" is used to ?
A). Moves the cursor one word right
B). Moves the cursor end of the line
C). Moves the cursor end of the document
D). Moves the cursor one Paragraph down
View Answer
Correct: A


18. Home Key ?
A). Moves the cursor beginning of the document
B). Moves the cursor beginning of the paragraph
C). Moves the cursor beginning of the screen
D). Moves the cursor beginning of the line
View Answer
Correct: D


19. AutoCorrect was originally designed to replace _________ words as you type ?
A). Short, repetitive
B). Grammatically incorrect
C). Misspelled
D). None of the above
View Answer
Correct: C


20. Which enables us to send the same letter to different persons ?
A). Macros
B). Template
C). Mail merge
D). None
View Answer
Correct: C


Next: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 7

Previous: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 5

Post a Comment

0 Comments