Download MCQs Questions Android App

Current Affairs MCQs for NTS, PPSC, FPSC and CSS Test Set 4

Current affairs 2017, current affairs of Pakistan 2017, current affairs mcqs for NTS, current affairs mcqs for FPSC, current affairs mcqs for PPSC, current affairs mcqs for CSS, current affairs mcqs of Pakistan, current affairs mcqs quiz, current affairs of world 2017, Pakistan current affairs mcqs, world current affairs mcqs, current affairs mcqs for NTS test set 4.

Current affairs mcqs are always the part of all NTS jobs, PPSC jobs, CSS base jobs and FPSC jobs test papers. There are approximately 10 current affairs mcqs questions in NTS, PPSC and FPSC test papers. The person who is looking job should prepare the current affairs mcqs before appearing any of the above test.
We just start the current affairs mcqs with answers series for our respectable visitors all over the world, so he/she can prepare current affairs mcqs online. We update our site daily, keep touch with us to read upcoming sets of current affairs.


Current Affairs MCQs for NTS

Current Affairs MCQs for NTS, PPSC, FPSC and CSS Test Set 4

1. Who have made first century, double century and also triple century in day and night Test Match with pink ball in Oct 2016?
A). Misbah-ul-Haq (Pakistan)
B). David Warner (Australia)
C). Azhar Ali (Pakistan)
D). Hashim Amla (South Africa)
View Answer
Correct: C


2. Pakistan issued $1 billion five-year Sukuk bonds on October 6, 2016 at the rate of______?
A). 9.3%
B). 7.5%
C). 5.5%
D). 4.75%
View Answer
Correct: C


3. Which bank has installed world's highest ATM at Pakistan-China border In Khunjraab Pass in October 2016?
A). Muslim Commercial Bank (MCB)
B). United Bank Limited (UBL)
C). Allied Bank Limited
D). National Bank of Pakistan (NBP)
View Answer
Correct: D


4. 19th SAARC Conference-2016 which was held in Islamabad. Pakistan has postponed due to opposite of 3 SAARC _______ Countries?
A).Bangladesh, Afghanistan. India
B). India, Sri Lanka, Bangladesh
C). Nepal, India, Bangladesh
D).None of these
View Answer
Correct: A


5. Which country was declared as the third largest host for refugees by Amnesty international in October 2016?
A). Pakistan
B). Germany
C). Turkey
D). Jordan
View Answer
Correct: A


6. Joint military exercises started between Pakistan & Russia in September 2016 were called______?
A). Inspired Gambit
B). North Thunder
C). Joint Exercise 2016
D). Druzhba 2016 Or (Friendship 2016)
View Answer
Correct: D


7. Seven years old British Pakistani who became world's youngest computer programmer in September 2016 was_____?
A). Muhammad Usman
B). Hamza Shahzad
C). Ali Raza
D). lmran Abbas
View Answer
Correct: B


8. Military exercises held in September 2016 between Pak & USA in South Carolina were called_____?
A). Thunder bolt
B). Joint C-2016
C). Inspired Gambit
D). Druzhba 2016
View Answer
Correct: C


9. Which country got first position in test ranking in its cricket history on 22 Aug, 2016?
A). Pakistan
B). India
C). Australia
D). New Zealand
View Answer
Correct: A


10. Pakistan has launched Its biggest Navy's warship Fleet Tanker with the help of_____?
A). Turkey
B). China
C). USA
D). Canada
View Answer
Correct: A


11. Who is the current Chairman of NADRA?
A).Syed Muzzafar
B). Usman Yousaf Mobin
C). Tarlq Malik
D). Uzma Adil
View Answer
Correct: B


12. Current President of Azad Kashmir is_____?
A). Ch. Abdul Majeed
B). Sardar Yaqoob
C). Sardar Masood Khan
D). Barjees Tahir
View Answer
Correct: C


13. 'Combing Operation' means _____?
A). Kidney operation by qualified Surgeons
B). A bill passed by Pakistani Parliament
C). Striking operation by forces with helicopter
D).A searching operation by forces to find out hidden terrorists
View Answer
Correct: D


14. Russia will invest _______ in construction of North-South gas pipeline.
A). $1 billion
B). $2 billion
C). $3 billion
D). $4 billion
View Answer
Correct: B


15. The North-South gas pipeline will transport LNG from______?
A). Lahore to Karachi
B). Gwadar to Karachi
C).Gwadar to Sukkur
D). Karachi to Lahore
View Answer
Correct: D


16. The total length of North-South gas pipeline is________?
A). 1000 km
B). 1100 km
C). 1200 km
D). 1300 km
View Answer
Correct: B


17. The total length. of Karachi-Lahore Motorway is_____?
A). 1000 km
B). 1100 km
C). 1200 km
D). 1300 km
View Answer
Correct: B


18. The construction work on Karachi Green Line (or Karachi Metro Bus Service) was inaugurated on_____?
A). 10 February 2016
B). 16 February 2016
C). 20 February 2016
D). 26 February 2016
View Answer
Correct: D


19. Through TAPl gas pipeline Afghanistan, Pakistan and India will receive natural gas from_____?
A). Kazakhstan
B). Kyrgyzstan
C). Tajikistan
D). Turkmenistan
View Answer
Correct: D


20. Pakistan-Qatardeal to import LNG from Qatar to Pakistan is a government-to-government contract for_____ years.
A). 9
B). 10
C). 15
D). 20
View Answer
Correct: C


Next: Current Affairs MCQs Set 5

Previous: Current Affairs MCQs Set 3

Post a Comment

0 Comments