Current Affairs MCQs for NTS, PPSC, FPSC and CSS Test Set 3

Current Affairs MCQs for NTS

Current affairs mcqs 2017, current affairs mcqs for NTS, current affairs mcqs for PPSC, current affairs mcqs for FPSC, current affairs mcqs for CSS, current affairs mcqs of Pakistan, current affairs of Pakistan 2017, current affairs mcqs quiz, current affairs of world 2017, Pakistan current affairs mcqs, world current affairs mcqs, current affairs mcqs for NTS test set 3.

Current affairs multiple choice questions(mcqs) with answers is the compulsory section of all NTS jobs, PPSC jobs, CSS base jobs and FPSC jobs tests. There are 10 current affairs mcqs questions in NTS, PPSC and FPSC test papers. Job seekers or students should prepare the current affairs mcqs before appearing any of the above test.
According to the needs of job seekers we start the current affairs mcqs with answers series for our respectable visitors all over the world, so he/she can prepare current affairs mcqs online. We update our site daily, keep touch with us to read upcoming sets of current affairs.


Current Affairs MCQs for NTS, PPSC, FPSC and CSS Test Set 3

1. Pakistan has started direct train and freight service in December 2016 with which Country?
A). Iran
B). India
C). Afghanistan
D). China
View Answer
Correct: D


2. Till now, how many Chief of Army Staff(COAS) of Pakistan are selected from Baloch Regiment?
A). 2
B). 3
C). 4
D). 5
View Answer
Correct: C


3. General Qsmer Javed Bajwa took oath es Army Chief on_____?
A). 23 November 2016
B). 25 November 2016
C). 27 November 2016
D). 29 November 2016
View Answer
Correct: D


4. General Zubair Hayat is the____ Chairman Joint Chiefs of Staff Committee (CJCSC) of Pakistan.
A). 13th
B). 15th
C). 16th
D). 17th
View Answer
Correct: D


5. Gen Qamar Javed Bajwa is the ___ Chief of Army Staff of Pakistan.
A). 13th
B). 15th
C). 16th
D). 17th
View Answer
Correct: C


6. Newly selected Army Chief Qamar Javed Bajwa belongs to_____?
A). 16th Baloch Regiment
B). 6th FF
C). 5th Punjab
D). 13th Lancers
View Answer
Correct: A


7. Name the cricket stadium which is located In Khyber agency and inaugurated by Ret. Gen Raheel Sharif in November 2016?
A). Younas Khan cricket stadium
B). Shahid Afridi Cricket Stadium
C). Shoaib Akhtar Cricket Stadium
D). Miabah-ui-Haq Cricket Stadium
View Answer
Correct: B


8. Pakistan Army shot down Indian Quad Copter drone at LOC in November 2016 at which sector?
A). Bhimber sector
B). Rakhchakri sector
C). Shahkot sector
D). Jura sector
View Answer
Correct: B


9. Pakistan 9th international defense exhibition and seminar was held on 22, 25 November 2016 in Karachi Expo center its name____?
A). Defense Production Workshop-2013
B). Army Arms ideas-2016
C). lDEAS-2016
D). Combat-2016
View Answer
Correct: C


10. The only Pakistani to have climbed six of the world's tallest mountains of 8000m passed away on 21-Nov-2016 due to blood cancer was_____?
A). Ashraf Amman
B). Nazeer Sabar
C). All Mirza
D). Hassan Sadpara
View Answer
Correct: D


11. Current Minister of Planning and Development of Pakistan is ______?
A). Khurram Daslgir
B). Khwaja Saad Rafique
C). Ahsan Iqbal
D).Shoaib Ahmed Siddiqui
View Answer
Correct: C


12. lshrat-ui-Ebad has longest tenure as a governor of any province of Pakistan?
A). 12 years (2001-2012)
B). 10 Years ( 2006-2016)
C). 16 Years ( 2001-2016)
D). 14 Years ( 2002-2016)
View Answer
Correct: D


13. First caretaker female Chief Election Commissioner of Pakistan who took oath on 7 November-2016 name is ______?
A). Justice Majida Rizvi
B). Maryam Orangzaib
C). Justice (Retd) lrshad Qaiser
D). Khalida Parveen
View Answer
Correct: C


14. Current National Assembly of Pakistan?
A). 12th
B).13th
C). 14th
D). 16th
View Answer
Correct: C


15. 22nd amendment in 1973 constitution of Pakistanis related to ____ ?
A). Pak Army Trial Courts
B). Powers of Election Commission Members
C). NRO
D). None of these
View Answer
Correct: B


16. Woman seats in Senate are____?
A). 12
B). 10
C). 17
D). 4
View Answer
Correct: C


17. Renowned former producer and director of PTV died at the age of 73 years due to lung complications in Lahore on 4-11-2016, it's name is ______?
A).Sohail Azeem
B). Bushra Adil
C). Yawar Hayat
D). Nusrat Thakur
View Answer
Correct: C


18. Who received the 'most resilient journalist award by the international Free Press in Hague', Holland on 2nd November-2016?
A). Javed Chaudhry
B). Hamid Mir
C). Talat Hussain
D). Kamran Khan
View Answer
Correct: B


19. Pakistan Army won the gold medal at an annual international military patrolling exercise, 'Exercise Cambrian Patrol' held in____?
A). New South Wales, Australia
B). Moscow, Russia
C). Wales, United Kingdom
D). Istanbul, Turkey
View Answer
Correct: C


20. Which Pakistani woman footballer died in a road accident in Karachi on October 13, 2016?
A). Shahlyla Baloch
B). Samreen Marvi
C). lffat Saeed
D). None of above
View Answer
Correct: A


Next: Current Affairs MCQs Set 4

Previous: Current Affairs MCQs Set 2

Post a comment

0 Comments