Download MCQs Questions Android App

Current Affairs MCQs for NTS, PPSC, FPSC and CSS Test Set 2

current affairs mcqs 2017

Current affairs mcqs for NTS, current affairs mcqs 2017, current affairs mcqs Pakistan, current affairs of Pakistan 2017, current affairs mcqs quiz, current affairs of world 2017, Pakistan current affairs mcqs, world current affairs mcqs, current affairs mcqs for NTS test set 2.

Current affairs multiple choice questions with answers is the compulsory portion of all NTS jobs, PPSC jobs, CSS base jobs and FPSC jobs tests. There are 10 current affairs mcqs questions in NTS, PPSC and FPSC tests. A job seeker or student should prepare the current affairs mcqs before appearing any of the above test.
According to the needs of job seekers and students we start the current affairs multiple choice questions with answers series for our reader and respectable visitors all over the world so he/she can prepare current affairs mcqs online without buying costly books. We update our site daily, keep touch with us to read upcoming sets of current affairs.


Current Affairs MCQs for NTS, PPSC, FPSC and CSS Test Set 2

1. How many regulatory bodies were placed under the administrative control of the respective ministries concerned in December 2016?
A). 3
B). 4
C). 5
D). 7
View Answer
Correct: C


2. Who became first Pakistani to win ICC Spirit of Cricket Award in December 2016?
A). Shahid Khan Afridi
B). Misbah-uI-Haq
C). Younas Khan
D). Shoaib Malik
View Answer
Correct: B


3. China Pakistan Economic Corridor's (CPEC) total length is______?
A). 2442 KM
B). 2896 KM
C). 4400 KM
D). 7200 KM
View Answer
Correct: A


4. Who is current DG Rangers Sindh?
A). Major Nadeem Anjum
B). Gen Rizwan Akhtar
C). Gen Muhammad Saeed
D). Gen Asim Bajwa
View Answer
Correct: C


5. The 10-rupee coin, recently issued by SBP, contains the picture of_____?
A). Derawar Fort
B). Gwadar Port
C). Badshahi Mosque
D). Faisal Mosque
View Answer
Correct: D


6. What was the name of the "chaiwala" who got fame from social media in 2016?
A). Kamal Khan
B). Irshad Khan
C). Rasheed Khan
D). Arshad Khan
View Answer
Correct: D


7. Pakistan conducted It's ______ population census in 2017.
A). 4th
B). 5th
C). 6th
D). 7th
View Answer
Correct: C


8. Pakistan's sixth population census Was carried out in______?
A). February 2017
B). March 2017
C). April 2017
D). June 2017
View Answer
Correct: B


9. Who is the current DG ISPR of Pakistan Army?
A). Lt General Asim Saleem Bajwa
B). Major General Asif Ghafoor
C). Major General Athar Abbas
D). Major General Waheed Arshad
View Answer
Correct: B


10. USA has signed an agreement to provide Rs 8.5 billion to the WAPDA for the construction of?
A). Diamir Bhasha Dam Project
B). Kalabagh Dam Project
C). Kurram Tangi Dam Project
D). Mirani Dam Project
View Answer
Correct: C


11. Ex-PM Nawaz Sharief has inaugurated N-85 Surab-Hoshab road 448 KM long on 14th December 2016 in_____?
A). DG Khan
B). Hassan Abdal
C). Raheem Yar Khan
D). Turbat
View Answer
Correct: D


12. Name the special task force, which was established in December 2016 by Pakistan Navy to safeguard and protect the China-Pakistan Economic Corridor as well as Gwadar Port?
A). Task Force 2
B). Task Force 21
C). Task Force 44
D). Task Force 88
View Answer
Correct: D


13. Who was the first Pakistani female member of bomb disposal squad(BDU)?
A). Rafia Qaseem Baig
B). Maryyam Qadir
C). Sadia Maroof
D). None of these
View Answer
Correct: A


14. According to a notification by the ministry of law and justice, who will be the next Chief Justice of Pakistan in 2019?
A). Justice Mlan Saqib Nisar
B). Justice Anwar Zaheer Jamall
C). Justice Asif Saeed Khan Khosa
D). None of these
View Answer
Correct: C


15. Name the university whose department to be, rename as "Abdus Salam Center for physics" Approved by Ex-Prime Minister Nawaz Sharif in December 2016.
A). Quaid-e-Azam University Islamabad
B). Punjab University Lahore
C). Gomal University Di Khan
D). National Defence University Islamabad
View Answer
Correct: A


16. Name the International university which started Benazir Bhutto Leadership Program (BBLP)/ International Leadership Course In December 2016?
A). University of Oxford
B). Harvard University
C). University of Cambridge
D). None of these
View Answer
Correct: B


17. The 2017 Heart of Asia - Istanbul Ministerial Process will be hosted by which country?
A). Pakistan
B). Azerbaijan
C). Bhutan
D). India
View Answer
Correct: B


18. Heart of Asia - Istanbul Ministerial Process on December 3 to December 4, 2016 was hosted by which country?
A). Pakistan
B). Bhutan
C). India (Amritsar city)
D). Iran
View Answer
Correct: C


19. How many participating countries are there In Heart of Asia Conference?
A). 12
B). 14
C). 16
D). 18
View Answer
Correct: B


20. Number of Supporting Countries in Heart of Asia - Istanbul Ministerial Process are_____?
A). 15
B). 17
C). 19
D). 21
View Answer
Correct: B


Next: Current Affairs MCQs Set 3

Previous: Current Affairs MCQs Set 1

Post a Comment

0 Comments