Current Affairs MCQs for NTS, PPSC, FPSC Test Set 1

current affairs mcqs 2017

Current affairs mcqs, current affairs mcqs 2017, current affairs mcqs Pakistan, current affairs mcqs quiz, Pakistan current affairs mcqs, world current affairs mcqs, current affairs mcqs for NTS test set 1.

Current affairs mcqs is the compulsory portion of all NTS jobs, PPSC jobs, CSS base jobs and FPSC jobs. There are ten current affairs mcqs questions in NTS, PPSC and FPSC tests. A job seeker or students should prepare the current affairs mcqs before appearing any of the above test.
According to the needs of job seekers and students we start the current affairs mcqs series for our reader and respectable visitors all over the world so he/she can prepare current affairs mcqs online whithout buying costly books. We update our site on daily basis, keep touch with us to read upcoming sets of current affairs.


Current Affairs MCQs for NTS, PPSC, FPSC Test

1. Who became the first Pakistani woman bowler from the country in Women ODIs to take 100 wickets in One-Day International?
A). Anam Amin
B). Sana Mir
C). Asmavia Iqbal
D). Bismah Maroof
View Answer
Correct: B


2. Current Governor Sindh is_____?
A). Murad Ali Shah
B). Dr. Ishrat-ul-Ebad
C). Justice(R) Saeed-uz-Zaman
D). Muhammad Zubair Umar
View Answer
Correct: D


3. Name the Pakistan’s surface-to-surface ballistic missile, which is capable of delivering multiple warheads using Multiple Independent Re-entry Vehicle (MlRV) technology?
A). Shaheen-II
B). AbabeeI
C). Nasr
D). Ghauri
View Answer
Correct: B


4. Multan Metro Bus Project inaugurated by Ex-PM Nawaz Sharif on 24th January-2017 completed with cost of 28.88 billion Rs. it's route length is_______?
A). 18.5 KM
B). 22.5 KM
C). 27 KM
D). 33.5 KM
View Answer
Correct: A


5. Pakistan conducted a successful test of the 'Ababeel' surface-to-surface ballistic missile on 24 January 2017, It's range is ________?
A). 450 KM
B). 750 KM
C). 1400 KM
D). 2200 KM
View Answer
Correct: D


6. After how many years, Pakistan’s won first ODI on Australian soil in Jan 2017?
A). 10 Years
B). 12 Years
C). 15 Years
D). None of these
View Answer
Correct: B


7. The late Justice(R) Seeed-uz-Zemen Siddiqui Governor Sindh had served as the _________ Chief Justice of Pakistan.
A). 13th Chief Justice of Pakistan
B). 14th Chief Justice oi Pakistan
C). 15th Chief Justice of Pakistan
D). 16th Chief Justice of Pakistan
View Answer
Correct: C


8. The shortest-serving Governor in Sindh's history is_____?
A). Murad Ali Shah
B). Dr. Ishratul Ebad
C). Justice(R) Saeed-uz-Zaman
D). Khursheed Shah
View Answer
Correct: C


9. Pakistan test fired its first submarine launched cruise missile Babur-lll on 9 January 2017, has the range of______?
A). 450 KM
B). 550 KM
C). 650 KM
D). 700 KM
View Answer
Correct: A


10. Islamic military coalition termed to combat terrorism is the alliance of ______?
A). 34 Nations
B). 38 Nations
C). 41 Nations
D). 40 Nations
View Answer
Correct: C


11. Joint operations center to coordinate and support military operations of Saudi-led Islamic military alliance of 41 nations against terrorism is located in______?
A). Riyadh
B). Jeddah
C). Medina
D). Dammam
View Answer
Correct: A


12. Who has been appointed as a Chief of Saudi-led Islamic anti-terror alliance of 41 nations in January 2017?
A). General (R) Ashfaq Parvez Kayani
B). General (R) Raheel Sharif
C). General (R) Pervez Musharraf
D). General Qamar Javed Bajwa
View Answer
Correct: B


13. Who became most experienced International umpire In cricket history In January 2017?
A). Aleem Dar
B). Rod Tucker
C). Sundaram Ravi
D). Marais Erasmus
View Answer
Correct: A


14. Justice Mian Saqib Nisar took oath as Chief justice of Pakistan on_____?
A). 25 December 2016
B). 31 December 2016
C). 11 January 2017
D). 15 January 2017
View Answer
Correct: B


15. Who is Current Chief justice of Pakistan?
A). Justice Anwar Zaheer Jamali
B). Justice Mian Saqib Nisar
C). Justice Nasir-ul-Mulk
D). Justice Iftikhar Muhammad Chaudhry
View Answer
Correct: B


16. The current Chief Justice of Peshawar High Court is______?
A). Justice Mazhar Alam Khan Miankhel
B). Justice Mian Fasih-uI-Mulk
C). Justice Dost Muhammad Khan
D). Justice Yahya Afridi
View Answer
Correct: D


17. Recently inaugurated Chashma- III nuclear power plant can generate____ of electricity.
A). 150 Megawatts
B). 340 Megawatts
C). 360 Megawatts
D). 400 Megawatts
View Answer
Correct: B


18. Pak-Jordan Joint military exercise was held in December-2016 near Attock called______?
A). Raad-ui-Baraq
B). Ataturk-IX
C). Friendship-2016
D). Fajr-ul-Sharq 1
View Answer
Correct: D


19. Ex-PM Nawaz Inaugurated 340 MW Chashma Nuclear Project-III in Mianwali on 28 December-2016 with the help of_____?
A). Russia
B). China
C). Turkey
D). USA
View Answer
Correct: B


20. What is the name of the gate which is recently inaugurated In December 2016 at Pak-lran border in Taftan?
A). Pakistan Gate
B). Iran Gate
C). Friendship Gate
D). None of these
View Answer
Correct: A


Next: Current Affairs MCQs Set 2

Post a comment

1 Comments

Do Not Enter any Link, All comments checked before published