Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 5

Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 5

MS Word MCQs, Microsoft Office Word Multiple choice Questions With Answers Set 5. Microsoft Word is the popular word processing application program by Microsoft which fulfill your all word processing needs in school, colleges, universities, companies and almost every kind of profession. In MS Word you can easily create your assignments, CV's, professional letter, thesis, applications, memos and all type of documents according to your needs.

Microsoft word multiple choice questions with answers series covers all Microsoft word versions MCQs. Everyone can prepare his/her jobs or admissions entry test all over the world. These Microsoft word MCQs compiles from past objective types admissions/jobs examination tests. You can also enhance your word knowledge by following this series. The students from Pakistan who want to prepare their NTS test for educators posts and PPSC tests for lecturer posts can also follow this series because most of the MCQs questions in NTS tests and PPSC tests are covered in this series.

This MCQs series is very helpful to those who want to prepare test for computer operator jobs, data entry jobs, clerk jobs, stenographer jobs, content writer jobs, content editor jobs and all those jobs in which the most work is writing.


Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 5

1. You can detect spelling and grammar errors by using_______shortcut key ?
A). Press Shift + F7
B). Press Ctrl + F7
C). Press Alt+ F7
D). Press F7
View Answer
Correct: D


2. Ctrl + G is a quick shortcut to_________ ?
A). Open Paragraph Dialog box activating Goto Tab
B). Open Page Setup Dialog box activating Goto Tab
C). Open Find and Replace Dialog box with activating Goto Tab
D). Open Goto Dialog box
View Answer
Correct: C


3. Columns dialog box can be opened from ?
A). Format menu Columns submenu
B). Double click on column space in ruler
C). Press Alt + O + C
D). All of above
View Answer
Correct: D


4. The _____ or typeface, defines the appearance and shape of letters, numbers, and special characters ?
A). font
B). font size
C). point
D). paragraph formatting
View Answer
Correct: A


5. Ctrl + V used for______?
A). Paste Texts in the beginning of Document
B). Paste Images in the beginning of Document
C). Paste Tables at the middle of Document
D). None of the above
View Answer
Correct: D


6. Which operation you will perform if you need to move a block of text ?
A). Copy and Paste
B). Cut and Paste
C). Paste and Delete
D). Paste and Cut
View Answer
Correct: B


7. Change the _____ to create a document in wide format ?
A). Page Orientation
B). Page margins
C). Paper Style
D). Paper Source
View Answer
Correct: A


8. A _____ is a collection of predefined design elements and color schemes ?
A). feature
B). hyperlink
C). palette
D). themes
View Answer
Correct: D


9. Where can you find the horizontal split bar on MS Word screen?
A). On the left of horizontal scroll bar
B). On the right of horizontal scroll bar
C). On the top of vertical scroll bar
D). On the bottom of vertical scroll bar
View Answer
Correct: C


10. Where can you change the vertical alignment ?
A). Formatting toolbar
B). Paragraph dialog box
C). Page Setup dialog box
D). Standard toolbar
View Answer
Correct: C


11. By default on which page the header or the footer is printed ?
A). on first page
B). on alternate page
C). on every page
D). none of the above
View Answer
Correct: B


12. The_______ is the blinking vertical line in your document. It indicates where you can enter ______ on the page.?
A). header, footer
B). insertion point, text
C). cursor, page
D). none of the above
View Answer
Correct: B


13. Which feature helps you to inserts the contents of the Clipboard as text without any formatting ?
A). Paste Special
B). Format Painter
C). Page Setup
D). Styles
View Answer
Correct: D


14. Which of the following is true regarding page Orientation of a Document ?
A). Page Orientation can be change at any time
B). Page Orientation of document determines by printer
C). Page Orientation must be set before start typing
D). Page Orientation of a document cannot be changed
View Answer
Correct: A


15. Portrait and Landscape are two_____ ?
A). Page Orientation
B). Paper Size
C). Page Layout
D). All of above
View Answer
Correct: A


16. With which view can you see how text and graphics will appear on the printed page ?
A). Normal
B). Print Layout
C). Outline
D). Web Layout
View Answer
Correct: B


17. Ctrl + T shortcut key used for_____?
A). Hanging Indent
B). Left Indent
C). Open Tabs Dialog box
D). Terminate all opened Dialog box
View Answer
Correct: A


18. Ctrl + P is used to______?
A). Open Paragraph Dialog Box
B). Open Page Format Dialog Box
C). Open Save Dialog Box
D). Open Print Dialog box
View Answer
Correct: D


19. Ctrl + H shortcut is used for_____ ?
A). Open Find and Replace Dialog box with activating Replace Tab
B). Open Format Dialog box activating Insert Hyperlink tab
C). Open Insert Dialog box activating Insert Hyperlink Tab
D). Open Insert Hyperlink Dialog box
View Answer
Correct: A


20. Ctrl + F is a shortcut combination for____ ?
A). Open Find and Replace Dialog box with activating Find Tab
B). Open Page Setup Dialog box with activating Layout Tab
C). Open Font Dialog Box with activating Font tab
D). Open File Save as Dialog box
View Answer
Correct: A


Next: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 6

Previous: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 4

Post a comment

3 Comments

  1. thank you sir...it's very helpful

    ReplyDelete
  2. helo this mcqs is wrong that by default Header and Footer is printed on alternate page

    ReplyDelete
  3. Is website main mistake hain ...please rectify

    ReplyDelete

Do Not Enter any Link, All comments checked before published