Fundamentals of Computer MCQ Questions With Answers Set 3

Fundamentals of Computer MCQ Questions With Answers Set 3

Fundamental of Computer MCQs, Fundamentals of computer multiple choice questions with answers set 3. Fundamental of computer is the term which covers the topics of all computer basic hardware, software properties such as computer input, output, processing and storage unit. The functionality of a modern computer, the evolution of computer, the inventors of early computers and basic parts structure of a computer.

Our Fundamentals of computer MCQs sets include all type of multiple choice questions with answers and explanation which covers the major basic topics of a computer such as history of computers, classification of computers, generation of computers, computer languages, computer peripherals, storage devices, computer security threats, computer viruses protection, computer basic networking, Microsoft Windows, computer motherboard parts & structure and important terms related to computer windows functionality.


Fundamentals of Computer MCQ Questions With Answers Set 3

1. All of the following are examples of computer input units EXCEPT?
A). Scanner
B). Speaker
C). Bar code reader
D). Keyboard
View Answer
Correct: B


2. Which of the following units is the biggest capacity?
A). Byte
B). Kilobyte
C). Gigabyte
D). Megabyte
View Answer
Correct: C


3. If you Cut a file from "Documents" folder then Paste it at "Music" folder then?
A). You can find the file only at "Music" folder
B). You can find the file only at "Documents" folder
C). You can find the file at both folders "Documents" and "Music"
D). You can’t find the file at any folder "Documents" or "Music"
View Answer
Correct: A


4. Which of these could be done using internet?
A). E-mails
B). Shopping
C). Education
D). All choices are correct
View Answer
Correct: D


5. Computer converts everything before processing to?
A). Letters
B). Numbers from 0 to 9
C). Letters, digits or symbols
D). Zeros and ones numbers
View Answer
Correct: D


6. The term ‘Computer’ is derived from____?
A). Latin
B). German
C). French
D). Arabic
View Answer
Correct: A


7. Who is the inventor of "Difference Engine"?
A). Allen Turing
B). Charles Babbage
C). Simur Cray
D). Augusta Adaming
View Answer
Correct: B


8. Who is the true inventor & father of Computer?
A). Allen Turing
B). Simur Cray
C). Charles Babbage
D). Augusta Adaming
View Answer
Correct: C


9. Which of the following controls the process of interaction between the user and the operating system?
A). User interface
B). Language translator
C). Platform
D). Screen saver
E). None of these
View Answer
Correct: A


10. The first computers were programmed using?
A). assembly language
B). machine language
C). source code
D). object code
E). spaghetti code
View Answer
Correct: B


11. Who is the father of Computer science?
A). Simur Cray
B). Charles Babbage
C). Allen Turing
D). Augusta Adaming
View Answer
Correct: C


12. _______is a combination of hardware and software that facilitates the sharing of information between computing devices.
A). peripheral
B). network
C). expansion board
D). digital device
View Answer
Correct: B


13. The settings are automatic and standarD).
A). icon
B). default
C). CPU
D). peripheral
E). None of these
View Answer
Correct: B


14. Coded entries which are used to gain access to a computer system are called?
A). Entry codes
B). Code words
C). Security commands
D). Passwords
View Answer
Correct: D


15. Which of the following statements is true?
A). Minicomputer works faster than Microcomputer
B). Microcomputer works faster than Minicomputer
C). Speed of both the computers is the same
D). The speeds of both these computers cannot be compared with the speed of advanced
View Answer
Correct: A


16. To view information on the web you must have a______.
A). cable modem
B). NIC
C). Domain Name Server
D). hypertext viewer
E). web browser
View Answer
Correct: E


17. Which of the following commands is given to restart the computer?
A). Ctrl + Alt + Tab
B). Ctrl + Shift + ?
C). Ctrl + Shift + Del
D). Ctrl +Alt + shift
E). Ctrl + Alt + Del
View Answer
Correct: E


18. You organize files in computer by storing them in______.
A). archives
B). indexes
C). folders
D). lists
View Answer
Correct: C


19. What type of resource is most likely to be a shared common resource in a computer Network?
A). Printers
B). Speakers
C). Floppy disk drives
D). Keyboards
E). Mouse
View Answer
Correct: A


20. Which device is required for the Internet connection?
A). Joystick
B). NIC Card
B). CD Drive
D). Modem
View Answer
Correct: D


Next: Fundamentals of Computer MCQ Questions With Answers Set 4

Previous: Fundamentals of Computer MCQ Questions With Answers Set 2

Post a comment

1 Comments

Do Not Enter any Link, All comments checked before published