Download MCQs Questions Android App

Everyday Science MCQs with Answers Set 5

Everyday Science MCQs for PPSC

Everyday Science MCQs with Answers Set 5. Everyday science multiple choice questions for lecturer, mcqs of everyday science, everyday science mcqs for educators, everyday science mcqs for headmaster, everyday science mcqs for Fpsc, NTS past papers, PPSC past papers, everyday science solved mcqs, solved NTS tests mcqs.

There is 1 to 5 everyday science mcqs included in NTS, PPSC, FPSC, CSS and others jobs or admission tests. The individual should prepare the everyday mcqs before attend the test. The following is the 5th set of everyday mcqs which have 25 mcqs along with their answers.

Everyday Science MCQs with Answers Set 5

1. B.C.G. vaccine is used against_____?
A). Food poisoning
B). Leprosy
C). T.B
D). None of these
View Answer
Correct: C


2. Jaundice is a symptom of disease of_____?
A). Kidney
B). Liver
C). Thyroid
D). Pancreas
View Answer
Correct: B


3. Hepatitis is a disease of _____?
A). Kidney
B). Liver
C). Thyroid
D). Pancreas
View Answer
Correct: B


4. Which organ is affected by Pneumonia?
A). Spleen
B). Liver
C). Lungs
D). Joints
View Answer
Correct: C


5. Which of the following diseases is caused by a virus?
A). Smallpox
B). Tuberculosis
C). Malaria
D). Cholera
View Answer
Correct: A


6. Small-pox is a deadly and highly contagious _____?
A). Bacterial disease
B). Viral disease
C). Fungal disease
D). None of these
View Answer
Correct: B


7. Leukemia is a disease of the_____?
A). Lungs
B). Blood
C). Skin
D). Nerves
View Answer
Correct: B


8. Which of the following causes Malaria?
A). Insect
B). Bacteria
C). Protozoa
D). Virus
View Answer
Correct: C


9. Who was the first person to televise pictures of moving objects?
A). John Logie Baird
B). George Carey
C). C.F. Jenkins
D). Paul Nipkow
View Answer
Correct: A


10. Which of the following was discovered by Ronald Ross?
A). Malaria parasite
B). Cholera germs
C). Jaundice germs
D). None of these
View Answer
Correct: A


11. Radioactivity was discovered by _____?
A). Henry Bequerel
B). Marie Curie
C). Newton
D). Einstein
View Answer
Correct: A


12. Who discovered neutrons?
A). Chadwick
B). Thomson
C). Rutherford
D). Goldstein
View Answer
Correct: A


13. Cell theory was propounded by_____?
A). R. Virchow
B). Robert Hooke
C). Schleiden and Schwann
D). William Harvey
View Answer
Correct: C


14. Who is known as the Father of Zoology?
A). Schaller
B). Perkins
C). Dawkins
D). Aristotle
View Answer
Correct: D


15. Electron was discovered by _____?
A). Ernest Rutherford
B). Max Planck
C). Joseph Thomson
D). Albert Einstein
View Answer
Correct: C


16. Who invented the hydrogen bomb?
A). Oppenheimer
B). Albert Einstein
C). Samuel Cohen
D). Edward Teller
View Answer
Correct: C


17. Who invented the internal combustion engine?
A). Franco Modigliani
B). Rudolf Diesel
C). Carl Benz
D). Jacques
View Answer
Correct: B


18. Which device was invented in 1973 by Dr Martin Cooper at Motorola?
A). Cordless phone
B). Pager
C). Cell phone
D). Satellite phone
View Answer
Correct: C


19. Who invented the Ball Point Pen?
A). Write Brothers
B). Bicc Brothers
C). Biro Brothers
D). Waterman
View Answer
Correct: C


20. James Watt is famous for invention of_____?
A). Steam boat
B). Diving bell
C). Steam engine
D). Hot air balloon
View Answer
Correct: C


21. Who discovered X-rays?
A). Ernest Rutherford
B). Niels Bohr
C). Wilhelm Roentgen
D). J. J. Thomson
View Answer
Correct: C


22. Zero was invented by_____?
A). Al Khwarizmi
B). Ibn Rushed
C). William Kelvin
D). None of these
View Answer
Correct: A


23. Who propounded the theory that the Earth revolves round the Sun?
A). Galileo
B). Newton
C). Copernicus
D). Kepler
View Answer
Correct: C


24. Who discovered hydrogen?
A). Joseph Priestley
B). Henry Cavendish
C). Humphry Davy
D). Dmitri Mendeleyev
View Answer
Correct: B


25. Who built the first fully practical airplane?
A). Henry Ford
B). Wilbur and Orville Wright
C). Albert Einstein
D). Thomas Edison
View Answer
Correct: B


Post a Comment

0 Comments