Download MCQs Questions Android App

Sentence Completion Test MCQs Set 3

English mcqs for PPSC

English mcqs, english grammar mcqs for nts test, english solved mcqs for nts test, english mcqs test with answers, english mcq with answers for competitive exams, general english multiple choice questions, english mcq with answers pdf, english mcqs for sst, english solved mcqs for nts test pdf, solved mcqs of english grammar, ppsc english mcqs solved, ppsc past papers of english lecturer pdf, ppsc past papers of english lecturer solved.

Sentence completion test MCQs Set 3. Sentence completion test MCQs Set 2. Sentence completion mcqs are the 1st question of the English section of any NTS, PPSC, FPSC, or CSS test. According to the needs of students, job seekers or the candidates who want to appear in any NTS, PPSC job test we start the sentence completion mcqs series. Every set comprise 20 multiple choice questions with answers. All the mcqs are taken from the past NTS, PPSC, CSS test. It should help you to prepare sentence completion section.

Sentence Completion Test MCQs Set 3

1. The principle of living and acting for the welfare of others is called _____.
A). altruism
B). asceticism
C). egoism
D). misogynism
View Answer
Correct: A


2. The alchemists, though they are often supposed to have been _____ or confidence tricksters were actually skillful technologists.
A). empiricists
B). polemicists
C). pragmatists
D). charlatans
View Answer
Correct: D


3. Bullock carts and hand pumps seem _____ in a village whose skyline is dominated by telephone cables and satellite dishes.
A). anachronisms
B). exigencies
C). diversions
D). provocations
View Answer
Correct: A


4. A _____ child, she was soon bored in class; she already knew more mathematics than her junior school teachers.
A). obdurate
B). precocious
C). querulous
D). recalcitrant
View Answer
Correct: B


5. The explorer was unable to _____ the stream since an enraged barred the way.
A). assuage
B). parch
C). savor
D). describe
View Answer
Correct: A


6. Change your _____ and you change your world!
A). Thoughts
B). Job
C). Name
D). Sexuality
View Answer
Correct: A


7. One who fights for the sake of money is called _____.
A). machinist
B). fanatic
C). patriotic
D). mercenary
View Answer
Correct: D


8. Aslam Khan is eighty years old so he is called ____.
A). septuagenarian
B). octogenarian
C). Centenary
D). immortal
View Answer
Correct: B


9. Capable of dealing with many subjects is called _____.
A). stoic
B). popular
C). versatile
D). gregarious
View Answer
Correct: C


10. To be expert in using hands is called _____.
A). dexterous
B). crude
C). ingenuous
D). versatile
View Answer
Correct: A


11. A person who is too stubborn to admit is called _____.
A). oblique
B). obdurate
C). determined
D). fascinated
View Answer
Correct: B


12. A person who feels sorry for a wrong he has done is called _____.
A). literate
B). illiterate
C). compunctions
D). overt
View Answer
Correct: C


13. _____ is a person who is always looking for a fight.
A). bellicose
B). chivalrous
C). patriot
D). bigot
View Answer
Correct: A


14. When one discovers that everything is not really all that fine and dandy, they discover that something is not a "bed of ____" Complete the idiomatic phrase.
A). Daisies
B). Wild flowers
C). Daffodils
D). Roses
View Answer
Correct: D


15. The revolution in art has not lost its steam, it _____ on as fiercely as ever.
A). trudges
B). meanders
C). edges
D). rages
View Answer
Correct: D


16. Each occupation has its own _____ bankers, lawyers and computer professionals, for example, all use among themselves language which outsiders have difficulty following.
A). merits
B). disadvantages
C). rewards
D). jargon
View Answer
Correct: D


17. _____ by nature, Jones spoke very little even to his own family members.
A). garrulous
B). equivocal
C). taciturn
D). arrogant
View Answer
Correct: C


18. Biological clocks are of such _____ adaptive value to living organisms, that we would expect most organisms to _____ them
A). clear - avoid
B). meager - evolve
C). significant - eschew
D). obvious - possess
View Answer
Correct: D


19. Many people at that time believed that spices help preserve food; however, Hall found that many marketed spices were _____ bacteria, moulds and yeasts.
A). devoid of
B). teeming with
C). improved by
D). destroyed by
View Answer
Correct: B


20. The formerly _____ waters of the lake have been polluted so that the fish are no longer is visible from the surface.
A). muddy
B). tranquil
C). stagnant
D). pellucid
View Answer
Correct: D


Next: Sentence Completion MCQs Set 4

Previous: Sentence Completion MCQs Set 2

Post a Comment

0 Comments