Sentence Completion Test MCQs Set 2

Sentence Completion Test MCQs Set 2

Sentence completion test MCQs Set 2. Sentence completion mcqs are the 1st question of the English section of any NTS, PPSC, FPSC, or CSS test. Sentence completion mcqs can be solved easily if your vocabulary is good. Before attempted these questions read the full sentence thoroughly. Figure out the helping clues in the sentence, check the sentence nature either the sentence is negative or positive, try to fit the given choices which are closely related to the sentence.

According to the needs of students, job seekers or the candidates who want to appear in any NTS, PPSC job test we start the sentence completion mcqs series. Every set comprise 20 multiple choice questions with answers. All the mcqs are taken from the past NTS, PPSC, CSS test. It should help you to prepare sentence completion section.

Sentence Completion Test MCQs Set 2

1. Do not be fooled by her ______ manner, her superficial _____ belies her worldliness.
A). ingenuous - proficiency
B). worldly - simplicity
C). unsophisticated - naivete
D). gregarious - isolation
View Answer
Correct: C


2. The student was extremely foolhardy, he had the _____ to question the senior professor's judgment.
A). wisdom
B). temerity
C). interest
D). trepidation
View Answer
Correct: B


3. Losing that job was a blessing in disguise because it meant I _____.
A). got a much better job
B). lost my house
C). was unemployed for years
D). none of these
View Answer
Correct: A


4. After saying Beverly made too many mistakes, Bob added insult to injury by saying _____.
A). they were small mistakes
B). she worked very slowly
C). her work was excellent
D). none of these
View Answer
Correct: B


5. In business, it's often necessary to be quick on the draw, but sometimes it's better to _____.
A). think carefully before doing something
B). do something faster than others
C). be slow to understand what's happening
D). none of these
View Answer
Correct: A


6. If you read between the lines, you will _____.
A). Know what the writer really thinks
B). Be able to read a lot quicker
C). Make up the story for yourself
D). None of these
View Answer
Correct: A


7. It stands to reason that the best way to learn to speak a foreign language is to _____.
A). read about it
B). think about it
C). practice using it
D). none of these
View Answer
Correct: C


8. Her name is mud these days because _____.
A). she changed it
B). she didn't clean up
C). she was caught cheating
D). none of these
View Answer
Correct: C


9. Her name escaped me just as I was introducing her to other guests I felt ______.
A). embarrassed
B). very proud
C). quite angry
D). none of these
View Answer
Correct: A


10. Which of the following might a politician pull out of his bag of tricks during an election campaign?
A). a pack of cards
B). a white rabbit
C). a promise to cut taxes
D). none of these
View Answer
Correct: C


11. The bombing of their embassy should have been a wake-up call that told them many people _____.
A). liked what their country was doing
B). didn't like what their country was doing
C). didn't care what their country was doing
D). none of these
View Answer
Correct: B


12. If someone drops a bombshell, they _____.
A). make a serious mistake
B). create a big problem
C). have some really big news
D). none of these
View Answer
Correct: C


13. Leila said the new restaurant was nothing to write home about. She thought it was ______.
A). excellent
B). just average
C). really terrible
D). none of these
View Answer
Correct: B


14. Bob and Jane decided to tie the knot because _____.
A). it had come undone
B). they loved one another
C). they needed to save money
D). none of these
View Answer
Correct: B


15. Marrying James was just a means to an end for Kerry. Her real goal was _____.
A). to be his wife
B). to meet his sister
C). to be rich
D). none of these
View Answer
Correct: C


16. You could be in a vicious circle if the solution to one problem becomes the _____.
A). cause of another one
B). result of another one
C). solution to another one
D). none of these
View Answer
Correct: A


17. Our workers are already upset, and you'll just add fuel to the fire if you ______.
A). give them a bonus
B). pay for their medical care
C). cut their wages
D). none of these
View Answer
Correct: C


18. For An, music is an end in itself She doesn't do it to _____.
A). enjoy herself
B). entertain people
C). make money
D). none of these
View Answer
Correct: C


19. You can keep abreast of current affairs by _____.
A). reading old newspapers
B). watching the latest movies
C). checking out news websites
D). none of these
View Answer
Correct: C


20. If you got somewhere safe and sound, you got there _____.
A). because it was easy to get there
B). even though you got hurt on the way
C). even though there was some danger on the way
D). none of these
View Answer
Correct: C


Next: Sentence Completion MCQs Set 3

Previous: Sentence Completion MCQs Set 1

Post a comment

0 Comments