Download MCQs Questions Android App

English Preposition MCQs With Answers Set 2

English Preposition MCQs With Answers Set 2

English preposition mcqs with answers, preposition test for NTS. A preposition is a short word such as after, in, to, on, and with. Prepositions are usually used in front of nouns or pronouns and they show the relationship between the noun or pronoun and other words in a sentence. There are approximately 80 to 100 prepositions in the English language. Prepositions don't stand alone. They work in groups of words that we call prepositional phrases.

English Prepositions mcqs are the part of any NTS, PPSC, FPSC test. There are 2-5 preposition mcqs included in every NTS / PPSC job test. Before appearing in either test we should prepare it. According to the needs of students, job seekers and our loyal readers we start the preposition mcqs series in which you can prepare the preposition mcqs perfectly. All the mcqs taken from the past NTS, PPSC, FPSC tests. These preposition mcqs are helpful in every NTS or PPSC jobs test.


English Preposition MCQs With Answers Set 2

1. I am fed up_____ his mess.
A).with
B). of
C). about
D). in
View Answer
Correct: A


2. He is tired_____ their complaints
A). about
B). of
C). on
D). in
View Answer
Correct: B


3. She will be there_____ you
A). for
B). in
C). about
D). of
View Answer
Correct: A


4. The trouble_____ him is that he never knows when to keep quiet.
A). about
B). in
C). with
D). of
View Answer
Correct: C


5. Shall I ask_____ the bill?
A).about
B). in
C). of
D). for
View Answer
Correct: D


:>>Watch Top 10 Interesting Facts About Russia That You May Not Know Before


6. Everybody blamed him_____ the accident.
A). for
B). in
C). about
D). of
View Answer
Correct: A


7. Congratulations_____ your engagement.
A). about
B). in
C). on
D). of
View Answer
Correct: C


8. She is sick_____ her job.
A). in
B). about
C). on
D). of
View Answer
Correct: D


9. The mission is_____ United Nations control.
A). about
B). under
C). in
D). of
View Answer
Correct: B


10. I need it by Friday_____ the latest.
A). at
B). in
C). about
D). of
View Answer
Correct: A


11. They are associated_____ our company.
A). about
B). with
C). in
D). of
View Answer
Correct: B


12. She has nothing_____ common with them.
A). in
B). of
C). about
D). on
View Answer
Correct: A


13. Their share price fell to_____ ten rupees yesterday.
A). under
B). below
C). both a and b
D). not a nor b
View Answer
Correct: C


14. I could not find the solution_____ the problem.
A). about
B). in
C). to
D). of
View Answer
Correct: C


15. Their boss has them all completely_____ her thumb. They are really scared of her.
A). under
B). about
C). in
D). of
View Answer
Correct: A


:>>Watch Top 5 Most Beautiful Places to Visit in The World


16. In the_____ example, you can see how it works.
A). in
B). about
C). above
D). of
View Answer
Correct: C


17. They walked_____ the bridge.
A). in
B). about
C). over
D). of
View Answer
Correct: C


18. _____ all, you should make sure there are no typos.
A). in
B). about
C). above
D). of
View Answer
Correct: C


19. The goods that had not been claimed were sold_____ the Police Property Act.
A). in
B). under
C). of
D). about
View Answer
Correct: B


20. He was in prison for_____ three years.
A). over
B). about
C). of
D). in
View Answer
Correct: A


21. They have closed_____ 50 newspapers this year.
A). in
B). over
C). of
D). about
View Answer
Correct: B


22. It is only_____ the end of the book that we find out who the father really was.
A). about
B). in
C). of
D). at
View Answer
Correct: D


23. You have finished _____ last at last.
A). about
B). in
C). of
D). at
View Answer
Correct: D


24. I know nothing _____ the matter.
A). in
B). about
C). of
D). on
View Answer
Correct: B


25. The company has been _____ fire from investors because of its poor performance this year.
A). under
B). in
C). about
D). of
View Answer
Correct: A


:>>Watch Top 25 Quarantine Haircuts Fails During COVID 19 Pandemic


26. The results were _____ average.
A). about
B). above
C). in
D). of
View Answer
Correct: B


27. What is the matter _____ her?
A). of
B). about
C). with
D). on
View Answer
Correct: C


28. She is feeling a bit _____ par.
A). below
B). under
C). both a and b
D). not a nor b
View Answer
Correct: C


29. They manufacture it _____ licence from the parent company.
A). about
B). in
C). under
D). of
View Answer
Correct: C


30. That reminds me _____ when I was at university.
A). about
B). of
C). in
D). on
View Answer
Correct: B


Next: English Preposition MCQs With Answers Set 3

Previous: English Preposition MCQs With Answers Set 1

Post a Comment

0 Comments