Microsoft Word Keyboard Shortcut Keys MCQ Questions With Answers Set 1

Microsoft Office Word 2007 Keyboard Shortcut Keys MCQ Questions With Answers Set 1

Microsoft Office Word Keyboard Shortcut Keys MCQ Questions With Answers Set 1. Keyboard shortcuts are a quick method to apply different tasks on selected contents. Every software provides numerous keyboard shortcuts in their application so users can do their work faster. Microsoft Office provides keyboard shortcut keys combinations in their all old and latest versions to make users work-friendly and fast. Microsoft Word also has a lot of keyboard shortcut keys options that can be used in preparing any type of document. Every keyboard shortcut key trigger an action which applied on active document selected section or whole document even whole file.
Some shortcut keys consist of a single keyboard key and some have more than one key which is separated by (+) sign. It's means '+' is not directly used in a shortcut it's just a concatenation symbol for shortcut keys. For example to save a document you probably used Ctrl+S keyboard key, but when you want to use this shortcut you will just press 'Ctrl' and 'S' keys only on keyboard.

MS Word shortcut keys multiple choice questions series is designed to prepare the exams and jobs test of computer science. It's also useful for beginners who did not use shortcut keys ever. Every Govt job/admission test has shortcut keys type MCQs questions. Each question has four choices in which one is true. You should analyze the functions of the given shortcut keys in options and then select the most suitable option to solve the question.

Word Shortcut Keys MCQ'S Set 1

1. Switch to the next window from current window used______?
A). CTRL+TAB
B). ALT+TAB
C). ALT+RIGHT ARROW
D). END Key
View Answer
Correct: B


2. Switch to the previous window from current window used______?
A). ALT+SHIFT+TAB
B). Home Key
C). ALT+LEFT ARROW
D). CTRL+SHIFT+TAB
View Answer
Correct: A


3. Close the active window used______?
A). CTRL+X
B). CTRL+W
C). CTRL+F4
D). b and c only
View Answer
Correct: D


4. Restore down the size of the maximized window used_____?
A). ALT+F5
B). CTRL+F5
C). SHIFT+F5
D). ALT+CTRL+F5
View Answer
Correct: A


5. Move to a task pane from another pane in the program window clockwise direction used_____?
A). F3
B). F5
C). F4
D). F6
View Answer
Correct: D


6. Move to a task pane from another pane in the program window counterclockwise direction used______?
A). ALT+F6
B). SHIFT+F6
C). CTRL+F6
D). ALT+LEFT ARROW
View Answer
Correct: B


:>>Watch Top 12 Dangerous Beaches in the World

7. When more than one window is open, then switch to the next window from current window used_______?
A). ALT+RIGHT ARROW
B). SHIFT+F6
C). CTRL+F6
D). ALT+F6
View Answer
Correct: C


8. To maximize or restore a selected window used ______?
A). CTRL+F7
B). CTRL+F8
C). CTRL+F9
D). CTRL+F10
View Answer
Correct: D


9. Capture and copy a picture of the screen to the Clipboard use______?
A). PrntScr
B). CTRL+P
C). CTRL+F9
D). PRINT Window
View Answer
Correct: A


10. To move from an open dialog box back to the document, for dialog boxes that support this behavior such as Find and Replace_____?
A). CTRL+F7
B). ALT+SHIFT+F6
C). ALT+LEFT ARROW
D). ALT+F6
View Answer
Correct: D


11. Move to the next option or option group use______?
A). ALT+TAB
B). CTRL+TAB
C). TAB
D). CTRL+RIGHT ARROW
View Answer
Correct: C


12. Move to the previous option or option group use_____?
A). SHIFT+TAB
B). CTRL+TAB
C). CTRL+LEFT ARROW
D). ALT+TAB
View Answer
Correct: A


:>>Watch 5 Most Beautiful Places to Visit in The World

13. Switch to the next tab in a dialog box use_____?
A). ALT+TAB
B). CTRL+TAB
C). SHIFT+TAB
D). a and c only
View Answer
Correct: B


14. Switch to the previous tab in a dialog box use_______?
A). ALT+TAB
B). SHIFT+TAB
C). ALT+SHIFT+TAB
D). CTRL+SHIFT+TAB
View Answer
Correct: D


15. To move between options in an open drop-down list, or between options in a group of options used_____?
A). UP AND DOWN ARROW
B). LEFT ARROW
C). RIGHT ARROW
D). All of the above
View Answer
Correct: D


16. To perform the action assigned to the selected button; select or clear the selected check box used____?
A). SPACEBAR
B). ENTER
C). SHIFT
D). CTRL+ENTER
View Answer
Correct: A


17. To select an option from the menu bar used_____?
A). SHIFT+ the letter highlighted in an option
B). ALT+ the letter highlighted in an option
C). CTRL+ the letter highlighted in an option
D). none of the above
View Answer
Correct: B


18. To open a selected drop-down list used____?
A). SHIFT+DOWN ARROW
B). ALT+RIGHT ARROW
C). CTRL+DOWN ARROW
D). ALT+DOWN ARROW
View Answer
Correct: D


:>>Watch Watch Pakistan Stock Exchange Terrorist Attack Real Video

19. To close a selected drop-down list; cancel a command and close a dialog box use_____?
A). ESC KEY
B). ENTER KEY
C). ALT KEY
D). None of the above
View Answer
Correct: A


20. To run / execute the selected command use_____?
A). CTRL+R
B). ALT KEY
C). ENTER KEY
D). None of the above
View Answer
Correct: C


Post a comment

1 Comments

Do Not Enter any Link, All comments checked before published