Download MCQs Questions Android App

Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 3

Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 3

Microsoft Office Word Multiple choice Questions With Answers Set 3. Microsoft Word multiple choice questions with answers series contain all Microsoft Word old and previous versions MCQs. All MCQs are previous paper questions. Anyone who want to give job or admission test can follow this series to get maximum marks. This series covered Word interface, features, uses, shortcuts keys related mcqs. You can also enhance your MS Word knowledge by following this series. The students or job seeker from Pakistan / India and other countries who want to prepare their jobs tests can also follow this series because most of the MCQs questions belongs to previous tests covered in this series.


Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 3

1. In Word 2007 the Zoom is placed on ?
A). View tab
B). Home tab
C). Status bar
D). A & C both
View Answer
Correct: D


2. A screen element of MS Word that is usually located below the title bar that provides categorized options is ?
A). Menu bar
B). Tool Bar
C). Status Bar
D). All of the above
View Answer
Correct: A


3. In order to email a Word document directly from MS Word ?
A). Office button >> Send to >> Mail Recipient
B). Save the file as an email attachment
C). Start Outlook and attach the file while open in Word
D). This is an impossible operation
View Answer
Correct: A


4. Which of the following do you use to change margins ?
A). formatting toolbar
B). page setup dialog box
C). Standard toolbar
D). paragraph dialog box
View Answer
Correct: B


5. Insert Date, Format Page Number, and Insert AutoText are buttons on the _____ toolbar ?
A). Formatting
B). Header and Footer
C). Standard
D). Edit
View Answer
Correct: B


6. _______ lets you access common commands no matter which tab is selected?
A). Status bar
B). Insert
C). Formating
D). Quick Access toolbar
View Answer
Correct: D


7. Which of the following commands should you always use to check mistakes before submitting a document to others ?
A). find command
B). Replace command
C). Spelling and Grammar
D). Thesaurus
View Answer
Correct: C


8. The_______is located at the top and to the left of your document. It makes it easier to adjust your document with precision.
A). selector
B). ruler
C). positioner
D). All of the above
View Answer
Correct: B


9. Word has Web authoring tools allow you to incorporate _____ on Web pages ?
A). bullets
B). hyperlinks
C). sounds
D). all of the above
View Answer
Correct: D


10. It is possible to _______ a data source before performing a merge ?
A). create
B). modify
C). sort
D). all of the above
View Answer
Correct: D


11. Which of the following helps to reduce spelling error in the document?
A). Auto Format
B). AutoCorrect
C). Smart Tags
D). Auto Text
View Answer
Correct: B


12. Essential business letter elements include the _____ ?
A). date line and inside address
B). message
C). signature block
D). all of the above
View Answer
Correct: D


13. To show or hide the Ruler control use______?
A). Review
B). Insert
C). View, Ruler
D). References
View Answer
Correct: C


14. What is the shortcut key to display field codes ?
A). Alt + F9
B). Ctrl + F9
C). Shift + F9
D). Space + F9
View Answer
Correct: A


15. Which key should be pressed to start a new paragraph in MS-Word ?
A). Down Cursor Key
B). Enter Key
C). Shift + Enter
D). Ctrl + Enter
View Answer
Correct: B


16. What is the shortcut-key for manual line break ?
A). CTRL + Enter
B). Alt + Enter
C). Shift + Enter
D). Space + Enter
View Answer
Correct: C


17. Which of the following option is not one of the three 'Mail Merge Helper' steps ?
A). merge the two files
B). create the main document
C). set the mailing list parameters
D). create the data source
View Answer
Correct: C


18. How can you apply exactly the same formatting you did to another text ?
A). Copy the text and paste in new location. Then type the new text again
B). Copy the text and click on Paste Special tool on new place
C). Select the text then click on Format Painter and select the new text
D). All of above
View Answer
Correct: C


19. What is a portion of a document in which you set certain page formatting options ?
A). Page
B). Document
C). Section
D). Page Setup
View Answer
Correct: C


20. Ctrl + J used to_____ ?
A). Align Justify
B). Insert Hyperlink
C). Search
D). Print
View Answer
Correct: A


Next: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 4

Previous: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 2

Post a Comment

0 Comments