Download MCQs Questions Android App

Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 2

Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 2

MS Word Multiple choice Questions With Answers Set 2. Microsoft Word is the most used word processing application program developed by Microsoft corporation. This application software is originally developed by Charles Simonyi and Richard Brodie, it was first released in 1983. MS Word belongs to the Microsoft office family.

MS Word is fully customizable and professional software to create professional looking documents, reports, memos, applications, notes, thesis and other writing material. A user can easily edit, format his documents by using powerful MS Word tools. It also facilitate the user with spell and grammar checker to create error free documents.

MS Word MCQs questions with Answers series includes all Microsoft Word versions MCQs. By following our MS Word MCQs series anyone can prepare his/her jobs or admissions entry test. All Microsoft word MCQs grabbed from past objective types admissions/jobs examination tests. The students or job seeker from Pakistan, India and other countries who want to prepare their jobs test can also follow this series because most of the MCQs questions appeared in previous tests covered in this series.


Microsoft Word MCQ Questions With Answers Set 2

1. In MS-Word ruler helps______ ?
A). to set tabs
B). to set indents
C). to change page margins
D). All of the above
View Answer
Correct: D


2. Why Drop Caps are used in document ?
A). To drop all the capital letters
B). To automatically begin each paragraph with capital letter
C). To begin a paragraph with a large dropped initial capital letter
D). None of above
View Answer
Correct: C


3. Press the enter key in all of the following circumstances except _____.
A). to insert a blank line into a document
B). when the insertion point reaches the right margin
C). to begin a new paragraph
D). in response to certain Word commands
View Answer
Correct: B


4. Dropcap mebutton1_______ ?
A). All Caps
B). Small Caps
C). Title case
D). None of above
View Answer
Correct: D


5. The _____ is a special toolbar in MS-Word that displays a series of names, each of which represents a list of commands that can be used to perform tasks ?
A). scroll bar
B). status bar
C). title bar
D). menu bar
View Answer
Correct: D


6. Which of the following provides a list ofx synonyms ?
A). Find command
B). Replace Command
C). Thesaurus
D). Spelling and Grammar
View Answer
Correct: C


7. Which is true when you insert an excel worksheet into a word document ?
A). word is the destination document
B). excel is the destination document
C). the worksheet is the destination document
D). the document is the source document
View Answer
Correct: A


8. When you point to a text entry in the Office Clipboard gallery in the Clipboard task pane, _____ ?
A). the first several characters of text in the item display as a ScreenTip
B). the text entry is deleted from the Office Clipboard gallery
C). the text entry is pasted into the document at the location of the insertion point
D). all of the above
View Answer
Correct: A


9. To save an existing document with a different file name, click _____ ?
A). the Save button on the Standard toolbar
B). Save on the File menu
C). the Save As button on the Standard toolbar
D). Save As on the File menu
View Answer
Correct: D


10. Which tab in Font dialog box contain options to apply font effects ?
A). Font tab
B). Character Spacing
C). Text Effects
D). Standard Toolbar
View Answer
Correct: A


11. Borders can be applied to ?
A). cells
B). paragraph
C). text
D). All of above
View Answer
Correct: D


12. Which would you choose to display the statistics about a document ?
A). review, word count
B). insert, statistics
C). tools, spelling and grammar
D). tools, statistics
View Answer
Correct: C


13. The ribbon in Word 2007 consists of a series of ?
A). Gates
B). Smaller ribbons
C). Tabs
D). Icons
View Answer
Correct: C


14. Which of the following can be used to divide a web page into areas ?
A). frames
B). theme
C). table of contents
D). none of the above
View Answer
Correct: C


15. Thesaurus tool in MS Word is used for ?
A). Spelling suggestions
B). Grammar options
C). Synonyms and Antonyms words
D). All of above
View Answer
Correct: C


16. Ribbon display options consists of ?
A). Auto-hide ribbon
B). Show tabs
C). Show tabs and commands
D). All of the above
View Answer
Correct: D


17. The shortcut keys for the _____ character formatting are ctrl+ shift+ plus sign ?
A). case of letters
B). underline words, not spaces
C). superscript
D). all capital letters
View Answer
Correct: C


18. A character that is raised and smaller above the baseline is known as ?
A). outlined
B). raised
C). superscript
D). subscript
View Answer
Correct: C


19. Which of the following best describes the contents of a mail merge main document?
A). Information that is unique for every form letter created
B). Information that is same for every form letter created
C). Styles and fonts for the data source
D). None of above
View Answer
Correct: D


20. The _____ is a short horizontal line indicating the conclusion of a document ?
A). insertion point
B). end mark
C). status indicator
D). scroll box
View Answer
Correct: A


Next: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 3

Previous: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 1

Post a Comment

0 Comments