Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 4

Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 4

MS Word Multiple choice Questions With Answers Set 4. Microsoft Word or MS-word is a graphical word processing commercial application program that used for word processing. It is made by the computer corporation Microsoft. Its motive is to permit users to type and save files. Similar to other word processors, it has useful tools to make documents fast.

Microsoft word multiple choice questions with answers series contains all MS Word versions MCQs questions. Anyone can prepare jobs or admissions tests by following this series. All Microsoft Word MCQs questions taken from past papers of NTS, PPSC and others universities entry tests. If you are not familiar with the features of MS Word then you can enhance your MS Word knowledge by following this series. The students who want to prepare their Jobs or admission tests can also follow this series.
All the MCQs in our series are personally verified with respect to their answers, if you feel any mistake please comment to notify us. Thanks


Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 4

1. Ctrl + S shortcut key used for____ ?
A). Save Document with different name
B). Save Document with same name
C). Save Document and Close Word Application
D). Save Document and Print whole Pages
View Answer
Correct: B


2. Ctrl + I shortcut key used for____ ?
A). Italic
B). Left Indent
C). Save Document
D). Close Document
View Answer
Correct: A


3. The key F12 used to opens a_______ ?
A). Save As dialog box
B). Open dialog box
C). Save dialog box
D). Close dialog box
View Answer
Correct: A


4. Ctrl + W shortcut best used for_______?
A). Save and Print the Document
B). Save and Close Word Application
C). Save and Close document
D). Without Save, Close Document
View Answer
Correct: C


5. In MS Word, Ctrl+S is for?
A). Scenarios
B). Size
C). Save
D). Spelling Check
View Answer
Correct: C


6. In Word, the default alignment for paragraphs in a document is _____ ?
A). left-aligned, or flush margins at the left edge and uneven edges at the right edge
B). centered, or equidistant from both the left edge and the right edge
C). right-aligned, or flush margins at the right edge and uneven edges at the left edge
D). justified, or flush margins at both the left and right edges
View Answer
Correct: A


7. Which of the following is not available on the Ruler of MS Word screen ?
A). Tab stop box
B). Left Indent
C). Right Indent
D). Center Indent
View Answer
Correct: D


8. Ctrl + M used for______ ?
A). New Document
B). Close Document
C). Right Indent
D). Left Indent
View Answer
Correct: D


9. How can you remove tab stop markers from ruler ?
A). Double click the tab marker and choose Clear All
B). Drag the tab stop marker out of the ruler
C). Right click the tab stop marker and choose remove
D). All of above
View Answer
Correct: B


10. From where you can access Save command ?
A). Home tab
B). Insert tab
C). Review tab
D). None of above
View Answer
Correct: D


11. The other Col# are inactive when you’ve select 3 columns. How will you activate those boxes?
A). double click on spacing box
B). double click on inactive Col#
C). Remove mark from Line between checkbox
D). Remove mark from Equal Column Width check box
View Answer
Correct: D


12. Which of the following is not a font style?
A). Bold
B). Italics
C). Regular
D). Superscript
View Answer
Correct: D


13. Ctrl + R shortcut easy to______?
A). Re-Open the last closed document
B). Re-Print the last printed page
C). Re-Apply the last paragraph formatting
D). Right align the selected Paragraph
View Answer
Correct: D


14. Background color or effects applied on a document is not visible in ?
A). Web layout view
B). Print Layout view
C). Reading View
D). Print Preview
View Answer
Correct: D


15. Ctrl + Q used to remove_______?
A). Paragraph formatting (Line Space and Paragraph Space)
B). Close Word Application without saving Document
C). Print Whole Document without confirmation
D). Does nothing
View Answer
Correct: A


16. Ctrl + C used to_______?
A). Copy the selected text
B). Cut the selected text
C). Print the selected text
D). Paste the selected text
View Answer
Correct: A


17. Which of these toolbars allows changing of Fonts and their sizes?
A). Standard
B). Formatting
C). Print Preview
D). None of these
View Answer
Correct: B


18. To instruct Word to stop bulleting paragraphs, do any of the following except _____ ?
A). press the enter key twice
B). click the Undo button on the Standard toolbar
C). press the backspace key to remove the bullet
D). click the Bullets button on the Formatting toolbar
View Answer
Correct: B


19. How can you disable extended selection mode ?
A). Press F8 again to disable
B). Press Del to disable
C). Press Esc to disable
D). Press Enter to disable
View Answer
Correct: C


20. How can you break the current column and start a new column immediately ?
A). Press Ctrl + Shift + Enter
B). Press Alt + Enter
C). Press Ctrl + Enter
D). Press Alt + Shift + Enter
View Answer
Correct: A


Next: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 5

Previous: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 3

Post a comment

0 Comments