English Preposition MCQ With Answers Set 10

Mcqs on preposition set 10

Preposition mcqs test with answers set 10 contains preposition MCQ questions on the topic 'words followed by appropriate prepositions'. This MCQs on prepositions with answers set will help out to prepare PPSC, FPSC, SPSC, KPKPSC, NTS, GAT and universities admission entry tests in Pakistan. It is also helpful to prepare TNPSC, TSPSC, UPPCL, KSET, TSSET, AP TET, MH SET, Kerala SET, USET, JKSET, SSC FCI, SSC JE, UPSC CSE, UPSC IAS, UPSC CDS, UPSC NDA, UPSC IES, UPSC CAPF, UPSC SCRA, RPSC, TSPSC, TNPSC, UPPSC, and the various Indian government jobs test.

This is the 10th preposition mcq exercise of our preposition MCQs series. We posted those questions which were asked in various jobs and university exams. This set contains 30 MCQs which are fully checked by us and provided the correct answers. If you feel any question answer is wrong don't hesitate to tell us in below comment section. Your valuable comment cheer us to share more information with our loyal readers such as you.

English Preposition MCQs With Answers Set 10

1. She shows the strain of bottled _____ emotion.
A). from
B). in
C). up
D). upto
View Answer
Correct: C


2. He decided to break _____ from the party and seek re-election as an independent.
A). in
B). away
C). up
D). with
View Answer
Correct: B


3. There has been a complete break _____ of law and order.
A). up
B). off
C). down
D). of
View Answer
Correct: C


4. The plague broke _____ in London that summer and hundreds died.
A). out
B). down
C). in
D). up
View Answer
Correct: A


5. There has been an exciting new technological break _____ .
A). about
B). through
C). down
D). for
View Answer
Correct: B


6. Three minutes could bring _____ this transformation.
A). about
B). into
C). up
D). down
View Answer
Correct: D


7. I think we agreed on the main points. Does anyone want to bring _____ anything further.
A). about
B). up
C). around
D). down
View Answer
Correct: B


8. South Africa brushed _____ the threat of tougher economic sanctions.
A). about
B). of
C). off
D). down
View Answer
Correct: C


9. Michael, who has been nervous and jumpy lately suddenly burst ____ tears.
A). into
B). in
C). on
D). with
View Answer
Correct: A


10. The Eagle swooped and carried _____ a sleeping lizard.
A). up
B). down
C). in
D). off
View Answer
Correct: D


11. When one is adolescent one often gets caught up _____ one's thoughts and dreams.
A). around
B). of
C). in
D). on
View Answer
Correct: C


12. When Britain adopted the decimal system for its money, it changed _____ relatively smoothly.
A). in
B). for
C). over
D). to
View Answer
Correct: C


13. A young officer was charged _____ the task of taking 200 prisoners to the rear.
A). for
B). with
C). by
D). in
View Answer
Correct: B


14. When the man saw the police car, he cleared _____ as fast as his legs could carry him.
A). of
B). in
C). to
D). away
View Answer
Correct: A


15. I am not saying I am useless, but machinery and modern techniques have come _____ to make me the odd man out.
A). on
B). through
C). around
D). about
View Answer
Correct: D


16. I came _____ an old friend in the liberty market this morning.
A). around
B). across
C). about
D). with
View Answer
Correct: B


17. When he finally came round _____ writing the letter, he found his feelings were easier to express than he had expected.
A). in
B). to
C). with
D). against
View Answer
Correct: B


18. The modern child finds it difficult to conceive _____ a time when there was no radio or TV.
A). of
B). for
C). in
D). up
View Answer
Correct: A


19. The two were found guilty of robbery, and condemned _____ four years imprisonment.
A). with
B). for
C). to
D). into
View Answer
Correct: C


20. When everyone has been conferred _____ perhaps I can give you an answer.
A). with
B). for
C). to
D). up
View Answer
Correct: A


21. The police men's story conflicts _____ that of the accused.
A). from
B). to
C). with
D). in
View Answer
Correct: C


22. Confronted _____ the evidence of half a dozen witnesses, the accused broke down and confessed.
A). to
B). in
C). of
D). with
View Answer
Correct: D


23. If you want to converse _____ Japanese people, why don't you start learning Japanese?
A). in
B). with
C). to
D). into
View Answer
Correct: B


24. In this engine the rotary section corresponds _____ the cylinders of conventional model.
A). to
B). with
C). in
D). on
View Answer
Correct: A


25. You can always count _____ Michael for help when you are in difficulties.
A). to
B). into
C). in
D). on
View Answer
Correct: D


26. Why are so many of us credited _____ so little Intelligence and self-determination?
A). upon
B). for
C). with
D). in
View Answer
Correct: C


27. The truth about the human condition dawns _____ those who have the humility to recognise their unimportance.
A). upon
B). into
C). with
D). in
View Answer
Correct: A


28. They are bad people to deal _____, always late in delivery dates.
A). into
B). in
C). upon
D). with
View Answer
Correct: D


29. You will notice water rising in the tube, now what do you deduce _____ that?
A). from
B). for
C). with
D). in
View Answer
Correct: A


30. I felt I must defer _____ my host’s judgement.
A). to
B). from
C). for
D). in
View Answer
Correct: A


Next: English Preposition MCQs With Answers Set 11
Previous: English Preposition MCQs With Answers Set 9

Post a comment

0 Comments