Download MCQs Questions Android App

English Preposition MCQs With Answers Set 7

Preposition MCQs Set 7

Preposition MCQs With Answers, preposition mcqs test for PPSC. Prepositions mcqs are the part of any NTS, PPSC, FPSC, CSS and educator jobs test. Preposition mcqs, preposition mcq with answers, English preposition mcqs, prepositions mcqs with answers. Prepositions mcqs set 7 includes 30 mcqs of preposition. There are 3-5 preposition mcqs included in every PPSC or NTS written test. Before appearing in the written test we should prepare mcqs of the preposition. In this preposition mcqs set we covered mcqs in which words followed by appropriate prepositions. If you want to prepare a preposition mcqs quiz for your class students then our mcqs on a preposition is the best choice for you. It is a great source of learning prepositions with simple and meaningful sentences.

English Preposition MCQs With Answers Set 7

1. We must abide _____ the law.
A).from
B). in
C). about
D). by
View Answer
Correct: D


2. He was absent _____ the meeting.
A). in
B). from
C). on
D). of
View Answer
Correct: B


3. Ali was accused _____ theft.
A). of
B). about
C). in
D). by
View Answer
Correct: A


4. We must act _____ the teachings of Islam.
A). of
B). upon
C). in
D). on
View Answer
Correct: B


5. I agree _____ you in this critical matter.
A). to
B). among
C). with
D). of
View Answer
Correct: C


6. I agree _____ your wedding proposal.
A). with
B). to
C). in
D). of
View Answer
Correct: B


7. I am angry _____ your behaviour.
A). about
B). of
C). at
D). on
View Answer
Correct: C


8. The train arrived _____ the station in time.
A). at
B). in
C). of
D). on
View Answer
Correct: A


9. The accused appeared _____ the judge.
A). to
B). in
C). after
D). before
View Answer
Correct: D


10. You should be ashamed _____ your misconduct.
A). to
B). by
C). at
D). of
View Answer
Correct: D


11. Rohail aspires _____ become a doctor.
A). to
B). of
C). in
D). on
View Answer
Correct: C


12. You should be aware ______ your faults.
A). by
B). in
C). of
D). on
View Answer
Correct: C


13. The muslims always beg _____ Allah's help.
A). of
B). by
C). to
D). for
View Answer
Correct: D


14. Muslims believe _____ one God named Allah.
A). of
B). in
C). for
D). by
View Answer
Correct: B


15. Jazzy was born _____ a rich family.
A). on
B). in
C). of
D). to
View Answer
Correct: B


16. The prime minister of Pakistan belongs ______ Pakistan Tehrek-e-Insaf.
A). of
B). with
C). to
D). by
View Answer
Correct: C


17. Sam does not care _____ his children.
A). for
B). to
C). of
D). about
View Answer
Correct: A


18. Cathrene is very careful ______ her long hair.
A). in
B). at
C). about
D). of
View Answer
Correct: C


19. I have confidence _____ my ability to appear _____ PPSC interview.
A). on
B). for
C). of
D). in
View Answer
Correct: D


20. I congratulated Ariana _____ her birthday.
A). to
B). for
C). on
D). of
View Answer
Correct: C


21. I am conscious ______ my weakness.
A). of
B). for
C). in
D). from
View Answer
Correct: A


22. He has no control _____ his bad language.
A). over
B). in
C). on
D). of
View Answer
Correct: A


23. Madina is very dear _____ all muslims.
A). of
B). to
C). with
D). for
View Answer
Correct: B


24. Do not depend _____ her greedy selfish friends.
A). on
B). upon
C). to
D). of
View Answer
Correct: A,B


25. My letter was delivered _____ me by post office.
A). for
B). of
C). to
D). on
View Answer
Correct: C


26. Hundreds of Chinees died _____ Coronavirus.
A). for
B). by
C). in
D). of
View Answer
Correct: D


27. Pakistan Airforce soldire Rashid Minhas died ______ his country.
A). for
B). to
C). on
D). in
View Answer
Correct: A


28. Pakistani cricketer Shoaib Malik engaged _____ Indian tennes star Sania Malik.
A). with
B). in
C). to
D). of
View Answer
Correct: C


29. Aslam and Akram are not entitled _____ these comforts.
A). to
B). of
C). with
D). by
View Answer
Correct: A


30. Two and five equal _____ seven but three and five not equal _____ seven.
A). on
B). to
C). of
D). with
View Answer
Correct: B


Next: English Preposition MCQs With Answers Set 8
Previous: English Preposition MCQs With Answers Set 6

Post a Comment

0 Comments