Database MCQs test - Database MCQs With Answers Set 7

database mcqs for ppsc

Database mcqs with answers set 7 includes the mcqs of semantic object model, semantic objects, semantic object attributes, attribute cardinality, semantic object views and all types of objects. Database mcqs for fpsc, database mcqs for interview, database mcqs for kppsc, database mcqs for nts, database mcqs for paf, database mcqs for ppsc.

What is Semantic Object Model

Semantic object model is a logical representation of data in an organization. It views the entire system as a collection of objects related to one another. Semantic object model takes semantic object as the basic element.It is based on the concepts presented by Codd. It was first presented in 1988. Semantic object model can represent the perceptions of the user more closely than E-R model.

Who can benefit

Database management system mcqs is for those students which are doing master of computer science with core subjects of database management system. The job seeker who are preparing his job test. The students who are preparing his university admission test. Any student who is preparing for DOEACC A Level, DOEACC B Level and DOEACC C Level exams can also use Database Questions Answers.

This database mcqs set covers the following topics which are mostly searched in Google. Database mcqs geeksforgeeks, database mcqs online test, database mcqs pdf, database mcqs test, database mcq with answers pdf, database mcq quiz, database administrator mcqs, database architecture mcqs, oracle database architecture mcqs, database system mcqs with answers, basic database mcq with answers, database basic mcqs, dbms mcq questions, data management mcqs nts, mcq on dbms with answers.

DBMS MCQs - Database MCQs With Answers Set 7

1. The term 'semantic' means?
A). Data
B). Meaning
C). Attribute
D). Detailed
View Answer
Correct: B


2. Which type of attribute is composed of other attributes?
A). Simple
B). Meta
C). Group
D). Compound
View Answer
Correct: B


3. Which of the following is not true of semantic objects?
A). Always represent physical entities
B). Always provide a sufficient description
C). Are always named
D). Always describe a distinct identity
View Answer
Correct: A


4. A semantic object?
A). Is a representation of some identifiable thing in the users' work environment
B). Is a characteristic of an attribute?
C). Is one or more object attributes that the users employ to identify object instances
D). Is description of an attribute's possible values?
View Answer
Correct: A


5. A semantic object that contains one or more multi-value, simple or group attributes but no other attributes is known as?
A). Simple objects
B). Composite objects
C). Compound objects
D). Hybrid objects
View Answer
Correct: B


6. Combinations of composite and compound objects are known as?
A). Hybrid objects
B). Association objects
C). Subtype objects
D). Arch type objects
View Answer
Correct: A


7. A semantic object that contains only single-value, simple or group attributes is called?
A). Simple objects
B). Composite objects
C). Compound objects
D). Hybrid objects
View Answer
Correct: A


8. Which of the following contains at least one object attribute?
A). Simple objects
B). Composite objects
C). Compound objects
D). Hybrid objects
View Answer
Correct: C


9. A hybrid object is a semantic object that contains at least one?
A). Single-value, group attribute that includes a multi-value semantic object attribute
B). Single-value, group attribute that includes any semantic object attribute
C). Multi-value, group attribute and at least one multi-value semantic object attribute
D). Multi-value, group attribute that includes any semantic object attribute
View Answer
Correct: D


10. A composite object is a semantic object that contains?
A). Single-value, simple or group attributes but no object attributes
B). At least one object attribute
C). At least one multi-value, simple or group attribute but no object attributes
D). At least one multi-value object attribute
View Answer
Correct: C


11. Which of the following relate two or more other objects?
A). Hybrid objects
B). Association objects
C). Subtype objects
D). Archtype objects
View Answer
Correct: B


12. Which of the following are used to represent the specialization of objects?
A). Hybrid objects
B). Association objects
C). Subtype objects
D). Archtype objects
View Answer
Correct: C


:>>Watch 5 Most Beautiful Places to Visit in The World

13. Which of the following are used to model objects that contain base data along with multiple variations, or versions?
A). Hybrid objects
B). Association objects
C). Subtype objects
D). Archtype objects
View Answer
Correct: D


14. How are the E-R model and the semantic object model similar?
A). Neither strives to model the structure of the things in the users' world
B). Both see the concept of entity as basic
C). They both see the semantic object as basic
D). Both are tools for understanding and documenting the structure of -the users' data
View Answer
Correct: D


15. The principle difference between the E-R model and the semantic model is?
A). The E-R model sees the concept of entity as basic while the semantic object model sees the concept of semantic object as basic
B). The semantic object model sees the concept of entity as basic while the E-R model sees the concept of semantic object as basic
C). The E-R model models the users' worlD). The semantic model models the real world
D). An E-R model is a tool for understanding and documenting the structure of the users' data while the semantic model is not
View Answer
Correct: A


16. Attributes which have a single element are called:
A). Simple attributes
B). Group attributes
C). Semantic object attributes
D). Paired attributes
View Answer
Correct: A


17. One or more object attributes that the users employ to identify object instances is/are called?
A). Group identifiers
B). Object identifiers
C). Compound identifier
D). Domain
View Answer
Correct: B


18. Which of the following is a description of an attribute's possible values?
A). Group identifiers
B). Object identifiers
C). Compound identifier
D). Domain
View Answer
Correct: D


19. Which of the following is an identifier that has more then one attribute?
A). Group identifiers
B). Object identifiers
C). Compound identifier
D). Domain
View Answer
Correct: A


20. The set of an attribute's specific values is called?
A). Identifier
B). Domain
C). Enumerated list
D). Attribute
View Answer
Correct: C


:>>Watch Top 10 Craziest Ways of Smuggling Drugs Used by People

21. Which of the following refers to an attribute whose maximum cardinality is 1?
A). Multi-value attribute
B). Nonobject attribute.
C). Paired attribute.
D). Single-value attribute
View Answer
Correct: D


22. Which of the following refers to a simple or group attribute?
A). Multi-value attribute
B). Nonobject attribute
C). Paired attribute.
D). Single-value attribute
View Answer
Correct: B


23. Which are the three types of domains?
A). Group, compound, and association
B). Simple, group, and semantic
C). Compound, hybrid, and association
D). Simple, compound and semantic
View Answer
Correct: B


24. The process of developing a set of object diagrams is?
A). Sequential
B). Iterative
C). Parallel
D). Singular
View Answer
Correct: B


Read also>->>Database MCQs With Answers Set 1

Read also>->>Database MCQs With Answers Set 2

Read also>->>Database MCQs With Answers Set 3

Read also>->>Database MCQs With Answers Set 4

Read also>->>Database MCQs With Answers Set 5

Read also>->>Database MCQs With Answers Set 6

Read also>->>Database MCQs With Answers Set 8

Read also>->>Database MCQs With Answers Set 9

Post a comment

0 Comments