Download MCQs Questions Android App

Everyday Science MCQs with Answers Set 4

Everyday Science MCQs for FPSC

Everyday science mcqs for educators, everyday science multiple choice questions for lecturer, mcqs everyday science, science mcqs, everyday science mcqs for sse, ese everyday science mcqs, NTS past papers, PPSC past papers, everyday science solved mcqs, solved NTS tests mcqs.

There is 1 to 5 everyday science mcqs included in NTS, PPSC, FPSC, CSS and others jobs or admission tests. The individual should prepare the everyday mcqs before attend the test. The following is the 4th set of everyday mcqs which have 25 mcqs along with their answers.

Everyday Science MCQs with Answers Set 4

1. What is the smallest unit of life?
A). Atom
B). Cell
C). Virus
D). a & b
View Answer
Correct: B


2. The longest bone in the body of human being is_____?
A). Tibia
B). Femur
C). Fibula
D). Stapes
View Answer
Correct: B


3. The pH of human blood is between _____?
A).6.5
B).7.4
C). 8.9
D). 4.5
View Answer
Correct: B


4. What is the largest organ of the human body?
A). Intestines
B). Stomach
C). Liver
D). Skin
View Answer
Correct: D


5. What is Penicillin?
A). Hormone
B). Vitamin
C).Antibiotic
D). Analgesic
View Answer
Correct: C


6. A person having AB-group of blood to donate a person having___?
A). B-group
B). A-group
C). AB-group
D). O-group
View Answer
Correct: C


7. Which is the longest cell?
A). Monocyte
B). Red Blood cell
C). Lymphocyte
D). Nerve cell
View Answer
Correct: D


8. The outermost layer of skin is known as ______?
A). Epidermis
B). Epiglottis
C). Ligament
D). Cartilage
View Answer
Correct: A


9. Which of the following is known as "graveyard" of Red Blood Cells?
A). Spleen
B). Liver
C). Bone marrow
D). Appendix
View Answer
Correct: A


10. Which of the following vitamins helps in the absorption of calcium?
A). Vitamin B
B).Vitamin A
C). Vitamin C
D). Vitamin D
View Answer
Correct: D


11. Dengue fever is spread by ____?
A). Common House flies
B). Aedes aegypti mosquito
C). Anophilies mosquito
D). Rodent like rats and squirrels
View Answer
Correct: B


12. Acquired Immune- Deficiency Syndrome (AIDS) is caused by ____?
A). Fungus
B). Bacterium
C). Protozoa
D). Virus
View Answer
Correct: D


13. Diabetes is a disease of the _____?
A). Pancreas
B). Blood
C). Lungs
D). Nerves
View Answer
Correct: A


14. Which of the following spreads through milk?
A). Diphtheria
B). Tuberculosis
C). Cholera
D). Jaundice
View Answer
Correct: B


15. The dreaded human disease, Syphilis, is caused by _____?
A). A bacterium
B). Fungus
C). Animal parasite
D). Virus
View Answer
Correct: A


16. All of the following diseases are caused by virus except?
A). Influenza
B). Jaundice
C). Typhoid
D). Mumps
View Answer
Correct: C


17. Small pox is caused by ____?
A). Bacteria
B). Fungus
C).Virus
D). Algae
View Answer
Correct: C


18. Measles is caused by ____?
A). Bacteria
B). Fungus
C).Virus
D). Protozoan
View Answer
Correct: C


19. Jaundice is caused by___?
A). Virus
B). Bacteria
C). Fungus
D). Animal
View Answer
Correct: A


20. Flu is caused by ____?
A). Virus
B). Bacteria
C). Fungus
D).None of these
View Answer
Correct: A


21. What are antibodies made of?
A). Fats
B). Glucose
C). Proteins
D). None of these
View Answer
Correct: C


22. Heart attack is caused due to ____?
A). Blood sugar
B). Cholesterol
C). Blood urea
D). Blood protein
View Answer
Correct: B


23. Which one of the following is a bacterial disease?
A). Polio
B).Herpes
C). Pox
D). Tetanus
View Answer
Correct: D


24. Which of the following diseases is not caused by virus?
A). Chickenpox
B). Hepatitis
C). Cholera
D). Measles
View Answer
Correct: C


25. Insulin, a drug that checks diabetes, discovered by ____?
A). Einstein
B). Francis Crick
C). James D Watson
D). Dr. Banting
View Answer
Correct: B


Post a Comment

0 Comments