Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 1

Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 1

Microsoft Office Word Multiple choice Questions With Answers Set 1. Microsoft Word or sometimes called MS Word is the famous word processing application program developed by Microsoft. With MS Word you can easily create beautiful documents, reports, letter, resumes and can get all your processing needs in school, colleges, universities, companies and almost in every kind of profession. Unlike other plain text editor Microsoft Word have excellent features such as, spell checker, grammar check, formatting text options, insert images, clip art, HTML support, advanced page layout, and more.

Microsoft Word MCQs series covers all Microsoft Word latest and old versions MCQs. All MCQs are grabbed from previous jobs, entry test exams. This MCQs series is very helpful for those who are currently preparing jobs tests or universities entry test. In Pakistan you can easily prepare your NTS test, PPSC test, FPSC test, CSS test computer portion. Every paper which have 100 marks include atleast 15 questions related to computer science and more than 5 questions belongs to Microsoft office.

Note: All questions and their answers are fully verified. If you believe the answer is wrong please feel free to comment with the question number and the correct answer, we will verify and will update our questions answers.


Microsoft Office Word MCQ'S Set 1

1. What is the name of the feature that allow us to take a step backward if we've made a mistake?
A). Redo
B). Cancel
C). Undo
D). Backspace
View Answer
Correct: C


2. When a hyperlink is created, Word formats the Web address as _____ ?
A). italicized and colored red
B). italicized and colored blue
C). underlined and colored red
D). underlined and colored blue
View Answer
Correct: D


3.Ctrl + U provide ______ facility?
A). Undelete the previously deleted text
B). Undo the last changes
C). Underline the document name
D). Underline the selected text
View Answer
Correct: D


4. Which of the following statement is correct regarding Underline in MS-Word ?
A). Color of Underline can be change
B). Style of Underline can be change
C). Underline can be set using by shortcut key
D). All of the above
View Answer
Correct: D


5. How many margins surrounded around the document page?
A). Two (header and footer)
B). Four (top, bottom, right and left)
C). Two (landscape and portrait)
D). Four (center, top, left and bottom)
View Answer
Correct: B


6. Which of the following line spacing option not offered by MS-Word?
A). Single
B). Double
C). Triple
D). Multiple
View Answer
Correct: C


7. Which special feature is used for monitoring all document changes ?
A). Edit Document
B). Monitor Change
C). Track Changes
D). Track all
View Answer
Correct: C


8. If you want to keep track of different editions of a document which features will you use?
A). Editions
B). Versions
C). Track Change
D). All of above
View Answer
Correct: B


9. When using the MLA style, position explanatory notes either at the _____ ?
A). top of the page as head notes or at the end of the paper as endnotes
B). bottom of the page as footnotes or at the end of the paper as endnotes
C). top of the page as head notes or at the beginning of the paper as front notes
D). bottom of the page as footnotes or at the beginning of the paper as front notes
View Answer
Correct: B


10. Which is an Office feature that makes it easy to edit embedded objects?
A). pasting
B). visual editing
C). tools, update, links
D). edit, links
View Answer
Correct: B


11. Which menu option would you choose to display the statistics about a document?
A). Review, Word Count
B). insert, statistics
C). tools, spelling and grammar
D). tools, statistics
View Answer
Correct: A


12. Which menu option would you choose to list Synonyms & Antonyms of a selected word ?
A). Tools, Spelling & Grammar
B). Review, Thesaurus
C). Tools, Options
D). Insert, Cross-reference
View Answer
Correct: B


13. How do you magnify your document ?
A). View, Zoom
B). Format, Font
C). Tools, Options
D). Tools, Customize
View Answer
Correct: A


14. To set an exception to an AutoCorrect rule, click _____ on the menu bar and then click AutoCorrect Options to display the AutoCorrect dialog box.
A). Format
B). Edit
C). Tools
D). View
View Answer
Correct: C


15. To insert a drop cap in one of the paragraph you should access ?
A). Insert Menu
B). Format
C). Tools
D). None of above
View Answer
Correct: A


16. To get to the 'Symbol' dialog box, click on the ______ menu and choose 'Symbol' ?
A). Insert
B). Format
C). Tools
D). Table
View Answer
Correct: A


17. Which bar is usually located below that Title Bar that provides categorized options?
A). Menu bar
B). Status Bar
C). Tool bar
D). Scroll bar
View Answer
Correct: A


18. What is the use of Document Map?
A). to quickly format the document
B). to quickly print required page
C). to quickly navigate the document
D). to quickly correct spelling mistakes
View Answer
Correct: C


19. What is the use of bookmarks in Microsoft Word?
A). To easily correct the spelling errors
B). To quickly jump to a specific location in the document
C). To quickly jump to the ending of the document
D). To create a link within the document
View Answer
Correct: B


20. What is the purpose of inserting header and footer in document ?
A). to enhance the overall appearance of the document
B). to mark the starting and ending of page
C). to make large document more readable
D). to allow page headers and footers appear on document when printed
View Answer
Correct: D


Next: Microsoft Office Word MCQ Questions With Answers Set 2

Post a comment

2 Comments

Do Not Enter any Link, All comments checked before published