Download MCQs Questions Android App

English Preposition MCQs With Answers Set 8

Preposition MCQs With Answers

Preposition mcqs for PPSC test preparation, preposition mcqs with answers for CSS test, English preposition mcqs for Federal public service commission base jobs test, preposition mcq for NTS base jobs test, mcq on preposition for Punjab public service commission jobs test, mcqs of preposition set 8 includes 30 multiple choice questions with answers for better understanding of English preposition.

There are 3 to 5 prepositions mcqs included in every PPSC, FPSC, SPSC or NTS written test. Before appearing in the written test we should prepare the preposition mcqs test. In this prepositions mcqs with answers set 8 include mostly mcqs in which words followed by appropriate prepositions. If you want to prepare a preposition mcqs quiz for your class students then our mcqs on a preposition is the best choice for you. It is a great source of learning prepositions with simple and meaningful sentences.

English Preposition MCQs With Answers Set 8

1. He is born _____ rich parents.
A). for
B). of
C). from
D). by
View Answer
Correct: B


2. We are committed _____ a policy of peaceful co-existence.
A). to
B). with
C). for
D). on
View Answer
Correct: A


3. He insists _____ leaving immediately.
A). against
B). over
C). for
D). on
View Answer
Correct: D


4. His company is greatly sought _____.
A). at
B). after
C). for
D). out
View Answer
Correct: B


5. He is one person, I count _____ in times of difficulty.
A). at
B). in
C). with
D). on
View Answer
Correct: D


6. Fate smiles _____ him in all his ventures.
A). upon
B). at
C). with
D). for
View Answer
Correct: A


7. We are accustomed _____ doing hard work.
A). in
B). of
C). to
D). with
View Answer
Correct: C


8. Few persons in the world die _____ over work.
A). from
B). of
C). with
D). to
View Answer
Correct: A


9. A blind man cannot distinguish light _____ darkness.
A). between
B). from
C). with
D). to
View Answer
Correct: B


10. Will you entrust me _____ that money?
A). to
B). for
C). with
D). by
View Answer
Correct: C


11. He arrived _____ the airport _____ time for the plane.
A). in, in
B). at, on
C). on, in
D). at, in
View Answer
Correct: D


12. You're always _____ a hurry. You drive _____ a tremendous speed.
A). for, at
B). in, at
C). on, with
D). in, with
View Answer
Correct: B


13. I'm interested _____ cricket but I'm not very good _____ it.
A). in, in
B). in, with
C). in, at
D). with, at
View Answer
Correct: C


14. What platform does the train _____ Paris leave _____?
A). for, from
B). of, from
C). in, from
D). for, by
View Answer
Correct: A


15. She was fined _____ parking her car _____ no-parking area.
A). for, on
B). for, in
C). for, at
D). for, with
View Answer
Correct: B


16. The house is _____ fire! Send _____ the Fire Brigade.
A). in, for
B). on, for
C). at, for
D). on, of
View Answer
Correct: B


17. He is not sitting _____ his desk but _____ his armchair.
A). with, on
B). on, on
C). at, in
D). at, on
View Answer
Correct: C


18. A hawker goes _____ house _____ house.
A). to, to
B). from, at
C). by, to
D). from, to
View Answer
Correct: D


19. I have no access _____ the Principal.
A). on
B). to
C). in
D). of
View Answer
Correct: B


20. You should abstain _____ drinking.
A). from
B). for
C). about
D). in
View Answer
Correct: A


21. He did not comply _____ my request.
A). on
B). in
C). of
D). with
View Answer
Correct: D


22. I am convinced _____ the necessity of hard work.
A). on
B). in
C). of
D). about
View Answer
Correct: C


23. Your diet is deficient _____ proteins and fats.
A). of
B). on
C). for
D). in
View Answer
Correct: D


24. She was absorbed _____ her studies.
A). on
B). in
C). for
D). of
View Answer
Correct: B


25. Death is preferable _____ disgrace.
A). to
B). of
C). in
D). on
View Answer
Correct: A


26. They complained _____ your misbehaviour.
A). about
B). against
C). to
D). of
View Answer
Correct: B


27. We do not agree _____ his proposal.
A). about
B). to
C). of
D). in
View Answer
Correct: B


28. The people did not agree _____ the leader.
A). to
B). in
C). with
D). on
View Answer
Correct: C


29. The police charged him _____ stealing the jewels.
A). to
B). of
C). with
D). in
View Answer
Correct: C


30. He did not avail himself _____ the opportunity.
A). for
B). on
C). to
D). of
View Answer
Correct: D


Next: English Preposition MCQs With Answers Set 9
Previous: English Preposition MCQs With Answers Set 7

Post a Comment

1 Comments

  1. Thanks for updating about new updates

    I Appreciate your Skills Because Your Content is Awesome

    I will share these Awesome content to my official blog

    Thanks

    FPSC

    ReplyDelete

Do Not Enter any Link, All comments checked before published